עיצוב דירה במגדלי יוקרה // צילום: עמית גושר
עיצוב דירה במגדלי יוקרה // צילום: עמית גושר

עיצוב דירה במגדלי יוקרה

מעצבת הפנים מיכל האן עם עיצוב דירה לתושבים שחזרו מארה"ב הישר לבניין שבו היא עיצבה גם את השטחים הציבוריים

כרמלה קופר 17.07.2018

על הפרויקט: הדירה ממוקמת במגדליW Prime, שבו עיצבה המתכננת מיכל האן גם את הלובי והשטחים הציבוריים. שטח הדירה כ 200 מ"ר, כשהחלל הציבורי תוכנן כחלל אחד פתוח ומרווח, 3 חדרים וממ"ד. הדירה תוכננה ונבנתה על הנייר מהשלבים הראשונים של תכנון הבניין. דיירי הבית הם זוג בשנות החמישים לחייהם, יחד עם בנם הצעיר. משך התכנון והתהליך ארך כ 5 שנים – מהתכנון על הנייר ועד גמר הבנייה.

עיצוב דירה במגדלי יוקרה // צילום: עמית גושר
עיצוב דירה במגדלי יוקרה // צילום: עמית גושר

תכנון: כל החללים ופריסת הדירה שונו בהתאם לצרכים של הלקוחות. התשתיות, המערכות, חלוקת החללים – הכל תוכנן מחדש בשונה לחלוטין מסטנדרט הדירה של הפרויקט.

אתגרים: הדיירים, תושבים חוזרים מארה"ב, רצו אינטרפרטציה לבתים אמריקאים חמימים עם חומרי בנייה מסיבים כגון עצים כבדים ולבני פירוק. המעצבת יצרה עם הדיירים דיאלוג ושפה חדשה שבאה לידי ביטוי במפגש שבין התכנון המאפיין את הסטודיו לבין החלומות והרעיונות של הדיירים.

ביצוע: החללים הציבוריים מוקמו מחדש אל מול הנוף האורבני של העיר תל אביב. החלל הציבורי תוכנן כחלל אחד פתוח ומרווח הכולל סלון, פינת טלוויזיה, מטבח מרווח עם אי רחב ידיים ופינת אוכל. בכניסה  לדירה נגלה מייד נוף אורבני מרשים מכל הזויות, בהמשך הצצה אל המטבח הפתוח, פינת האוכל והחללים הציבוריים.

נוף אורבני // צילום עמית גושר
נוף אורבני // צילום עמית גושר

מימין לכניסה ממוקמת יחידת מגורים לבנם הצעיר של הזוג, הכוללת חדר שינה, פינת עבודה וחדר רחצה פרטי. בהמשך  נפרש החלל הציבורי הכולל סלון הפתוח בעל חלונות ענק מרצפה לתקרה המשקיף אל נוף העיר תל אביב, פינת טלוויזיה וספריה, מטבח מרווח, פינת אוכל ומרפסת שמש המשקיפה אל הנוף האורבאני שוקק החיים.

מטבח מרווח עם אי רחב ידיים // צילום: עמית גושר
מטבח מרווח עם אי רחב ידיים // צילום: עמית גושר

בצידה השני של הדירה ממוקמת יחידת הורים רחבת הידיים. ביחידה זו תוכנן חדר שינה מרווח, חדר ארונות וחדר רחצה שעוצב בסגנון של ספא וחמאם תורכי.

דבר המעצבת: חווית התכנון והעבודה המשותפת עם הלקוחות הייתה טובה לאורך כל הדרך. נוצר דיאלוג פתוח ומעניין המשלב אזור הבטוח ומוכר של הלקוחות  ויוצר שפה עיצובית חדשה. השילוב של העולם הישן עם העולם החדש והמפגש בין עיצוב מודרני ונקי לעיצוב וחומרים בסגנון וינטאג', הוא שיוצר את האיזון והעניין בדירה.

חללים פתוחים ומרווחים // צילום: עמית גושר
חללים פתוחים ומרווחים // צילום: עמית גושר

פלטת החומרים שנבחרה לדירה מעניקה את הבסיס ואת האופי העיצובי של הדירה. הריצוף בכלל הדירה הינו ריצוף עץ מסיבי, המטבח מחופה בלבני פירוק לבנות, חדרי הרחצה חופו בפסיפס בהשראת החמאם התורכי. הריהוט שנבחר הינו שילוב של אוסף פרטי אותו הלקוחות הביאו עימם מארה"ב לבין אומנות עכשווית ופרטי אקססוריז ישראלים מודרניים. כל פריט נבחר ומוקם בקפידה, מאחורי כל פריט ישנו סיפור, החוזר על המוטיב של מפגש בין עולם ישן לחדש.

חדר אמבטיה מחופה פסיפס // צילום: עמית גושר
חדר אמבטיה מחופה פסיפס // צילום: עמית גושר
שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות