banner
מתחם התחדשות עירונית בפתח תקווה // אילוסטרציה
מתחם התחדשות עירונית בפתח תקווה // אילוסטרציה

ועדת הערר הורתה לעיריית פתח תקווה לדון מחדש בבקשה להיתר לפרויקט תמ"א 38

הוועדה המקומית דחתה את הבקשה, בטענה שהיא חורגת מהמדיניות העירונית. היזמית טענה כי הבקשה הוגשה לפני אימוץ המדיניות

זיו גולדפישר 21.04.2024

הוועדה המקומית פתח תקווה דחתה בקשה להיתר עבור פרויקט תמ"א 38 בהתבסס על מסמך מדיניות, שאומץ רק לאחר הגשתה של הבקשה – כך עולה מהחלטת ועדת הערר המחוזית במחוז מרכז, שהורתה לוועדה המקומית לדון מחדש בבקשה להיתר. 

לפני כשלושה חודשים דנה הוועדה המקומית בבקשה להיתר שהגישה קבוצת בן צור פיק"א 10 בע"מ, עבור פרויקט תמ"א 38 ברחוב פיק"א בעיר,  שכולל הריסת בניין בן 4 קומות על עמודים ו-11 יח"ד ובניית בניין מגורים בגובה של 11 קומות עיליות ברוטו (קומת קרקע, 8 קומות טיפוסיות, ו-2 קומות חלקיות), ובסך סה"כ 33 יח"ד.

הוועדה דחתה את הבקשה, בין השאר על בסיס הטענה שהבקשה חורגת ממדיניות התכנית האסטרטגית להתחדשות מרכז העיר, שאושרה בוועדה המקומית בנובמבר 2022, ונמצאת כיום בדיונים בוועדה המחוזית. המדיניות קובעת כי באזור שבו נמצא הפרויקט מותרת בנייה של 9-10 קומות ברוטו כולל קומת קרקע. הוועדה ציינה עוד כי מדיניותה בעת פתיחת הבקשה היא  להתאים את הבקשות הממוקמות בשטח תכנית זו להוראות התכנית. בבקשה שהוגשה  מתוכננות 11 קומות ברוטו. ובגלל החריגה בקומה אחת, הבקשה נדחתה.

עו"ד רונית אלפר // צילום: רז רוגובסקי
עו"ד רונית אלפר // צילום: רז רוגובסקי

על רקע זה הגישה היזמית ערר לוועדת הערר. באת כוחה של החברה, עו"ד רונית אלפר, טענה כי הליכי הרישוי בהם נקטה, קדמו לאימוץ מדיניות התכנון המקומית; כי המדיניות התכנונית עצמה, שעודנה מצויה בהליכי שינוי והגהה, הותוותה מלכתחילה ללא שיתוף ציבור, ללא פרסום וללא הוראות מעבר.

עוד טענה החברה היזמית  כי בישיבת שולחן עגול שקיימה עם הצוות המקצועי בעירייה, הנושא כלל לא עלה. כמן כן, נטען כי מדובר בפער שאינו דרמטי יחסית בגובה הבינוי המקובל – תוספת קומה אחת עשרה חלקית – בוודאי בהשוואה לצידו הדרומי של רחוב פיק"א בו מבקשת הוועדה המקומית לאפשר בניה עד לגובה של כ-30 קומות, וכן לפרויקטים סומכים נוספים בסביבה בהם כבר הותרה בניה בגובה של 11 קומות ברוטו. החברה טענה כי בנסיבות אלה, המשמעויות ביחס לפרויקט שעל הפרק עקב הפחתת הקומה העליונה עלולות להיות קשות עד מאוד.

על רקע טענות אלה, הורתה הוועדה המחוזית לעירייה לדון מחדש בבקשה להיתר. בהחלטת וועדת הערר נמתחה ביקורת מרומזת על הוועדה המקומית: "במכלול נסיבות אלו, נודה ונתוודה: בחלקן ראינו טעם לא מעט, וכחריג לכלל המדיניות התכנונית המקומית שאומצה, הצענו לצדדים והצעתנו נתקבלה על ידם בהסכמה, כי הדיון בבקשת העוררת להיתר יוחזר אל כבוד הוועדה המקומית מהמקום אליו הגיע עובר להחלטת הסירוב, ללא צורך בהליך רישוי חדש".

בהחלטה נקבע כי תוך 30 יום החברה היזמית תוכל להגיש מחדש את הבקשה להיתר, ולנמק מדוע מגיע לה היתר.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות