banner

מיוחד לדיירים: התמורות כבר מזמן לא כוללות רק תוספת שטח

עו"ד אופיר כהן קוניוק, מסבירה איפה עובר הגבול של זכויות הדיירים ולמה אפשר לקבל היום הרבה יותר: "איכות החיים תהיה הרבה יותר מספקת"

מה המשמעות של צמצום התמורות לדיירים והאם יש גבול לדרישות שאפשר לבקש? יצאנו לפגוש את עו"ד אופיר כהן קוניוק, מייסדת כהן קוניוק ושות', וחזרנו עם כל התשובות – במיוחד בשבילכם. 

אופיר, את ייצגת דיירים עוד בפרויקט פינוי בינוי הראשון בארץ ומייצגת בעלי דירות בלבד, למה בחרת "להתייצב לצד הדיירים"?
"זה התחיל מהרצון שלי לעבוד עם אנשים ולשלב את עולם המשפט בתוך זה. ככל שהכרתי את תחום ההתחדשות העירונית, הבנתי את ההשפעה האמיתית שלו על השטח, על האנשים וחיי היום יום שלהם, על איכות החיים העתידית והיכולות לעשות שהיא תהיה הרבה יותר גדולה ומספקת. על כן אני מייצגת במשרד אך ורק את בעלי הזכויות בנכסים". 

אנחנו עדים למגמה של מגמת צמצום התמורות לבעלי הנכסים, מה יהיו ההשלכות לכך?
"במהלך השנים יש צמצום של תמורות, שבאה לידי ביטוי בעיקר בתוספת השטח לדירה אבל בהסתכלות ברמה הרחבה יותר, אנחנו גם רואים שיש פתיחות לתמורות אחרות, שיכולות לעזור לדיירים להתאקלם במצב החיים החדש שלהם, כגון קרנות תחזוקה, עלויות ארנונה, מפרט, ריהוט הבית, ועוד. הראייה הרחבה שלנו צופה על איכות החיים הכוללת, ולא רק על שטח הדירה".

מצד שני, בעלי הדירות מאוד מודעים היום לזכויות שלהם, איפה עובר הגבול בין דרישות לגיטימיות לדרישות שעלולות להכשיל פרויקט?
"הגבול הוא ברווחיות הפרויקט. היא זו שמאפשרת להוציא את הפרויקט אל הפועל וזו המטרה העליונה עבור בעלי הדירות. כשאנחנו מעלים את הדרישות מטעם הדיירים, אנחנו צריכים למצוא איזון בין צורך היזם לבין צרכי בעלי הדירות. 

"בסוף המטרה היא כאמור שפרויקט ייצא אל הפועל. אנחנו כמשרד עורכי דין יודעים להביא את הניסיון שלנו כדי שפרויקט ייצא לפועל ולכן אני גם אומרת לבעלי הדירות – חשוב מאוד שכבר בשלב הראשון תמנו עורך די מטעמכם, על מנת שייתן את הדגשים במו"מ מול היזמים ויוביל את הפרויקט להצלחה לכל הצדדים". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות