banner

הנשים בחזית ההתחדשות העירונית: "מביאות איתנו ביטחון וניסיון"

עומר סקורצרו ומור שטיינר, ממשרד גידי הוד, המנהלות את הפרויקטים והתכנון מטעם בעלי הדירות: "לא מתפשרות על הטוב ביותר עבורם"

תכירו את שתי הנשים המובילות במשרדו של גידי הוד, המתחמה בתכנון, פיקוח וניהול פרויקטים להתחדשות עירונית מטעם בעלי הדירות. הן הצליחו לדחוף ולהניע מחדש את הפרויקטים שנעצרו עם פרוץ המלחמה ולא מתפשרות על מקצועיות – מור שטיינר, מנהלת מחלקת תכנון ועומר סקורצרו, מנהלת פרויקטים במשרד, התארחו באולפן הפתוח, שם הן סיפרו על ההתמודדות עם המציאות החדשה, והרצון להמשיך בעשייה למרות האתגרים, וזאת מבלי להתפשר על "הטוב ביותר עבור הדיירים".   

"המלחמה תפסה אותנו עם הרבה פרויקטים בשלבי ביצוע ותכנון, ובהתחלה הכל נעצר", אומרת עומר סקורצרו, מי שמנהלת את הפרויקטים להתחדשות העירונית במשרדו של גידי הוד, "אבל לאט לאט ראינו את העלייה בתכנון ובביצוע וכיום כ- 90 אחוז מהאתרים שלנו פעילים, בעיקר בפרויקטים הגדולים. בהיבט של נכונות הדיירים, הם כן רוצים להתקדם ולהניע את הפרויקטים קדימה, מה שלא היה בתחילת המלחמה, המלחמה נתנה דחיפה לחשיבות הקידום של ההתחדשות העירונית". 

כיצד שלב הפיקוח על התכנון שומר על האינטרס של הדיירים?
"אנחנו מלווים את הדיירים ממש מהחיתולים של הפרויקט, מההסכמים עם היזמים, עוד לפני סגירת המפרטים הטכניים, ויודעים להאיר ולהעיר דברים שעין שהיא לא מקצועית לא יכולה לראות", מסבירה מור שטיינר, מנהלת מחלקת תכנון. לדבריה, "הרבה פעמים צריך לעזור לבעלי הדירות להבין איפה לשים את הדגשים, לאן צריך למשוך את הפרויקט, כדי שהוא יהיה איכותי וטוב. הפיקוח הוא מאוד משמעותי בשביל הדיירים". 

עומר, כיצד משתלב הממשק של בין הניהול לתכנון?
"אנחנו מלווים את הדיירים בכל התהליך, החל מהמפרט ששם נקבע מה הם יקבלו, דרך התכנון הראשוני, קביעת התמורות ובהמשך בעוד שלבים. חשוב לציין שהמטרה היא לא להתמקד בתוספת של עוד מטר אלא להניע את התהליך בשלמותו באופן כללי, להתמקד בעשייה קדימה. אנחנו יודעים להגיד לדיירים מה כן לבקש ומה לא, מייצגים את הדיירים מול החברה היזמית, ונעשה את כל מה שאפשר על מנת להביא עבורם את התכנון הטוב ביותר, וכאן נכנסת העין המקצועית שלנו". 

מור: "הדייר רואה את המאקרו ואנחנו יודעים לרדת איתו לרמת המיקרו ולכן, הליווי של הדיירים מאוד משמעותי ורואים את זה בשטח, בתוצאות". 

את גם מבצעת בקרת תכנון, מה זה אומר בפועל?
"אנחנו מקבלים את כל המידע, ממפרטים טכניים לפני מכרזים ואם היה מכרז אז לאחר מכן, עושים את המשא ומתן שלנו ולאחר מכן יש את שלב התוכניות, תכנון ראשוני ועד תוכניות להיתר – המשמעות היא שאנחנו מסתכלים על כל פרט בדרך ובוחנים אותו בעין מקצועית, לטובת בעלי הדירות".  

איך אתן מתמודדות כנשים בעמדות בכירות, בעולם מקצועי גברי מאוד?
עומר: "לרוב זו אכן סביבה גברית אבל אנחנו מביאות איתנו ביטחון וניסיון, ומבהירות שתפקידנו לייצג את הדיירים על הצד הטוב ביותר. ההתמקדות היא באתגרים הרבים שבדרך, מסוגיות תכנוניות ועד לרצונות הדיירים, אנחנו יודעות למצוא את האמצע. המשרד מייצג את כל הדיירים בבניין ואנחנו עובדים מול נציגות, עורכים בקרה של התכנון וגם מנגישים את הידע לדיירים. יש אתגרים ויש פתרונות". 

מור: "המשרד שלנו בתחילת המלחמה התגייס, המהנדסים התגייסו למילואים, גידי פתח חמ"ל הסעות לחיילים, כך שאנחנו היינו 'הנשים שבעורף', ובשבועיים הראשונים היה מאוד קשה. לא ידענו באיזה מצב הדיירים והכל היה מאוד רגיש אז עשינו הרבה עבודה פנימית ועם הזמן הדיירים בעצמם רצו להניע את הפרויקטים ולהתקדם. עם זאת, גם בתקופה כזאת, חייבים לשמור על מקצועיות ולהבטיח שלא מפספסים שלבים בדרך. העבודה שלנו נשארה אותו הדבר רק בעצימות יותר גבוהה, כדי להניע תהליכים".

מור, האם שלב התכנון מעכב הליכים?
"יש פעמים שאני רואה צורך מיידי לשנות ולתקן תוכניות, אז ייתכן שזה יעכב את התהליך מעט אבל זה לטובת הדיירים, האינטרס שלנו הוא שהדיירים יקבלו את הטוב ביותר". 

עומר, האם נראה עיכובים במסירת הדירות?
"אני מאמינה שנראה בעתיד אבל הפרויקטים יושלמו בסופו של דבר והדיירים יקבלו את הדירות". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות