פרסמו אצלנו: *5931

קבוצת העדכונים בוואטסאפ

מגדילים פודקאסט

שלחו לנו דוא״ל

נמשכת הריסת הבניינים הישנים במתחם בר יוחאי בירושלים

ראש העיר באירוע ההריסה: "מהמקום שממנו יצאה בעבר זעקה חברתית ששינתה את פני המדינה, צומח היום עתיד חדש של ביטחון"

אירוע הריסה במתחם פינוי בינוי בר יוחאי בשכונת הקטמונים בירושלים // צילום: אלטרנטיבה 1
אירוע הריסה במתחם פינוי בינוי בר יוחאי בשכונת הקטמונים בירושלים // צילום: אלטרנטיבה 1

החברות קדמת היובל ואפריקה התחדשות עירונית קיימו היום אירוע הריסה שני במתחם פינוי בינוי בר יוחאי בשכונת הקטמונים בירושלים. במסגרת הפרויקט, העונה לשם המסחרי "רובע הסוהו", ייבנו כ-1,000 יחידות דיור חדשות, בחמישה מגדלים בני 35 קומות, זאת במקומן של 376 דירות ישנות שייהרסו. 

בשלב זה נהרסו שני בניינים (בר יוחאי 11 ו-13), המצטרפים לבניין הראשון במתחם (בר יוחאי 15) שנהרס לפני כשנתיים ונמצא כעת בשלבי בנייה מתקדמים. עלות ההקמה הכוללת מוערכת בכ-1.5 מיליארד שקלים. 

משה ליאון ראש עיריית ירושלים ורונית אשד לוי מנכ"לית אפריקה ישראל מגורים // צילום: אלטרנטיבה 1
משה ליאון ראש עיריית ירושלים ורונית אשד לוי מנכ"לית אפריקה ישראל מגורים // צילום: אלטרנטיבה 1

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, אמר באירוע ההריסה כי: "היום אנחנו לא רק הורסים מבנים ישנים, אנחנו מקיימים הבטחה לתושבי בר יוחאי. מהמקום שממנו יצאה בעבר זעקה חברתית ששינתה את פני המדינה, צומח היום עתיד חדש של ביטחון, איכות חיים ותקווה.  משפחות רבות יחזרו לכאן לדירות חדשות וממוגנות, לצד מרחבים ציבוריים, מסחר, מוסדות חינוך ורכבת קלה. זו בדיוק המשמעות של התחדשות עירונית אמיתית: לשמור על הקהילה, לכבד את ההיסטוריה ולבנות עתיד טוב יותר לתושבים ולירושלים כולה."

מהחברות קדמת היובל ואפריקה התחדשות עירונית, נמסר: "אירוע ההריסה ברובע  SOHO  מהווה רגע מכונן וחשוב בתנופת ההתחדשות של ירושלים, ובשכונת הקטמונים בפרט. אנו שמחים להיות חלק מרכזי ובלתי נפרד מציון דרך זה ומהתחדשותה של השכונה הירושלמית הוותיקה, שתשנה את פניה ללא היכר בשנים הקרובות". 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?

נשמח לדבר אתך
נגישות