תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט

עיצוב פנים עם נגיעות של מסורת ותרבות

מעצבת הפנים אנט פרומר דוברת לא פחות משש שפות ומביאה איתה לבתים בארץ וברחבי העולם את החזון האישי, הכולל נגיעות של מסורת ותרבות

כרמלה קופר 27.06.2018

מעצבת הפנים אנט פרומר, לא רק מחזיקה לקוחות ברחבי העולם, ביניהם במדינות רוסיה ובלגיה אלא גם דוברת לא פחות משש שפות! היא נולדת בבלגיה, התחנכה באירופה, עלתה ארצה בגיל 18 ועובדת בתחום זה למעלה משני עשורים. ביצירותיה ניכר חזונה האישי: "אני פועלת מתוך אמונה כי על עיצוב המוצע להתאים לדרישות הלקוח, מאפייני המיקום והפונקציונליות הרצויה תוך שילוב מסורת ותרבות".

אחד הפרויקטים המעניינים שהיא עיצבה הוא דירת פנטהאוז בתל-אביב, המשתרעת על פני כ- 350 מטר, עבור משפחה צעירה עם ילדים. הדירה ממוקמת בקומה 13 עם נוף מדהים לדבריה, כאשר הזוג ביקש דירה "מדוגמת". "הם רצו להרגיש כמו בבית מלון, ביקשו סגנון ותחושה של יוקרה , סטייל, קלאסה", אומרת פרומר.

תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט
תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט

אילו אתגרים עמדו בפנייך?
"חלל משושה – המערך הקיים של הדירה היה בעייתי שכן היא פרוסה בצורת משושה, בעלת זוויות רבות. הצורך היה לתכנן את החלל בצורה כזו שתיווצר זרימה בכל הדירה. בנוסף, היתה קומה היקפית אחת בדירה, המקיפה את הלובי וגרם המדרגות. חלונות המסך סביב רוב הדירה הקשו על החלוקה של החלל ולבסוף, תקרות לא גבוהות אשר מקנות תחושה של חלל קטן".

כאילו פתרונות הצעת?
"שימוש בחומרים זהים, על-מנת שהמרפסת תהיה מסוגננת ועדכנית. נעשה שימוש באותו השיש איתו מרוצף הסלון. השימוש באותו שיש הוסיף גם כן לתחושת הזרימה בבית, בכך שהוא יוצר המשכיות ומקנה תחושת גודל לחלל.  בנוסף, ריבוע החדרים יחד עם סגירת חלונות המסך הקיימות אפשרו חלוקה מחדש של הסלון ויצירה של חדר שינה חמישי. חדר העבודה שנוסף כעת, חילק את החלל בין הצד הפרטי של הדירה (הכולל את חדרי השינה) לבין האזור הציבורי – הסלון, המטבח ופינת האוכל".

תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט
תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט

באילו צבעים השתמשת?
"פלטת הצבעים כללה אפור חם, עם נגיעות של צהוב ירקרק. שימוש בהרבה עץ, שיש ופליז  – חומרים טבעיים המספקים תחושת חמימות ביתית".

אלמנטים מיוחדים שעשית בהם שימוש?
"האח הדו-כיווני שפונה גם לסלון וגם למרפסת. כמו כן, אחד החלונות שנסגרו כעת מחלק את החלל  לפינת האוכל וסלון מופרדים. הסגירה נעשתה עם עץ והיא מחביאה את בר המשקאות, ואת מערכת המיזוג. בנוסף, המדרגות לגג הן חיצוניות ורואים אותן מהמטבח, כאשר המטבח גדול ורחב, מאחר והמשפחה אוהבת לארח. באשר לריהוט, את אמבטיית ההורים עיצבנו משיש, על מנת שתהיה אלגנטית ומפנקת, כל הספות בסלון  הנן בזוויות והן נבחרו והותאמו על פי מידות מדוייקות. חדר העבודה עוצב עם דלתות זכוכית וברזל, על מנת לייצר קשר עין עם יתר הדירה".

תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט
תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט

כיצד תסכמי את היצירה?
"פנטהאוז יוצא דופן עבור משפחה צעירה עם ילדים. החלל היוצא הדופן של הדירה, הכולל זוויות רבות הווה אתגר אמיתי, אשר נפתר בצורה עיצובית שהינה אלגנטית ומתוחכמת. הנוף  עצמו, הנראה מבעד לחלונות המסך העשויות זכוכית, מהווה גם הוא קומפוננט עיצובי. רצפות השיש האפור משמשות רקע מחמיא לשאר הצבעים. בר השתייה המכיל מראה, זכוכיות קריסטל ובקבוקים צבעוניים מהווה נקודה פוקאלית בחלל. בנוסף, נוספו אלמנטים מוזהבים קלים כדי להעניק תחושת יוקרה".

תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט
תכנון: אנט פרומר // צילום: גלעד רדט
שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

ספיישל עם מעצבת הפנים דורית סלע

מדור ספיישל מכיר לקוראיו באופן אישי את האנשים שמאחורי העשייה בתחום האדריכלות, העיצוב והסטיילינג. הכירו את מעצבת הפנים...
מגדילים 24.02.2019

ספיישל עם שי דוד

מדור ספיישל מכיר לקוראיו באופן אישי את האנשים שמאחורי העשייה בתחום האדריכלות, העיצוב והסטיילינג. הכירו את שי דוד,...
מגדילים 21.02.2019

למה למכור אם אפשר לשפץ?

במקום למכור ולעבור, בני זוג בשנות ה-60 החליטו להישאר בדירה בת 4 חדרים ו-110 מ"ר, בה התגוררו שנים...
כרמלה קופר 12.02.2019
נשמח לדבר אתך
נגישות