אימפריית התחדשות באשקלון: 24 בניינים, עד 32 קומות, 2,241 דירות
מתחם אלי כהן אושר – אשקלון עולה על המפה עם אחת התוכניות הגדולות והמשמעותיות לעיר, שמאחוריה עומדים ארבעה יזמים
מתחם אלי כהן אושר – אשקלון עולה על המפה עם אחת התוכניות הגדולות והמשמעותיות לעיר, שמאחוריה עומדים ארבעה יזמים
ההכרעה התקבלה: הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) אישרה להפקדה את תוכנית פינוי בינוי מתחם אלי כהן בשכונת אפרידר אשקלון, יוזמת חברות הנדל"ן אפריקה ישראל, היי גרופ-חי נחמיאס, הכשרת היישוב ואלמוג, שקידמו אותה בשיתוף העירייה.
התוכנית בשטח של כ-58 דונם, ממוקמת במתחם הרחובות הנשיא, אלי כהן, הקיקיון ויוסף פינס מצפון בשכונת אפרידר. במסגרתה ייהרסו 19 בנייני שיכון ותיקים עם 402 יחידות דיור , שבמקומם ייבנו 2,241 יחידות דיור ב-24 מבנים בני 9-32 קומות, לצד מסחר רחוב, שטחי ציבור וגינות ציבוריות חדשות.
מתכננת הותמ"ל, אדר' אתי אפרתי אריה: "התוכנית מציעה שינוי משמעותי למתחם מרכזי באשקלון ומהווה נדבך חשוב בתהליכי ההתחדשות של העיר. התוכנית מצטרפת למכלול התוכניות המקודמות בעיר על ידי הותמ"ל, מחזקת את הצירים העירוניים ושומרת על איכות התכנון והזהות המקומית-שכונתית, וכל זאת במטרה לשפר את איכות חייהם של התושבים במתחם".
מ"מ יו"ר הותמ"ל וסגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי, שירה ברנד: "הותמ"ל הוכיחה בשנים האחרונות שהיא יודעת לקדם במהירות תוכניות מורכבות של התחדשות עירונית. באשקלון המשמעות היא לא רק הגדלת היצע יחידות הדיור, אלא גם החלפת מבנים ישנים בבנייה מודרנית וממוגנת עם ממ"דים, לצד מרחב ציבורי איכותי יותר שישפר את איכות החיים של התושבים".
מאחר והתוכנית המקורית הציעה 2,407 דירות, היזמים מברכים אבל מתריעים מפני קיצוץ בזכויות הבנייה, דבר אשר עלול למנוע את מימוש הפרויקטים לטענתם. אלכס מריאש מנכ"ל הכשרת הישוב התחדשות עירונית מסר כי: "אנו מבקשים להודות למוסדות התכנון, לוותמ״ל ולעיריית אשקלון על קידום תוכנית הפינוי־בינוי. מדובר בתוכנית חשובה, בעלת פוטנציאל ממשי לחידוש המרקם העירוני, לחיזוק המבנים, לשדרוג המרחב הציבורי וליצירת סביבת מגורים מודרנית ובטוחה יותר עבור תושבי אשקלון.
"לצד זאת, חשוב לזכור כי תוכנית התחדשות עירונית אינה מסתיימת באישורה הסטטוטורי. המבחן האמיתי הוא מבחן המימוש. כדי שתוכנית תצא לדרך באופן מיידי ותהפוך מחזון למציאות, עליה להיות לא רק נכונה תכנונית וציבורית, אלא גם כלכלית וישימה.
לפיכך, כל שינוי מהותי בהיקף הזכויות – ובוודאי הפחתה של זכויות מחייב בחינה זהירה ומקצועית של השפעתו על היתכנות הפרויקט. הפחתה שאינה מותאמת למודל הכלכלי עלולה להפוך תוכנית חשובה וראויה לתוכנית שאינה ניתנת למימוש בפועל, ובסופו של דבר לפגוע דווקא בתושבים שממתינים להתחדשות, לביטחון ולשיפור איכות חייהם.
"החברה תמשיך לפעול בשיתוף פעולה מלא עם מוסדות התכנון והרשות המקומית, מתוך אחריות ציבורית ומקצועית, ותמשיך להקפיד כי התוכניות המקודמות על ידה יהיו תוכניות מאוזנות, איכותיות וכלכליות — כאלה שניתן לממש בזמן קצר, לטובת בעלי הדירות, תושבי העיר והמרחב העירוני כולו. התחדשות עירונית אמיתית נמדדת לא רק בתכנון טוב, אלא ביכולת להוציא אותו אל הפועל"
התוכנית, מקודמת על ידי עיריית אשקלון בשיתוף היזמים אפריקה ישראל התחדשות בע"מ, היי גרופ-חי נחמיאס התחדשות עירונית בע"מ, הכשרת היישוב התחדשות עירונית בישראל בע"מ ואלמוג (כ.ד.א.י) בע"מ, ונערכה על ידי גורדון אדריכלים ומתכנני ערים.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?