banner
הבניין שיעבור חיזוק // צילום: אדריכל רון אייל
הבניין שיעבור חיזוק // צילום: אדריכל רון אייל

לראשונה: פרויקט תמ"א 38 בקריית שמונה, ללא תוספות ממ"ד

היתר בנייה לפרויקט התחדשות עירונית ראשון בעיר קריית שמונה: לראשונה יבוצע פרויקט לחיזוק מעטפת בניין במסגרת תמ"א 38/1 אלא שבדירות הקיימות לא ייבנה ממ"ד. במקום זאת, תחוזק המעטפת וייבנה בצמוד אליו בניין חדש בקו אפס. משרד השיכון והעירייה תומכים

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה קריית שמונה נתנה היתר בנייה לפרויקט תמ"א 38/1 הראשון שיוצא בעיר אלא שמדובר בפתרון חריג, הנשען על תיקון 3 לחוק, המאפשר בנייה חדשה בצמוד לבניין הקיים, ללא בניית ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) בדירות הקיימות ומתבסס על חיזוק המעטפת בלבד. יש לציין כבר בשלב זה, כי היזמים שרכשו את הבניין ניגשו קול קורא שהוציא בזמנו משרד השיכון לחיזוק מבנים בפריפריה ויש בידיהם על פי הדיווח השתתפות ממשלתית מהמשרד במימון הפרויקט.

הפרויקט, הממוקם ברחוב הלבנון בצפון העיר, יבוצע על בניין קיים בבנייה טרומית בן 5 קומות ו-24 דירות, כאשר בצמוד אליו בקו אפס יוקם בניין חדש, שבו יינתנו זכויות הבנייה הכוללות 5 קומות ו-11 יח"ד.  יזמי הפרויקט הינם ברוך שקד ויוסי בוכריץ מחברת מריבו בע"מ אשר רכשו את הבניין הקיים והוא נמצא בבעלותם, כאשר הדירות מיועדות להשכרה. אדריכל הפרויקט הינו רון אייל, ממשרד גלעדי אייל אדריכלים. צפי תחילת העבודות נקבע לחודש מאי. 

אדריכל רון אייל, מסביר כי: "למעשה, הבניין הקיים נבנה בצמוד לקיר הבניין הישן ועל ידי כך הוא תומך בו, זאת בנוסף לחיזוקים במעטפת הבניין הקיים. למעשה הבניין מחובר לבניין הקיים ובמסגרת הפרויקט יבוצעו מעלית ולובי משותפים לשני הבניינים".

אדר' רון אייל // צילום עצמי
אדר' רון אייל // צילום עצמי

לשאלה כיצד אושר פרויקט תמ"א 38, ללא בניית ממ"ד בדירות הקיימות, הוא עונה כי: "המהות של התמ"א היא לחזק מבנים אבל לא הגדלנו דירות קיימות ולכן אין צורך להוסיף ממ"דים, וישנו מקלט משותף בבניין הקיים. בדירות החדשות יש ממ"דים לכולם". 

זה הפתרון לחיזוק מבנים בפריפריה?
"אפשר לבצע התחדשות עירונית בפריפריה אם יש כדאיות כלכלית אבל כדי לייצר כדאיות ייצרנו בניין חדש בנוסף לבניין הקיים, שזה למעשה דומה להריסה ובנייה, רק בלי להרוס והרווחנו בניין חדש.

עוד צריך להבין שהקומה האחרונה בבניין הקיים בוצעה בשיטת בנייה קלה עם גג קל אז אם היו מחייבים אותנו לעלות לגובה, המשמעות היתה להרוס קומה ושש דירות – ומזה נמנעו". 

מה אמרו על זה גופי התכנון?
"אף לא ידע לאכול את זה בהתחלה, לקח שלוש שנים לקבלת את ההיתר. עברנו את פיקוד העורף וכיבוי אש, התייעצויות ברמה הארצית, ועדת ערר היתה מעורבת ולאורך הדרך מהנדס העיר החדש תמך בפרויקט וסייע לנו. היה צריך להראות ולהסביר לכל הגורמים שהשתמשנו בפתרון פחות מוכר ומקובל אבל הוא אפשרי. כאשר מדובר בבניין קיים עם שטח מספיק גדול מסביבו, זה אפשרי".

עו"ד אופיר יחזקאלי // צילום: רותם גולן
עו"ד אופיר יחזקאלי // צילום: רותם גולן

אופיר יחזקאלי, מ"מ ראש העיר ויו"ר הוועדה לתכנון ובנייה קריית שמונה, מסר כי: "אנחנו שמחים על קידום פרוייקט תמ"א 38 ראשון בקריית שמונה, בשותפות עם משרד הבינוי והשיכון. לצד פיתוח שכונות חדשות בעיר בימים אלו שכונת יובלים ובימת תל חי, אנו עוסקים רבות בהתחדשות העיר הוותיקה ולמרות הקשיים הכלכליים מוכיחים כי הדבר אפשרי. התחדשות עירונית היא צו השעה ויש לה חשיבות בטיחותית וחברתית להתחדשות השכונות וראוי שמשרדי הממשלה ישימו סוגייה זו בראש סדר העדיפויות".

הצטרפו אלינו לקהילת ההתחדשות העירונית >>> לחצו כאן

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות