רוטשילד של חיפה: שער הכניסה לשכונות החוף עולה לגובה של 65 קומות
הצומת המשמעותי של קריית אליעזר הולך להתחדשות עירונית – פחות מגורים והרבה יותר מסחר, שיכניס לעירייה כ-130 מיליון שקל בעשר שנים
הצומת המשמעותי של קריית אליעזר הולך להתחדשות עירונית – פחות מגורים והרבה יותר מסחר, שיכניס לעירייה כ-130 מיליון שקל בעשר שנים
תכנית ההתחדשות למתחם רוטשילד בחיפה מגיעה לדיון הפקדה בוועדה המחוזית, שלושה שבועות לאחר שהומלצה על ידי העירייה. התכנית יוזמת קבוצת שובל, מציעה הקמת מתחם מעורב שימושים עם 672 יחידות דיור בבינוי של עד 65 קומות בשכונת קריית אליעזר.
התוכנית, המשתרעת על פני כ-8.7 דונם בצומת "כיכר דולפין" – השער הדרומי למרכז העסקים הראשי של חיפה, ומציעה התחדשות ל-128 יח"ד קיימות בארבעה מבני שיכון ברחוב רוטשילד 8–14 בשכונת קריית אליעזר.
מדובר בתכנית מפורטת למתחם 28 בהתאם לתכנית האב לשכונה, והיא מציעה כאמור 672 יח"ד בשלושה מגדלים בני 35, 51 ו-65 קומות, לצד כ-8,445 מ"ר למסחר, כ-21,860 מ"ר לתעסוקה, ושטחי תעסוקה נוספים בכפוף להקמת קרן תחזוקה. עם זאת, הוועדה המקומית ממליצה להפחית את הבינוי בתכנית ל-618 יח"ד. בנוסף, התכנית מציעה 74 יחידות מלונאיות, אך בהתאם להחלטת הוועדה המקומית חיפה יעמוד היקף הבינוי למלונאות על 200 יחידות מלונאיות.
בדברי ההסבר לתכנית נכתב כי: "ייחודיותה של התוכנית ביחס לתוכניות אחרות להתחדשות עירונית בשכונה ובעיר חיפה היא בהצעה לתוספת משמעותית של זכויות בניה לתעסוקה, למלונאות ומסחר שכונתי בהיקף של כ: 50,000 מ"ר ולא למגורים תוך ניצול מיקומו הייחודי של המתחם במרחב העירוני והעובדה שאזור נקבע לבניה לגובה ללא מגבלות".
עוד נכתב כי תוספת השימושים לתעסוקה תתרום לפיתוח הכלכלי של העיר חיפה וליצור מקורות הכנסה להעיר מהיטלים ומהכנסות מארנונה בשיעור של כ-130 מיליון רק ב- 10 השנים הראשונות ובכל 10 שנים הכנסות של כ-80 מיליון מארנונה לתעסוקה: "מדובר בתוכנית להתחדשות עירונית הנמצאת באחד מהצמתים המשמעותיים ביותר מבחינה מרחבית של העיר חיפה – כיכר דולפין, אשר מהווה למעשה את השער הדרומי למרכז העסקים הראשי של העיר (המע"ר העירוני) ושער הכניסה ל 4 שכונות החוף המיועדות להתחדשות עירונית – קריית אליעזר, בת גלים, העיר התחתית וחזית הים".
את התכנית יזמה קבוצת שובל, וראש צוות התכנון שלה הוא אדריכל ליאור דץ. את התכנית ערך משרד לברס טבעוני אדריכלים.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?