"שידרוג של מיליון שקל לדירה" - התחדשות שכונת רמב"ם בראשון לציון
העירייה אישרה את מתחם סולימן-ירושלים עם 518 דירות חדשות. היזם: "מדובר בתכנית גדולה, שאנחנו עובדים עליה כבר חמש שנים"
העירייה אישרה את מתחם סולימן-ירושלים עם 518 דירות חדשות. היזם: "מדובר בתכנית גדולה, שאנחנו עובדים עליה כבר חמש שנים"
שכונת רמב"ם בראשון לציון מתחדשת עם למעלה מ-500 יח"ד חדשות: הוועדה המקומית אישרה להפקדה תכנית התחדשות של חברת ניצנים במתחם האחים סולימן – ירושלים, המציעה 532 יח"ד בבינוי של עד 30 קומות. העירייה החליטה להפקיד את התכנית, בתנאי שהיקף הבינוי בה יופחת ל-518 יח"ד. היזם, מאיר דוידי: "לא מדובר בסתם תכנית, אלא בשכונה שלמה שאנחנו בונים".
תכנית האחים סולימן – ירושלים מציעה התחדשות במתכונת פינוי בינוי במתחם ששטחו 9.4 דונמים בשכונת רמב"ם. התכנית מציעה פינוי 152 יח"ד קיימות והקמת 2 מגדלי מגורים בני 30 קומות מעל מסד משולב של מסחר ומגורים, ובנוסף, הקמת 2 בניינים בני 12 קומות הכוללים 2 כיתות מעון ו-3 כיתות גן. סך הכל, התכנית מציעה 532 יח"ד, במכפיל 3.5.
בעלי הדירות הקיימות יקבלו תמורה של תוספת 12 מ"ר לשטח הקיים, וכן מרפסת בשטח של 12 מ"ר.
הוועדה המקומית אישרה את הפקדת התכנית, בכפוף למספר תיקונים, ביניהם הפחתת הבינוי ל-518 יח"ד, לפי מכפיל 3.41. כמו כן, הוחלט להגביה את הבניינים ל-13 קומות. הוועדה ציינה כי היא "מברכת על קידום ההתחדשות העירונית במתחם".
מאיר דוידי, בעלי החברה היזמית ניצנים: "מדובר בתכנית גדולה, שאנחנו עובדים עליה כבר 5 שנים. מדובר למעשה בשכונה חדשה שאנחנו מקימים. במסגרת התכנית נתנו לעירייה מבנה של 2 קומות לגני ילדים במרכז המתחם. אני מאמין שנפקיד את התכנית תוך שבועיים, ואם לא יהיו התנגדויות, תוך שנה נעלה על הקרקע. הדיירים יקבלו דירות עם תוספת של 12 מ"ר ועוד מרפסת של 12 מ"ר. מדובר בשדרוג של מיליון שקל נטו לדירה".
בעוד כשלושה חודשים תתחיל החברה את המכירות במתחם, ובנק המזרחי ילווה את הפרויקט. להערכת דוידי, אם לא יהיו התנגדויות, בתוך שנה יתחילו העבודות על הקרקע. דוידי ציין עוד: "אנחנו חברה שהיא גם יזם וגם קבלן, ואנחנו מבצעים את הפרויקטים שלנו בעצמנו".
עורכת התכנית: ענת בלומנטל, בלומנטל דרסלר אדריכלים.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?