banner
יאיר פינס // באדיבות משרד השיכון
יאיר פינס // באדיבות משרד השיכון

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: לאפשר בסגר פעילות עובדים פלסטינים באתרי בנייה

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון מבקש לאפשר את המשך כניסתם של העובדים הפלסטינים לאתרי הבניה. במכתב למשרדי האוצר והביטחון, הוא מסביר כי יש להתקין תקנות רלוונטיות ולקבוע מתווה שיאפשר לאתרי הבניה להמשיך ולפעול גם בימי הסגר

"למעלה מ-50% מהעובדים בעבודות הרטובות (ייצור שלדי הבניינים) הינם עובדים פלסטינים. בעקבות הסגר שנקבע לתקופת חגי תשרי נדרש פתרון אשר ישמור על בריאות הציבור והעובדים מחד, ולא ישית נטל נוסף על הקבלנים מאידך. נציין כי הניסיון שנצבר מהפעילות באתרי הבניה , כמו גם במקומות עבודה פתוחים אחרים, מלמד על הסתברות נמוכה מאוד להדבקה עקב אופי הפעילות האינדיווידואלי באתרים. משכך, ומכיוון שהגר חל גם על שטחי הרשות הפלסטינית נבקש את תמיכתכם בהמשך מתווה הכניסות היומיות של העובדים הפלסטינים או בהסדר דומה אשר יבטיח את כניסת הפועלים", כך כתב היום מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יאיר פינס, לבכירי משרד האוצר ומשרד הביטחון בנושא החרגת ענף הבנייה מתקנות לשעת חירום. נזכיר כי בסגר הקודם הוחרג הענף מה שאפשר לו להמשיך ולפעול תחת כללים מסוימים.

פינס מבקש במכתבו לאפשר קביעת תקנות לפעילות העובדים הפלסטינים בתחומי ישראל גם בימי הסגר הצפוי להתחיל ביום שישי הקרוב. במקביל, מבקש פינס גם לקבוע  שהפועלים יוכלו להמשיך ולהיכנס לתחומי ישראל ולהגיע לאתרי הבניה בהתאם להוראות לשעת חירום. נזכיר כי כבר תקופה ארוכה, מאז הסגר הראשון, נכנסו הפועלים הפלסטינים לישראל לתקופות קצובות בנות 21 יום כאשר על הקבלנים היה למצוא לעובדים הסדרי לינה נאותים. 

הסגר המתקרב מחזיר שוב את הצורך להסדיר את המצב בכל הנוגע לכניסת עובדים, הסדרי הלינה, ביטוחים ועוד. 

נציין כי רק היום פורסמו נתוני התחלות הבנייה בישראל, נתונים המעידים שהסגר הקודם השפיע משמעותית על ענף הנדל"ן. על פי הנתונים – ברבעון השני של 2020, בו חל הסגר הכללי, צנחו התחלות הבנייה בשיעור משמעותי בהשוואה לרבעון הקודם ולרבעון המקביל אשתקד. 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות