banner
גידי הוד מקבל את חותם השקיפות מחברת גט סטטוס // באדיבות משרד גידי הוד
גידי הוד מקבל את חותם השקיפות מחברת גט סטטוס // באדיבות משרד גידי הוד

כך שומרים על קשר: פלטפורמות המידע לדיירי התחדשות עירונית

מעדכנים בקביעות על מצב הפרויקט ומנגישים מידע על הדירה. גידי הוד, בעל חברת פיקוח הנדסי מטעם הדיירים, מסביר על המהפכה בתחום

זיו גולדפישר 20.05.2024

בכל פרויקט של התחדשות עירונית מגיע הרגע שבו בעלי הדירות עוזבים את ביתם הישן, עוברים לדיור חלופי זמני והבניין נהרס.  לצד ההתרגשות מההתחלה החדשה, את הדיירים מלוות תחושות של חרדה וחשש מהעתיד, לצד הריחוק הפיזי מאתר הבנייה, חוסר ההיכרות עם עולם הבנייה ותחושת הארעיות בדירה הזמנית. גורמים אלו מגבירים את חששות הדיירים ואת חוסר הוודאות.

 בחברת "גידי הוד פיקוח בניה וניהול פינוי בינוי תמ"א 38", העוסקת בפיקוח בפרויקטים של התחדשות עירונית מטעם הדיירים, הבינו כי יש צורך בהנגשה שוטפת של ההתקדמות בפרויקט לבעלי הדירות, כדי להקטין ככל האפשר את חוסר הוודאות. בשנה האחרונה החלה החברה להעביר את המידע לבעלי הדירות באמצעות פלטפורמת CRM (מערכת ניהול לקוחות) של חברת גט סטטוס, ובכך הייתה החברה הראשונה בתחום הפיקוח מטעם הדיירים שמשתמשת בפלטפורמות מהסוג הזה.

"כמי שעוסקים בפיקוח מטעם הדיירים, אנחנו צריכים להנגיש להם את כל המידע הרלוונטי הנוגע להתקדמות הפרויקט", מסביר מנכ"ל ובעלי החברה, גידי הוד. "אנחנו עובדים בעיקר מול נציגות הדיירים, אנחנו צריכים לדבר עם כל הדיירים ולהנגיש להם את המידע בצורה נכונה טובה ובאופן קבוע". עד לאחרונה עדכנה החברה את הדיירים באמצעות ווטסאפ, אבל הטכנולוגיה הזו אינה יעילה ככלי לעדכון בפרויקט התחדשות, עם כל המורכבות שלו. בנוסף, העובדה שכל דייר נזקק למידע פרטני על דירתו, הצריכה פתרונות יעילים יותר להעברת המידע באופן קבוע.

"לא תמיד נוח להעביר מידע בווטסאפ", מסביר הוד. "לפעמים מתנהלים בקבוצת ווטסאפ דיונים, ולא תמיד אנחנו יכולים לענות. זה מוביל לדינמיקה לא נעימה, והגענו למסקנה שאנחנו רוצים להעביר את המידע באמצעות פלטפורמה ייעודית לכך".

את הפלטפורמה הזאת מצאה חברת גידי הוד פיקוח בנייה בחברת גט סטטוס. מדובר בפלטפורמת שיתוף מידע מסוג CRM (מערכת ניהול לקוחות), שמאפשר לשתף מידע ולעדכן בצורה יעילה. המידע שמועבר באמצעות הפלטפורמה כולל פרוטוקולים של קצב התקדמות הפרויקט, עדכונים מהפיקוח בשטח, ונתונים ומידע על כל דירה בבניין. המערכת כוללת תיק לכל דירה, שבו מרוכזות התכניות דירתיות ושל הפרויקט בכלל, כך הדייר יכול לקבל באמצעות המערכת את כל המידע הרלוונטי. "אנחנו מובילי דרך בכל התחום של עדכון הדיירים, מהליכי האישור ועל שלבי הביצוע", אומר הוד. "הדיירים יכולים לראות את החומרים הרלוונטיים, ולקבל התייחסות רצינית ומקצועית יותר מאשר משלוח הודעה בקבוצת ווטסאפ בלילה. הדייר מקבל מידע שכולל פרוטוקולים על התקדמות חודשית ועדכונים רלוונטיים. זה מבטיח את השקיפות שהדייר יידע היכן הדברים עומדים". בנוסף לעדכונים ומידע כתוב, המערכת מאפשרת להעביר תמונות ומידע ויזואלי על הפרויקט.

הוד: "מבחינת הדיירים, הם שבעי רצון, כי הם מקבלים עדכון חודשי מלא ומפורט על הפרויקט ועל ההתקדמות שלו". עד כה הטמיעה החברה את המערכת בעשרות פרויקטים שלה שנמצאים בשלבי ביצוע.

חברת "גידי הוד פיקוח בנייה" עוסקת בפיקוח מטעם הדיירים. "אנחנו העיניים של הדיירים בשטח", מסביר הוד. אנחנו כל הזמן מנגישים להם מידע, את הנקודות החשובות עבורם ואת המידע השימושי. אנחנו שם כדי להציג לדיירים מה יכול ומה צריך להיות בפרויקט".

מכיוון שבפרויקטים של התחדשות עירונית בעלי הנכסים עזבו את הדירות ועברו להתגורר במקומות אחרים, הם מתקשים להתעדכן בעצמם בהתקדמות העבודות. "כאן אנחנו נכנסים לתמונה, וכאן החשיבות של פלטפורמות להנגשת מידע", הוא מסביר. "הפרוטוקולים הדירתיים שלנו כוללים תמונות ועדכונים חיים מהדירה. אחרי הכל, מדובר באנשים שהרסו להם את הדירה, והם רוצים להיות שותפים למידע על התקדמות הדירה החדשה, וזקוקים לשקיפות ומידע".

*הכתבה מוגשת בשיתוף עם חברת גידי הוד

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות