מהכיס של המדינה: כ-140 מיליון שקל לבניית 840 דירות בשתי ערים
לוד ורחובות, שבהן אין ליזמים כדאיות כלכלית לבצע התחדשות העירונית, זכו במיליונים. אלעזר במברגר: לא משאירים אף אחד מאחור
לוד ורחובות, שבהן אין ליזמים כדאיות כלכלית לבצע התחדשות העירונית, זכו במיליונים. אלעזר במברגר: לא משאירים אף אחד מאחור
שלוש חברות יזמיות זכו במענק השלמת כדאיות כלכלית לביצוע התחדשות עירונית בארבעה מתחמי פינוי בינוי בעיר לוד ובשכונת קריית משה בעיר רחובות בסכום כולל של כ-140 מיליון ₪, מתוכם 60 מיליון שקל בלוד ו-80 מיליון שקל ברחובות.
קריית משה ברחובות: 45 מיליון שקל להקמת 222 דירות
המתחמים כוללים 144 יחידות דיור קיימות אשר ייהרסו ובמקומן יוקמו 390 יחידות דיור חדשות. בשני המתחמים זכתה חברה מטרופוליס, שתהרוס במתחם אחד 64 דירות קיימות ותבנה 167 דירות חדשות עם מענק של כ-35 מיליון שקל ובמתחם השני, תהרוס החברה 80 דירות ותבנה 222 דירות חדשות עם מענק של כ- 45 מיליון שקל.
כזכור, בדצמבר 2022 תיקצבה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית עשרה מתחמים בשכונה בתקציב של 210 מיליון שקל. "כתוצאה מזכיית היזמים במענקי הרשות, ובהינתן מספר מתחמים בשכונה שיש כדאיות כלכלית לביצועם גם בהעדר מענק, כמחצית השכונה יכולה כעת לצאת לשלב הביצוע של תהליך ההתחדשות העירונית, שבסופו ייבנו כ-10,000 יחידות דיור על-פי התכנית המוצעת", כך נמסר מהרשות הממשלתית, " המתחמים שלא זכו במכרזים האחרונים יוכלו לגשת למכרזים נוספים, אשר בכוונת הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית לפרסם בהמשך, עד שיתאפשר ביצועה של השכונה כולה".
מתחם שלמה המלך בלוד: 35 מיליון שקל עבור 271 דירות
בשני המתחמים הזוכים בלוד שקידמה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית בשיתוף עם העירייה והמינהלת להתחדשות עירונית זכו החברות שיכון ובינוי ואאורה. מדובר בתכנית מתחם שלמה המלך, אשר מציעה בנייתן של 3,650 יחידות דיור, וזאת במקום 982 יחידות דיור הקיימות בהן כעת. המתחמים אשר זכו למענק כוללים 136 יחידות דיור קיימות אשר ייהרסו ובמקומן יוקמו 450 יחידות דיור חדשות, כאשר חברת שיכון ובינוי תוביל הריסת 64 דירות קיימות שבמקומן ייבנו 179 דירות חדשות עם מענק של כ-16 מיליון שקל וחברת אאורה תוביל הריסת 72 דירות קיימות ובניית 271 דירות חדשות עם מענק של כ-35 מיליון שקל.
600 מיליון שקל לאשקלון ולצפון
בנוסף לשתי הערים, פרסמה הרשות קול קורא למענקים ליזמים בתקציב של 110 מיליון שקל לסבסוד מתחמי פינוי בינוי באשקלון, זאת מתוך 600 מיליון שקל שאושרו על ידי הממשלה עבור ערים בסיכון סייסמי גבוה, בהן שמונה ערים בצפון המדינה.
ברשות הממשלתית מסבירים כי: "קביעת סכומי המענקים למתחמים שנבחרו נעשתה בהתאם לבדיקה שמאית שביצעה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, ומטרתם לשפר את הכדאיות הכלכלית של מתחמים אלה, באופן שיאפשר את ביצוע פרויקט ההתחדשות. מדובר על שכונות המאופיינות בערכי קרקע נמוכים, כך שחידושן באמצעות פרויקטים של פינוי בינוי, בהעדר סיוע ממשלתי, לא מתאפשר. מהלך זה מהווה צעד נוסף בהפעלת המודל של השלמת כדאיות כלכלית באמצעות מענק כספי, ולא באמצעות הקצאה פיזית של קרקע משלימה כפי שהיה בעבר, לאחר שנמצא כי המודל החדש מאפשר את מתן הסיוע הממשלתי באופן יעיל, מדויק ומהיר יותר, ביחס להקצאת קרקע".
אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אומר כי: "המענקים עליהם הודענו היום ליזמים הזוכים, יאפשרו כעת את התקדמות פרויקטים אלה משלב התכנון, לבניה ואכלוס. מדובר על מיזמים גדולים, בהיקף של שכונה שלמה, שחידושם ישפיע באופן דרמטי על איכות חייהם של אלפי תושבים שסבלו מתנאי דיור נחותים ואף קשים. אנו מממשיכים בקידומה של מדיניות ברורה לפיה גם מקומות שאינם כלכליים בראיית כוחות השוק, ונדרשים לסיוע ממשלתי כתנאי הכרחי לחידושם, יזכו לסיוע זה ולא יישארו מאחור. מדיניות זו מאפשרת לנו כיום לקדם את מימושם של מתחמים רבים בערים כדוגמת אשקלון, אילת, קריית שמונה, חצור הגלילית, צפת, טבריה, בית שאן ועוד, ערים אשר לא היו על מפת ההתחדשות העירונית לאורך שנים רבות, וישנו את פניהן בשנים הקרובות."
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן