banner

דו"ח פעילות מינהל התכנון לשנת 2016:

כ- 111,000 יחידות דיור אושרו בכל הארץ במחוזות ובותמ"ל

מנהל התכנון, הציג בסוף חודש מאי השנה את השנתון – דו"ח הפעילות השנתי לשנת 2016. הדו"ח כולל מידע ונתונים המסכמים את עבודת המנהל וגופי התכנון הכפופים לו בשנה החולפת. מהדו"ח עולה כי מוסדות התכנון אישרו כ-111,000 יחידות דיור בתכניות מפורטות בכל הארץ.

תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה קבע שהכרעה בתכנית בסמכות ועדה מחוזית תתקבל לכל היותר 18 חודשים ממועד הגשתה. דו"ח זה מציג לראשונה נתונים המראים כי לאחר שנתיים מאז כניסת התיקון לתוקף, הטיפול ב-65% מהתכניות הסתיים תוך 18 חודשים ומטה. מדובר בהישג מרשים לאור פרק הזמן הקצר שחלף ממועד אישור הרפורמה.  

שר האוצר, משה כחלון:  ״המאמצים שהושקעו בשנה החולפת בשוק הדיור נושאים פירות. הדברים באים לידי ביטוי בנתונים האחרונים שאנחנו רואים בשוק, בשיא כל הזמנים בתכנון ושיווק דירות וגם היום בדו״ח השנתי של מנהל התכנון. נמשיך לעבוד ולעשות לילות כימים עבור הזכות של הדור הצעיר לקורת גג בישראל״.

מ"מ מנהלת מנהל התכנון, שירה ברנד: "שנת 2016 הייתה שנת שיא בהגדלת היצע יחידות הדיור המאושרות לבנייה שהעמיד מנהל התכנון לשוק הדיור. הודות לדבקות ולנחישות של מוסדות התכנון המחוזיים והותמ"ל, אושרו בשנה החולפת כ-111,000 יחידות דיור חדשות בכל חלקי המדינה. מנהל התכנון מגויס לעמוד ביעדים שקבעה התוכנית האסטרטגית לדיור, בהם פיתוח מושכל של מגורים, תוך התייחסות לתעסוקה, מבני ציבור, תיירות ותשתיות נדרשות, לעשרים וחמש השנים הבאות".

מנתוני הדו"ח עולה כי שנת 2016 היוותה שנת שיא בפעילות התכנון במהלכה נרשמה עלייה ברוב המדדים- העצמת הוועדות המקומיות בתחום התכנון והבנייה, אישור יחידות דיור, צמצום זמן פרסום החלטות של גופי התכנון, קיצור זמני אישור תכניות ועוד. מבחינת טיפול בתוכניות, עולה מהדו"ח כי בשנת 2016 טיפל מינהל התכנון (מוסדות ארציים ומחוזיים) ב- 5,552 תוכניות, 20% מתוכן הגיעו לידי מתן תוקף. עוד עולה כי חל קיצור מינורי בזמני אישורי תוכניות, כאשר משך הזמן הממוצע לאישור תכניות בועדות המחוזיות ירד מ- 3 שנים ועומד כיום על 2.9 שנים. יש לציין כי בשנת 2012 עמד הזמן לאישור תכנית על 3.6 שנים ובשנת 2015 על 3.1 שנים. באשר לעלייה בקידום תכניות בוותמ"ל, עולה כי בשנת 2016 קידמה הוותמ"ל 27 תוכניותלעומת 15 בשנת 2015. כמו כן, רובן המוחלט של החלטות וועדות התכנון המחוזיות והארציות מפורסמות לציבור תוך 3 ימים ממועד קבלת ההחלטה.

העצמת סמכויות מקומיות

הדו"ח מתייחס גם להעצמת סמכויות הוועדות המקומיות.  הנתח המשמעותי בתקציב מינהל התכנון (31%) בסך של 80 מיליון שקלים, יועד להכנת תכניות מתאר בידי צוותי תכנון הוליסטיים ולתמיכה בוועדות מקומיות לצורך הכנת תכניות מתאר עצמאיות. צעד זה נועד לצורך העצמתן ועצמאותן של הוועדות המקומיות במימוש סמכויותיהם בתחום התכנון והבנייה.

באשר לפיתוח תשתיות עולה מהדו"ח כי בשנת 2016 העבירה הוועדה לתשתיות לאומיות לאישור הממשלה, שלוש תכניות עבור קווי הרכבת הקלה בגוש דן. בנוסף, אושרו 16 חבילות תכנון מפורט לביצוע, רובם לכבישים ולמתקני חנה וסע.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות