ראם רצון מסכם שנת מלחמה: "חווים התגברות גדולה בקצב המכירות"
מנכ"ל אב-גד החזקות מספר מה מניע אותו ומדבר על התקווה להתחדשות הצפון והדרום: "אנחנו מחפשים פרויקטים בפריפריה, הנגב והצפון יפרחו"
מנכ"ל אב-גד החזקות מספר מה מניע אותו ומדבר על התקווה להתחדשות הצפון והדרום: "אנחנו מחפשים פרויקטים בפריפריה, הנגב והצפון יפרחו"
ראם רצון, מנכ"ל אב-גד החזקות בע"מ, התארח באולפן "מגדילים" וסיכם שנת מלחמה, מהטראומה ועד ההתאוששות והחזרה לפעילות מלאה. לשאלה באיזו סיטואציה אישית הוא היה בשבת השחורה של ה – 7.10, הוא משיב: "עם אשתי בהריון עם תאומים, שני ילדים קטנים ועסק לנהל. בחודש הראשון חווינו טראומה נוראית, כמו כל אזרח במדינה. עצרנו את הנשימה, הייתי בהלם אבל מיד אחרי האירוע אספנו את כל העובדים, היה חשוב לנו לוודא שהעבודה נמשכת, שאנחנו עסוקים כי זה הדבר היחידי שגרם לא להיכנס לתוך המשבר אלא להתרומם".
גם הענף חווה טלטלה, איך מתמודדים?
"היו אתגרים גדולים אבל אתרי הבנייה פעלו מהיום הראשון, לא בתפוקה מלאה כי היו אתגרים עם פועלים פלסטינאים והעסקנו נוער גבעות, הכשרנו אותם, וגם הודים. היום הצלחנו להגיע לתפוקה מלאה מכל האתרים, אנחנו מעסיקים בעיקר פועלים מסין. אבל העלות היא 1200 שקל לעומת 600 שקל של עובד פלסטינאי וזה פי משפיע על עלויות הבנייה.
"ההשפעה על הפעילות היתה גדולה יותר במקרים שהיינו צריכים להחליף קבלני משנה שהעסיקו פלסטינאים ושם היינו צריכים לתת פתרונות ולהתקדם בעבודה.
"המשך הפעילות אפשר לכולם להתמודד באופן רגשי עם האירוע".
אפשר להגיד שהמלחמה שינתה את פני ענף הנדל"ן?
"אנחנו חווים שני וקטורים שפועלים על הענף בכיוונים הפוכים. אחד הוא תשומות הבנייה שעולות והפן החיובי הוא שמתחילת השנה אנחנו חווים התגברות גדולה בקצב המכירות וזה ישליך בהמשך על המחירים, מכרנו הרבה יותר דירות מהשנה הקודמת. חלחלה ההבנה בשוק שהמחירים לא ירדו אלא יעלו. כמו כל שוק זה עניין של ציפיות, אנשים חוזרים לשוק ומשקיעים".
הממשלה קיבלה החלטה טובה או גרועה בשנה החולפת?
"כמו לנו באופן אישי, גם לממשלה לקח זמן להתאושש מההלם והיום מתמודדים עם האירוע המורכב הזה, בדרום ובצפון. אני חושב שאם יטפלו בזה עד הסוף זה יאפשר לפריפריה לפרוח. בתוך כך, היתה הצעה מנותקת, שלא יצאה לפועל על החזרת מענקים להתחדשות עירונית בפריפריה במקרה של מכירת דירה. אם נתנו מענק אז איך לוקחים אותו? מראש בעלי הדירות יתמחרו את זה כאילו לקחו אותו חזרה, ואני מאמין שזה ייפול בדרך" (מה שאכן בינתיים קרה, וההצעה ירדה מחוק ההסדרים, כ.ק). הפריפריה תפרח, אנחנו זולגים לכיוון, מחפשים פרויקטים וחותמים בפריפריה, הנגב והצפון יפרחו אחרי המלחמה. אנשים חכמים, הם רואים שמטפלים בבעיה הביטחונית, ויבואו".
בעיריות רוצים לקדם התחדשות עירונית?
"מאוד תלוי ברשות. יש רשויות מקומיות שרואות את הצורך, מאמינות בזה ודברים מתקדמים בקצב משביע רצון. יש רשויות שלא רואות את זה ככה. אנחנו פועלים במקומות שכן מנסים לקדם, את ירושלים ורעננה אני יכול לציין לטובה. הן מייצרות ודאות, אנחנו מחפשים ודאות. אבל אני לא רוצה 'להפיל את זה' רק על הרשויות, כי בסוף הן צריכות תמריץ כללי לתכנן, ואנחנו מצפים מהממשלה שתייצר תמריץ לתכנן מגורים ולא רק אזורי מחסר. הסכמי הגג הם כיוון נכון אבל הייתי מטפל בזה מהשורש, בחלוקת המיסוי והארנונה, אבל גם הסכמי הגג נותנים פתרון".
מה מניע אותך לעבוד בתחום מורכב כל כך?
"רואים את התוצאות. אנחנו עובדים שני עשורים בהתחדשות העירונית ורואים תוצאות. אתה רואה דיירים מבוגרים שלא היו מסוגלים לרדת במדרגות יורדים במעלית, יושבים במרפסת שלא היתה להם, זה ממלא אותי באנרגיות לעשייה, עושים שינוי חיובי".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן