banner
בית העלמין במזכרת בתיה // צילום: מגדילים
בית העלמין במזכרת בתיה // צילום: מגדילים

כשבונים עוד אלפי דירות אז צריך גם שטחי קבורה – מזכרת בתיה נגד תכנית המיתאר

המועצה הגישה ערר נגד התכנית, בטענה שלא הוקצה שטח להרחבתו של בית העלמין וכי תכניות מגורים חדשות מחייבות גם מקום קבורה נוסף

זיו גולדפישר 25.04.2024

תושבי מזכרת בתיה צפויים להיוותר בתוך שבע שנים ללא מקום קבורה, אך תכנית המתאר הכוללנית ליישוב אינה מגדירה שטח להרחבתו של בית העלמין הקיים. כך עולה מערר שהגישה המועצה המקומית נגד תכנית המתאר שאושרה לפני כחמישה חודשים. המועצה המקומית מבקשת מוועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה להקצות שטח של 10 דונמים להקמת בית עלמין חדש.

תכנית המתאר הכוללנית של מזכרת בתיה, שאושרה בסוף השנה שעברה, מתווה עקרונות ומדיניות ארוכת טווח לתכנון ולפיתוח מזכרת בתיה עד ליעד של כ-34,000 תושבים, וכ-9,080 יח"ד – תוספת של 4,370 יח"ד. התכנית, שהוגשה על ידי משרד החקלאות ועל ידי ועדה בינמשרדית, חלה על שטח של 7.4 קמ"ר, הכולל את כל שטחה של המועצה המקומית וחלק משטחי המועצה האזורית גזר הסמוכה. התכנית מציעה תוספת שטח של כ- 340 דונמים למגורים (מתוך זה, הרחבה של שטחו המוניציפלי של היישוב בכ-24 דונמים). התכנית מאפשרת תוספת של כ-1,070 יח"ד במסגרת עיבוי המרקם הקיים, תוספת של 300 יח"ד קטנות באזור התעסוקה, ותוספת של כ-2,700 יח"ד במתחם פיתוח חדש במזרח היישוב.

בית הקברות במזכרת בתיה משרת הן את תושבי היישוב והן את תושבי המושב גני יוחנן הסמוך. בערר המועצה נכתב כי: "שטח בית העלמין הקיים כיום, יכול לספק מקומות קבורה הן לתושבי מזכרת בתיה הן לתושבי גני יוחנן, לתקופה המוערכת בעוד כ-7 שנים בלבד, לפי הערכה של כ-60 נפטרים בשנה". עוד נכתב בערר כי הלכה למעשה מדובר בהערכת חסר, שכן בימים אלו מקודמת בוועדה המחוזית תכנית של רמ"י למזכרת בתיה מזרח הכוללת כ-3,000 יח"ד וכן, אושרה תכנית להתחדשות עירונית לתוספת של מאות יח"ד נוספות. "שתי תכניות אלו מגדילות באופן משמעותי את אוכלוסיית היישוב, ומדגישות ביתר שאת את הצורך במקום קבורה נוסף ביישוב".

הצורך בהרחבת בית הקברות עלה כבר בהתנגדות שהגישה המועצה המקומית נגד התכנית. הוועדה המחוזית מרכז דחתה התנגדות זו, וקבעה כי המענה לצרכי הקבורה של היישובים מזכרת בתיה וגני יוחנן הוא בבתי עלמין אזוריים במרחב. המועצה המקומית כתבה בערר כי "אין בית עלמין אזורי במרחב היכול לתת שירותים למועצה. כיום, מתוכנן וטרם הוקם בית עלמין אזורי בראש העין (בית העלמין האזורי הקרוב ביותר) והמועצה כלל אינה נכללת בתחומו".

המועצה מבקשת מוועדת הערר הארצית לסמן פוליגון בשטח של כ-10 דונמים בצפון מזרח היישוב, סמוך לתחנת הרכבת. "סימון בית עלמין באזור זה ה נמצא בסמיכות לאזור התעסוקה, שלא בצמידות לאזור מגורים, מהווה את המיקום המיטבי תוך ניצול קרקע שנמצאת תחת מגבלות בניה".

בנוסף, המועצה העלתה טענות נוספות בערר, ביניהן בקשה לאפשר הקמת פעילויות תעשייתיות תומכות חקלאות בשטח שמדרום לכביש 411 (צמוד לבסיס תל נוף) המסומן כשטח חקלאי. 

הדיון בערר צפוי להתקיים לאחר פסח.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות