banner

יזמים שנקלעו לקשיים כלכליים מחפשים שותפויות עם חברות יציבות

יוסי חזן, מנהל ההתחדשות העירונית בקרדן נדל"ן: "המון יזמים חנוקים כלכלית מגיעים אלינו. יש מקום גדול לשותפויות, לא ניתן למתחמים ליפול"

יוסי חזן, מנהל ההתחדשות העירונית בחברת קרדן נדל"ן, שמאמצת את גדוד 12 של גולני, מתאר את הרגעים הראשונים למלחמה, ומסביר למה הכל הפך להרבה יותר אישי מאז שבת השחורה. "היינו עם גדוד 12 בהשבעה, בסוף המסלול ולווינו אותם בכניסה לעזה. הקשר האנושי הוא מעל הכל והלב שלנו איתם", אומר חזן שהתארח באולפן הפתוח של "מגדילים", בהנחיית העורכת הראשית כרמלה קופר.

חזן מספר עוד על החזרה למשרדים ביום ראשון, 8.10 ועל הדאגה לדיירים שבמתחמים: "הגענו למשרדים למחרת השבת, היו הרבה עובדים מגוייסים, עשינו הערכת מצב חברתית במתחמי פינוי בינוי שאנחנו מקדמים, לראות מה צריך, איך אפשר לעזור. באחת הערים המטווחות ביותר יש לנו מתחם שנודע לנו שבו נציגה בכירה של הדיירים איבדה את אביה עם פרוץ המלחמה. הרמתי לה טלפון ופתאום כל חסמי יזם – דייר לא קיימים, הפן האנושי בא לידי ביטוי, היינו שם בשבילם והם בשבילנו", הוא אומר. 

משהו בגישה של הדיירים והרשויות השתנה עם המלחמה?
"יש הבנה שממ"דים הם לא רק לפריפריה. בחולון למשל יש לנו מתחם עם 540 דירות ותב"ע (תוכנית בניין עיר) שאושרה – הדיירים רוצים לדעת מתי כבר יהיו היתרי בנייה. 

אני מאחל לכולנו שניקח 10 אחוז מההירתמות החברתית שהביאה איתה המלחמה לעורף וניישם את זה על ההתחדשות העירונית. למה צריך מלחמות יהודים גם בתחום התכנון וההתחדשות העירונית? בסוף כולם רוצים הגנה ראויה וחיים טובים. יש לנו מתחמים שנמצאים ערב היתר בנייה והרשויות מעכבות אותם. אנחנו עוברים קשיים שלא יתוארו. מספיק שיהיה רצון ומחוייבות וזה ייפתר. אם יש מחוייבות מצד הרשות זה מתגבר על הכל". 

באיזה רשויות יותר קל לעבוד?
"נתניה, חולון, פתח תקווה, ירושלים, בת ים, יש רשויות שאנחנו עובדים מולן ויש מקצועיות של הצוות, נכונות זאת המילה, ויש הבנה של המצב. אף אחד לא בא לעשות רע, באים לעשות טוב אז בואו נגרום לזה לקרות". 

הדיירים שואלים אתכם על החוסן הכלכלי לאור המצב?
"קרדן היא חברה איתנה עם הון עצמי של מעל 700 מיליון שקל, מתנהלת באחריות, לא ממונפת, נכנסנו למשבר בצורה טובה. 

"אנחנו נתקלים בשתי תופעות. האחת, דיירים שאומרים 'בחרנו נכון, מרגישים אתכם בשטח' והתופעה השנייה היא, שהמון עסקאות יזמים קטנים או חנוקים כלכלית מגיעים לשולחננו. היום יש מקום גדול לשותפויות, הם רוצים שנכנס שותפים או נסייע, זה תופס תאוצה. המתחמים לא יעצרו, יש פתרונות ואנחנו מביאים את הידע המקצועי והניסיון שלנו. תחום התכנון הוא ארוך טווח, אסור להפסיק, כל הפסקה תגרום לעיכוב בהמשך". 

המדינה מצהירה על רצון לקצר הליכים, אתם בונים על זה?
"אנחנו מתכוננים כאילו לא ומקווים כאילו כן. אנחנו מאוד מקווים שיתעשתו ויבינו את הבהילות בקידום הליכי תכנון מהירים ומצד שני, אנחנו עושים הכל כדי לא לסמוך על זה אלא לסמוך על עצמנו בלבד, על הצוותים המקצועיים שלנו ועל התשוקה שלנו שזה יקרה. 

"יש צורך מהותי להתחדשות ומענה לפריפריה וכולנו יודעים איך להתמודד עם זה אז בואו גם נבין וניישם, כדי שבמלחמה הבאה, חלילה, יהיו יותר אנשים יהיו מוגנים". 

האם מרגישים התאוששות של עסקאות?
"יש התאוששות קלה בכל הארץ, גם בצפון, דוגמת קריית מוצקין ונהריה, מתעניינים, נרשמים, רוכשים דירות, על אף המצב. אני אופטימי. צריך לסמוך על העם שלנו ועל הרוח שלנו, אנחנו ננצח ובגדול". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות