banner
פדלון // באדיבות דוברות העירייה
פדלון // באדיבות דוברות העירייה

המתינו 3 שנים כדי לעבור מתמא 38/1 לתמא 38/2

דיירים ברחוב עזרא הסופר בהרצליה אשר קבלו היתר בניה לפרויקט תמ"א 38 עיבוי וחיזוק החליטו לחשב מסלול מחדש ולעבור לתמ"א 38 בשיטת הריסה ובניה, למרות שהמשמעות היתה המתנה של שלוש שנים נוספות

תמונה: פדלון // באדיבות דוברות העירייה

עיריית הרצליה היא בין הרשויות שהתנהלותה גרמה ללא מעט מאבקים ועיכובים על רקע שינויי מדיניות בהתחדשות העירונית. לאחר שלפני כשנה עצר ראש העיריה את ההתחדשות העירונית בעיר, בעקבות שינוי המדיניות, אושרה לאחרונה תוכנית מתאר חדשה, המצמצמת את היקפי הבנייה בעיר לשליש ממה שקבעה תכנית המתאר הקודמת, שכבר הופקדה בוועדה המחוזית והוסרה. במסגרת התכנית החדשה שאושרה בוועדה המקומית לתכנון ובנייה, מובילה העיריה מדיניות התחדשות עירונית הכוללת כ- 10,000 דירות בתהליכי תמ"א 38/2 ופינוי בינוי במרכז העיר, במקומם של פרויקטים במסלול תמ"א 38/1. בתוך כך, מדניות התכנון הארצית משתנה גם היא ומתעדפת מתחמי פינוי בינוי בלבד, כאשר תמא 38 הולכת ודועכת. מבולבלים? גם הדיירים והיזמים, שעבורם מדובר בתחום הסובל מאי ודאות והם נאלצים להתאים את הפרויקטים שכבר תוכננו, לרוח המדיניות המשתנה חדשות לבקרים של ראשי הערים ומוסדות התכנון והממשל, דבר שמעכב לא אחת את הפרויקטים.

אחד הפרויקטים ששרד את השנים והשינויים, שינה מסלול והצליח לצאת לדרך בשלום הוא פרויקט שהחל כתמ"א 38/1 בשכונת הרצליה הירוקה, בבניינים מספר 5,7,9,11 ברחוב עזרא הסופר. הפרויקט קיבל בשנת 2016 את אישור הרשות המקומית במסגרת מסלול חיזוק ועיבויו, התעכב בשלוש שנים לאחר שהדיירים החליטו לשנות את מסלולו לתמ"א 38/2- הריסה ובנייה מחדש, בהתאם לשינוי המדיניות של עיריית הרצליה. כעת כאמור התקבל ההיתר המיוחל והפרויקט יוצא לדרך.

פרויקט עזרא הסופר בהרצליה חברת רינובו // דרור רימוק אדריכלים
פרויקט עזרא הסופר בהרצליה חברת רינובו // דרור רימוק אדריכלים

ציון אקילוב, מדיירי הפרויקט, מספר כי: "עברנו כברת דרך ארוכה  כדי להפוך חלום של דירה חדשה למציאות. בדרך אף קבלנו החלטה אמיצה, כל הדיירים, להמתין עוד זמן רב כדי להפוך את הפרויקט לטוב יותר עבורנו וכעת סוף סוף הבניה יוצאת לדרך. אנו אוהבים את השכונה בה בעצם גדלנו אך בשל עליית מחירי הדיור הכללית  עבורנו הדרך היחידה לשיפור איכות הדיור והחיים היא באמצעות התחדשות עירונית או מעבר מחוץ לעיר לאזור בו מחירי הדירות זולים יותר ועל כן זו בעצם הייתה ההזדמנות היחידה שלנו להישאר בסביבת המגורים אותה אנו מכירים ואוהבים. כך אנו יכולים גם להעניק לילדים שלנו עתיד טוב יותר".

אליאב אסייג, מנכ"ל חברת רינובו, מספר כי: "בעלי הדירות היו מוכנים להמתין עוד 3 שנים בשביל לקבל פרויקט חדש ודירות חדשות, זאת כאשר כבר היינו ערב קבלת היתר  לחיזוק הבניין הקיים. בהחלטה מושכלת ובהתאם לשינוי המדיניות של עיריית הרצליה החלטנו יחד עם הדיירים לחשב לחלוטין מסלול מחדש. היינו צריכים לחזור ולאשר את הפרויקט מהתחלה והמשמעות הייתה שהדיירים נאלצו  להמתין עוד זמן מה".

באשר למדיניות החדשה של העיריה, טוען אסייג כי מבורכת: "השינוי המהותי שביצעה עיריית הרצליה בתכנית המתאר שלה, מוכיח כי לעירייה יש חזון והיא מתכוונת לשים דגש בשנים הקרובות על פיתוח מרכז העיר באמצעות ציפוף נכון ותהליכי התחדשות עירונית. באמצעות מסלול תמ"א 38 הריסה ובניה, אנו מורידים לחלוטין את חוסר הוודאות ואת החששות המאפיינים מהלכים מעין אלה, ומאפשרים לדיירים להיכנס לדירתם החדשה במימון מלא של החברה ועם בטחונות בנקאיים מלאים. מהלך זה יאפשר לעירייה ולנו לבצע התחדשות עירונית בצורה מהירה יעילה ונכונה יותר, תוך מתן מענה אמיתי לתשתיות הציבוריות הנחוצות וחניונים תת קרקעיים".

15 דירות בשווי 40 מיליון שקל
חברת רינובו, אשר קידמה את הפרויקט תצא בקרוב לביצוע הריסה של  4 בניינים וותיקים בני 4 קומות ובהם 64 דירות ולאחר מכן ייבנו על המגרש  4 בניינים חדשים בני 8 קומות כל אחד ובהם סה"כ  136 יח"ד. מהיזם נמסר כי בעלי הדירות יקבלו דירות חדשות בשטח בנוי של  95 מ"ר ו- 12 מ"ר מרפסת בקומות 1-4, בבניינים החדשים.

מתוך 72 הדירות החדשות הנוספות בפרויקט, בשטחים של 95-150 מ"ר ומרפסות, כבר נמכרו כ- 15 דירות בשווי של  כ-40 מיליון ש"ח. אדריכל הפרויקט הוא דרור רימוק. והאכלוס צפוי לינואר 2022.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות