banner

אסף סימון: "אנחנו המחדשים החדשים, מחויבים למדינה"

"מי שמדבר על בלוקים פספס את מהות הענף, אנחנו עוסקים באנשים" – אסף סימון, מנכ"ל בסט ייזום, מסכם שנת מלחמה: "יצאנו מנוסים יותר"

אסף סימון, מנכ"ל בסט ייזום, אחת מחברות הנדל"ן הגדולות והמובילות במשק, התארח באולפן "מגדילים" לסיכום שנת המלחמה, והסביר איך הוא יצא מחוזק מהשנה הקשה: "קשה לזקק רגע אחד קשה", אומר סימון, "זהו רצף של אירועים שמתמשכים, שמפתיעים כל פעם מחדש, שמצריכים מאיתנו יכולת להסתכל קדימה בכל הפרמטרים כי הכל מאוד נזיל". סימון מתייחס בדבריו גם לאיום הביטחוני והאירועים התכופים וגם לתהפוכות שעברו על הענף. "הפועלים שעזבו את האתרים, חומרי גלם שלא הגיעו, עלויות הבנייה שעלו, הרוכשים שקפאו – כל הפרמטרים האלו נכנסים לסל של אי ודאות והחלטות שצריכים לקבל כל יום נתון. היה מאוד מאתגר לנהל חברת נדל"ן במציאות כזו אבל אם ניקח משהו חיובי מהשנה הזאת אז הוא שכולנו יוצאים מנוסים יותר בניהול בתנאים של אי ודאות". 

המלחמה שינתה את פני הענף?
"צריכים לשנות את פני הענף, מה שהיה הוא לא מה שיהיה. 80-90 אלף פועלים פלסטינאים שמאכלסים את האתרים זה כוח עבודה משמעותי, שיום בהיר אחד נעלם. אני חושב שאנחנו צריכים לשנות את התפיסה. המעבר לעובדים זרים כדוגמא. אין את ההיקפים שרצינו להיות איתם שנה אחרי תחילת המלחמה אבל אומרים תודה על מה שיש". 

בקבוצת בסט הגיעו מוכנים לתפיסה החדשה?
"עובדים זרים זה מקצוע. אצלנו בחברה כבר לפני 15 שנה התחילו להתרכז בעובדים הזרים, פיתחנו מיומנות מאוד גדולה בניהול ותפעול של עובדים זרים, כולל בית ספר מקצועי להכשרות. 

"צריך לתת להם את הזמן, לתמוך בהם, זה עולם ומלואו. למשל, הם בוחנים את הכדאיות הכניסה לאתר על סמך שעות העבודה ומשך הפרויקט, כמו גם צריך קשרים עם קבוצות ומדיניות לאורך שנים. היום האתרים של בסט עובדים לאורך כל התקופה בהיקפים של 90 אחוז בזכות שינוי התפיסה כבר לפני שנים רבות והיכולת להעסיק ולהכשיר עובדים זרים".

זה הגביר את הביקושים?
"בהחלט, רואים את זה בהעדפות, הרוכשים מבינים שלבחור יזם בנפרד וקבלן בנפרד מביא אותם לרמת סיכון גבוהה. אותן חברות כמו בסט, שמחזיקות את הכל בבית, יזמות, תכנון, בנייה, אכלוס ועוד – אלו החברות המובילות הביום. יש שטף של פניות אלינו, דייר רוצה לדעת גם מי ייבנה לו את הבית". 

האם נראה זוגות צעירים רוכשים דירות בצפון ובדרום?
"אין ברירה אחרת, וחסר שלא. צריכה להיות פתיחות ורוחב לב של המדינה לאותם אנשים שרוצים לחזור לבתים בדרום ובצפון ובטח ובטח, לאותם אנשים שרוצים להתיישב באזורי הגבול כחלק מתקומה. מדובר בעיריות ויישובי גבול שנדרשים לביטחון שלנו, למדינה לקהילה. זה מתחבר גם לנדל"ן, כי המעגל הראשון, ת"א והסביבה, כבר כמעט בלתי נגיש מבחינת מחירי דיור ואנשים צריכים לצאת לאותם מרחבים חיצוניים, לפריפריה – וגם אנחנו כיזמים צריכים להיות שם. 

"המקום הבא להיות בו הוא במעגלים האלה, שם יש הזדמנות לתשואה למדינה, לעצמך, לתת ערך, לפתח. שם אנחנו נימדד. אנחנו המחדשים החדשים, אנחנו בשנת תקומה. בקבוצת בסט אנחנו נרתמים לזה, משקיעים המון בלתחזק את הקהילות שלנו, להיות איתם גם בתקופות הפחות טובות. מי שמדבר על בלוקים פספס את מהות הענף, אנחנו עוסקים באנשים".  

מה מניע אותך להמשיך?
"המהות שלי לאהבת הארץ, לציונות, לתקומה והתיישבות מחדש. זה לא רק בנייה למגורים, זה בניית קהילות, מרכזים, תעסוקה, בתים הם לא רק בארבע קירות לאנשים. הם נכנסים לשכונת מגורים שיש בה הכל. לעזור למדינה, זו חלק ממחויבות שלנו למדינה, להקים את המדינה מחדש". 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות