banner

מאמין במדינה: המנכ"ל שהתגייס לכיתת הכוננות וממשיך לבנות התחדשות עירונית

איתי סמדר: " יש נכונות מאוד גדולה של הרשות הממשלתית ושל ועדות התכנון, כך שאני מקווה שבטווח הארוך נראה שינוי לטובה"

רגע אחרי שהוא נחת בארץ מחופשה משפחתית בחו"ל, הוא כבר עלה על מדי כוננות, ובימים אלו גם ממשיך לקדם את ההתחדשות העירונית בשכונות הוותיקות בישראל. "בשבועיים הראשונים חשבנו רק 'ביטחון' ורק איך אפשר לעזור ללוחמים ולעורף", מספר איתי סמדר, מנכ"ל רוטשטיין נדל"ן התחדשות עירונית, המקדמת מתחמי פינוי בינוי בהיקפי רחבים ברחבי הארץ. באולפן הפתוח של "מגדילים" הוא מתאר את ההתמודדות עם השגרה החדשה, מדבר על העסקאות שחזרו וגם שומר על אופטימיות לעתיד. 

"ניסינו לראות איך אפשר לעזור ולסייע, כל אחד גם בחברה וגם ברמה האישית, כולם התנדבו", הוא מתאר את הימים הראשונים לפרוץ המלחמה, בהם עלה על מדי כיתת הכוננות. "אני התגייסתי למילואים בכיתת הכוננות של היישוב, ואני גאה בזה, אנחנו מאבטחים ושומרים על הבית, מעלים את תחושת הביטחון". 

מתי חל המפנה וחזרתם לקדם פרויקטים?
"אחרי ההלם הראשוני הבנו שצריך להחזיר את הקטר של המשק למסלול. בהתחלה גם בהתחדשות העירונית היתה עצירה, כמו בכל הענף. הפועלים לא הגיעו לאתרים והמכירות נעצרו אבל הרמנו את הראש למעלה, והיום רואים חזרה למשרדי מכירות, יש גם עסקאות שנסגרו בפועל". 

יש אזורים שמרגישים בהם יותר התעוררות מצד הרוכשים?
"אצלנו מרגישים התעוררות באזורי הביקוש, דוגמת תל אביב ורמת השרון וגם בפריפריה, דוגמת טירת הכרמל. התזוזה מורגשת יותר בפריפריה, ברכישת דירות בהיקף של כ-  1.5 מיליון שקל – שני מיליון שקל,  אלו דירות שנמכרות יותר בקלות אבל גם באזורי הביקוש חלה התעוררות".

הרוכשים מזהים הזדמנות?
"היום יש הזדמנות טובה לקנות דירה, יש מנוף יותר גדול ללקוחות ואפשר לקבל הטבות קלות, אם כי המחירון לא השתנה. כמי שעוסק בתחום שנים רבות, אני יכול להגיד בצורה מאוד זהירה שהמחירים יעלו בסופו של דבר –  הבירוקרטיה הארוכה והזמן שלוקח להביא פרויקט לכדי הבשלה ועד לשלב המימוש, בנוסף למצב ולאי הוודאות – הכל ביחד יתועל למקום של עליית מחירים".

מה מצב דיירי ההתחדשות העירונית היום?
"בעלי הקרקע והדיירים בהתחדשות העירונית רוצים להתקדם לחתימות, לא בהכרח בגלל המלחמה, אלא כי אנחנו ממשיכים בפעילות עם הדיירים, ממשיכים לקדם ביחד פרויקטים. במבחן התוצאה סביר להניח שיש השפעה, גם אם עקיפה, אנשים מבינים שצריך ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) ולא רק לרעידות אדמה אלא גם למצב של ירי טילים, ורואים התקדמות בחתימות על החוזים". 

עד לדירה החדשה יש עוד תהליך ארוך לעבור, זה הולך להשתנות?
"התהליכים ארוכים וסיזיפיים. אנחנו מקדמים את התב"עות והתכנון שלנו, שזה אומר עבודה עם אדריכל, יועצים ופגישות אין סופיות עם ועדות התכנון אבל גם בשלב ההיתר התהליך ארוך, בסופו של דבר מאוד קשה להוציא היום היתר בנייה במדינה".

אז לא למדנו כלום על הצורך בדירות חדשות?
"אני מקווה שכן, אם לא הייתי אופטימי אז לא הייתי בתחום ההתחדשות העירונית. יש נכונות מאוד גדולה של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ושל ועדות התכנון, כך שאני מקווה שבטווח הארוך נראה שיפור ושינוי לטובה". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות