בעלי הדירות בהתחדשות העירונית מבינים שהזמן אוזל
"הדיירים מבינים שהתמורות יורדות ויש יותר קשיים בדרך" – קארן חרס ברנזון, מלווה את הדיירים, ומתריעה: "הם לא אוהבים שותפויות יזמים"
"הדיירים מבינים שהתמורות יורדות ויש יותר קשיים בדרך" – קארן חרס ברנזון, מלווה את הדיירים, ומתריעה: "הם לא אוהבים שותפויות יזמים"
קארן חרס ברנזון, הבעלים של משרד ברנזון ליווי דיירים בהתחדשות עירונית, מארגנת ומלווה בעלי דירות בצפון ובמרכז הארץ, התארחה באולפן הפתוח, וסיפרה כי: "חלק מהפרויקטים נכנסו לקיפאון עד לפני מספר שבועות ורק חלק קטן של פרויקטים קודם, בעיקר בצפון, בפרויקטים שהתחלתי לארגן ממש לפני פרוץ המלחמה, ודווקא שם הם אמרו 'זה בדיוק הזמן לקדם'". לדבריה, "בעלי הדירות ללא ממ"ד, המקלטים במצב קטסטרופלי, והם הרגישו צורך להתקדם. בנוסף, פרויקטים שנשים מקדמות המשיכו להתקדם אבל בפרויקטים שגברים מקדמים יותר קשה, בעיקר כי גברים שהם נציגות נמצאים במילואים אין עם מי לדבר".
האם השפיעה על תפיסת בעלי הדירות?
"הדיירים מבינים את החשיבות של מיגון, הם מבינים שהזמן אוזל, הם מבינים שככל שהזמן עובר אז התמורות יורדות ויש יותר קשיים בדרך".
האם עיקר הקושי הוא עדיין מול הרשויות המקומיות?
"זה פשוט נורא. יש לי חמישה מתחמים שנעצרו, פרויקטים שהיו אמורים להיות בוועדה ביולי אשתקד נעצרו בגלל ראשי הערים והבחירות, פוליטיקה ממקומית, ואחרי הבחירות ייקח עוד חודשים עד שיניעו בחזרה".
אבל גם לדיירים יש כוח אלקטורלי מולם
"יש לי פרויקט שהדיירים דפקו על השולחן, רצו לראש העיר, שלחו מכתבים, ויותר מזה, צילמו בן אדם מבוגר על כיסא גלגלים בזמן אעזקה, שצריך לרדת למקלט ובקושי מגיע. את זה העבירו לעירייה. וזה לא מזיז להם. התשובה החוזרת היא 'תמתינו, תמתינו, תמתינו'. האתגר הכי גדול הוא מול הרשויות".
מה קורה מול היזמים?
"אין ספק שהיום דיירים רוצים את היזם שיש לו את היכולת והגב הכלכלי. הם נמנעים מאוד משותפויות בין חברות שניגשות יחד למכרזי דיירים, פחד מחיבור בין חברות גדולות לבינוניות שחברו יחד, מתוך פחד לסכסוכים בין החברות, ואלו דברים שקורים לצערי. זה מכשול, דיירים לא אוהבים את זה. אני מסבירה לבעלי הדירות שזה יכול גם לתרום להם אבל הם חוששים".
איך מאזנים בין כל האינטרסים?
"אני שמה את הדברים על השולחן, אומרת את האמת על כל יזם וההבדלים ביניהם, הניסיון, כמות הפרויקטים שלהם, יכולות ביצוע, אני פורסת את כל המציאות איך שהיא".
מה המעמד שלך היום כמארגנת דיירים?
"היום דיירים מבינים את החשיבות של התפקיד והמקצוע. התרומה הגדולה שלי היא ביצירת שקיפות. מהרגע שאני שם אני דואגת לשקיפות, מגייסת את בעלי הדירות, דואגת שכל בעלי הדירות יימנו את הנציגות, לא מפספסת אף אחד. כל החלטה מתקבלת בצורה דמוקרטית, אני מבקשת מהם לנמק למה הם בעד בעל מקצוע כזה או אחר".
אז העבודה היא מול הנציגות או מול כולם?
"מול כל בעלי הדירות. אני זו שעומדת בחזית הפרויקט, אם יש לי נציגות חזקה שבאמת רוצה את הפרויקט, בין אם זה מתחם של 40 או 300 דירות, אז הכל יכול ללכת מאוד מהר, אם עובדים בצורה מסודרת, עם אסטרטגיה ברורה, מענה לכל מי שצריך, כגון קשישים – והדגש הוא על מענה מהיר. אם עובדים מסודר אז תוך 4 חודשים כבר אפשר להיות אחרי מכרז דיירים ובחירת כל בעלי המקצוע והיזם. אני אומרת שאם פרויקט לא ייצא לדרך תוך מספר חודשים אז הוא כבר לא ייצא לדרך. כל בעיה צריך לפתור במקום מיד ובשקיפות".
טיפ שלך לבעלי הדירות?
"מקצועיות, ליידע את כל בעלי הדירות. לא לעשות שום צעד לבד או מצד קומץ דיירים מבלי ליידע את כולם. זה יגרום לחוסר אמינות".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן