דף הבית > חדשות > "למנות שמאי מכריע לכל ועדה מחוזית שיכריע בין היזם לבין דרישות הרשות"
אלי אביסרור // צילום: שמואל אדלר
"למנות שמאי מכריע לכל ועדה מחוזית שיכריע בין היזם לבין דרישות הרשות"
סיכום 2020 בהתחדשות עירונית: אלי אביסרור, יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ סבור שהחרגת ענף הבנייה ממגבלות הקורונה היא הדבר הכי חשוב שקרה ב-2020. בנוסף, מציע אביסרור לקבוע מנגנון של שמאי מכריע בוועדה המחוזית כדי למנוע ויכוחים וגם מזהיר שיש לפתור את המחסור במנהלי עבודה בהקדם האפשרי
מה היה המהלך או האירוע המשמעותי ביותר בהתחדשות העירונית ב-2020? "שנת 2020 הייתה שנה לא רגילה עבור כולנו, הקורונה טרפה את הקלפים ועצרה את המשק. אחד המהלכים המשמעותיים בענף הבנייה בכלל היא החלטת הממשלה להכיר בענף הבנייה כענף חיוני ולהחריג אותו מהמגבלות שנקבעו על המשק. מדובר במשמעות קריטית עבור המשק הישראלי שלדעתי, מנעה משבר כלכלי גדול הרבה יותר".
איזה מהלך צריך לקדם ב-2021 כדי שההתחדשות העירונית תוכל להתקדם טוב יותר? "צריך לקבוע מדיניות אחידה בכל הקשור להתחדשות עירונית. היום, כל ראש רשות קובע מדיניות אחרת ואין יכולת לערער על המדיניות הזו, ליזמים רבים זה משבש את התוכניות ומעכב את לוחות הזמנים. צריך לקבוע שיהיה שמאי מכריע לכל ועדה מחוזית שיכריע בין היזם לבין דרישות הרשות ככה יהיה אפשר להתקדם יותר מהר. לא פעם אנחנו נתקלים בוועדות המחוזיות בויכוחים בין השמאים של הצדדים. במידה וימונה שמאי מכריע, זה עשוי לקצר את התהליך משמעותית, לאפשר לנו לעמוד בלוחות הזמנים וגם להעניק שירות טוב יותר ללקוח".
מה הבעיה המשמעותית ביותר שענף הנדל"ן מתמודד איתה נכון להיום ומה הפיתרון? "נכון להיום, קיים מחסור גדול במנהלי עבודה מקצועיים. מדובר בעבודה שמצריכה הכשרה וניסיון. המחסור הכללי בעובדים, ובמנהלי עבודה בפרט, עשוי לעכב את בניית הדירות ומרחיק אותנו מהחזון של ישראל 2048, בה הנגב והגליל הופכים לאבן שואבת עבור אוכלוסיות רבות. יש לפעול לפתרון בנושא הזה לייצר מסלולי הכשרה זמינים למשל הכשרת הנדסאים למנהלי עבודה תוך כדי הלימודים ועוד".