banner
ראש העיר חצור הגלילית שמעון סויסה // באדיבות דוברות המועצה
ראש העיר חצור הגלילית שמעון סויסה // באדיבות דוברות המועצה

זעקת תושבי הפריפריה הצפונית: "אי צדק חלוקתי בקרקעות"

"תסייעו לנו", כך זועק שמעון סויסה, ראש המועצה המקומית חצור הגלילית, בפנייה לראש הממשלה, בה הוא מטיח כי היתה החלטת ממשלה להפוך את היישוב לעיר מרכזית בלב הגליל אבל לא הוקצו לכך קרקעות

"במקביל לפעילות מול הוועדה לחקר הגבולות בחצור הגלילית ממשיכים לפעול סביב השעון לקידום צדק חלוקתי, שיאפשר את המשך תנופת הפיתוח והצמיחה בחצור הגלילית", כך זועק היום ראש המועצה המקומית חצור הגלילית, שמעון סויסה.

במכתב ששלח סויסה לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הפנים אריה מכלוף דרעי, הוא מסביר את זעקתם של תושבי הפריפריה הצפונית: "לפני כ-7 שנים ממשלת ישראל במסגרת החלטה 1741 החליטה כי חצור הגלילית תהפוך לעיר מרכזית בלב הגליל. במסגרת זו בנינו  אלפי יחידות דיור ובמהלך 5 השנים הקרובות נגיע לניצול מלא של השטחים בתחום שיפוט חצור הגלילית עם עוד 2,228 יח"ד. בניגוד לאזור הגליל, בחצור הגלילית המגמה הפוכה ותושבים רבים מעוניינים להקים את ביתם בחצור הגלילית ולהיות חלק מהקהילה הצומחת שלנו בלב הגליל", הוא אומר. 

"יחד עם זאת, במידה ומדינת ישראל לא תסייע לנו, יהיה בלתי אפשרי לעמוד בכך היות ואנו מגיעים לניצול מלא של השטחים בחצור הגלילית", טוען סויסה, אשר מציין כי את אי הצדק החלוקתי. לדבריו, בחצור הגלילית חיים קרוב ל 11,000 תושבים כאשר תחום השיפוט הינו 5,500 דונם ומחצית ממנו 'שטחים ירוקים', לעומת זאת, בראש פינה מתגוררים כשליש ממספר זה, אך מבחינת שטח השיפוט שטחה של ראש פינה (18,000 דונם) גדול ב 330%. הנתונים לדבריו דומים גם באשר למועצת גליל עליון. 

"אנו זקוקים באופן מידי לעתודות קרקע על מנת להמשיך ולהתפתח, נדרשת חלוקה שוויונית והוגנת של נכסי מדינה שיאפשרו להמשיך ולשפר את השירות לתושב ולדאוג לאיכות חיי תושבי חצור הגלילית והאזור כולו", כותב סויסה בפנייתו, "אנו מעוניינים לקדם את האינטרס הלאומי בהתאם להחלטת ממשלה 1741 ולהפוך את חצור הגלילית לעיר קהילתית קטנה אך מרכזית בגליל, לשם כך נדרשת התערבות המדינה וביצוע צדק חלוקתי בחלוקת השטחים ובחלוקת ההכנסות מנכסי מדינה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות