banner
שימי ואביעד - יעקובוביץ אדריכלים // יחצ
שימי ואביעד - יעקובוביץ אדריכלים // יחצ

צמד האדריכלים שמשלבים בין תודעת שרות ויצירתיות

האדריכלים שימי יעקובוביץ' ואביעד בראון חולמים להכניס דם חדש לערים זקנות // ראיון

שימי יעקובוביץ’ ואביעד בראון, שותפים במשרד "יעקובוביץ' אדריכלים" כבר 8 שנים. השניים התחנכו על ברכיו של אלחנן יעקובוביץ’, אביו של שימי ומייסד המשרד שהקים אותו ב1980. "מגיל קטן הסתובבתי באתרי בנייה, יש לי תמונות ילדות עם סרגל מדידה", נזכר יעקובוביץ'. בראון הצטרף למשרד כסטודנט מתמחה ולימים, כשאלחנן פרש הוא צירף את בראון כשותף במקומו: "למדנו ממנו הרבה, הגישה שלו עד היום מלווה אותנו. הוא המרצה הכי טוב שהיה לנו לאדריכלות. הוא לימד אותנו לשלב בין תודעת שרות ויצירתיות שמובילות יחד לתוצאה מדויקת. חייבים להיות קשובים ללקוח, לצרכים ולחלומות שלו, גם אם זה דורש מאיתנו גמישות תכנונית. הגישה הזאת גורמת להרבה לקוחות לחזור אלינו, כי הם יודעים שאנחנו מתאימים את עצמנו אליהם ובשורה התחתונה אנחנו מעצבים את החלום שלהם". בראון מוסיף: "הוא גם הטמיע בנו הרבה ענווה. אין אצלנו במשרד אגו, אנחנו אנשים של הקשבה שמאוד מחוברים לשטח וכל שיקול אחר מנוטרל. זו גם הסיבה שהשותפות בנינו מצליחה כל כך".

התחדשות עירונית זו ההתמחות שלכם?
"יש לנו הרבה פרויקטים של התחדשות עירונית שאנחנו מאוד מאמינים בה, בעיקר ברמת גן, בה יש לנו כ- 40 פרויקטים, שחלקם כבר סיימנו וחלקם עדיין בעבודה. בנוסף, אנחנו מתמחים בתכנון שכונות מגורים מהיסוד, זה דורש הרבה הבנה והכרה של חוקים, תקנות וצרכים עירוניים".

מה ההבדל מבחינתכם בין פרויקט חדש להתחדשות עירונית?
"כשאנחנו מתכננים מקום בתולי זה נעשה בעיקר בשיתוף מהנדסים רבים, כמו מהנדסי כביש וכדומה, כשהכל חייב לקרות במקביל ובהתאם ללוח זמנים ידוע מראש. אנחנו מתחילים מאפס ומתקדמים הלאה. בהתחדשות עירונית מדובר בדיירים קיימים, בין אם זה פינוי בינוי או תמ"א 38, יש כבר בעלות על המבנה וצריך לקחת את זה בחשבון. לפעמים אנחנו מכינים עשרות סקיצות עד שכולם מרוצים והיזם מאשר. צריך לזכור שהאנשים האלו מפקידים בידינו את הנכס הכי חשוב להם ובדרך כלל אלו אנשים שמבחינה כלכלית לא יכולים לשפר את הדיור והתחדשות עירונית היא הפתרון המושלם עבורם, לכן זה חייב להתאים להם. במקביל, צריך להתחשב במגבלות שטח ומיקום וזה לא פשוט".

מתמרנים בין כל הצרכים
בימים אלו הם עובדים על פרויקט ברחוב אביגיל ברמת גן, שם הם מציגים דוגמא מדויקת לתמרון שהתחדשות עירונית דורשת מהם: "ישבנו הרבה עם הדיירים והיזם כדי להתאים את התוכנית לכולם", מסביר יעקובוביץ', "המגרש בעייתי ומלא במגבלות אבל לדיירים היו רצונות והיינו צריכים לתת להם מענה. המגרש צר ולכן, יש בו גרעין מדרגות קשה, אבל הדיירים רצו שהמדרגות יהיו קרובות לדלתות וזה דרש תכנון מיוחד כי הכל נעשה תוך מינימום הפרעה לחלל הציבורי והפרטי. בסופו של דבר יצרנו גרעין מדרגות אחר וזה גם אפשר את מספר החדרים שהם דרשו. הפרויקטים האלו נועדו לשפר את חיי הדיירים וזה חשוב לתת להם את המקסימום".

פרויקט אביגיל 12 ברמת גן // תכנון יעקובוביץ אדריכלים
פרויקט אביגיל 12 ברמת גן // תכנון יעקובוביץ אדריכלים

יעקובוביץ' מציין כי כל תהליך ההתחדשות העירונית בישראל צובר תאוצה  הודות לשינוי בגישה של ראשי הרשויות המקומיות: "הכל נקבע על פי רוח המפקד מלמעלה, אם ראש העיר רוצה זה רץ ואם לא אז בקושי יש תמ"א 38/1. העניין הוא הפוך את התוכנית לכדאית כלכלית עבור היזם, וזה בדרך כלל קורה בפינוי בינוי או תמ"א 38/2 . היום אנחנו רואים מגמה חיובית בערים מסוימות כמו בת ים, חולון, הרצליה ורמת השרון. ברמת גן עשו דבר נהדר, הוציאו מדיניות תמ"א 38 קבוע, במקום לשנות קריטריונים כל כמה חודשים ואז יזם לא יודע למה הוא נכנס. הגישה הזאת החזירה את הצעירים לעיר, פתאום בחור שירש דירה מסבא שלו יכול לגור בה והוא לא צריך להשכיר אותה ולשכור במקום אחר. זה הכניס דם טרי לעיר שנחשבה בעבר מבוגרת וזה מה שהתחדשות עירונית מעניקה לעיר"

פרוייקט תמ"א 38 אביגיל 12 רמת גן // תכנון: יעקובוביץ אדריכלים
פרוייקט תמ"א 38 אביגיל 12 רמת גן // תכנון: יעקובוביץ אדריכלים

 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות