banner
כפר סבא // באדיבות המינהלת להתחדשות עירונית
כפר סבא // באדיבות המינהלת להתחדשות עירונית

מינהלת כפר סבא הגישה הצעה לקול קורא לחלופה לתמ"א 38

איציק בן יצחק, ראש המינהלת להתחדשות עירונית: "אנו מאמינים שגם לחיזוק בניין בודד או הריסה ובנייה של בניין בודד יש מקום בארגז הכלים". יובל קידר, מנהל תחום התחדשות עירונית בחברת קידר מבנים, על המרוץ להגשת בקשות: "מנסים להציל פרויקטים, כדי שדיירים לא יתקעו לבסוף ללא פרויקט"

ברקע לסיומה של תמ"א 38 במתכונתה הנוכחית בחודש אוקטובר 2022, הגישה המינהלת להתחדשות עירונית כפר סבא הצעה לקול קורא שפרסמה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, זאת בעקבות המתווה החלופי הצפוי לתמ"א 38.

"מדובר בקול קורא שיאפשר לנו לתכנן תכנית שתחול על כלל העיר ומכוחה נוכל להשתמש ב'כלי העבודה' שנותנת היום תמ"א 38 להתחדשות ברמת הבניין, אולם תוך כדי התייחסויות לצרכי הציבור ולכלכלה העירונית", אומר איציק בן יצחק ראש המינהלת להתחדשות עירונית כפר סבא, אשר מציין כי: "כאשר מוצאים את הפתרונות לעניין צרכי הציבור הגדלים עם ריבוי האוכלוסייה, לעיתים להתחדשות ברמת הבניין יש יתרונות כמו שמירת מקצב הרחוב הקיים, הגריד העירוני יחד עם הרשת הירוקה הקיימת במרכז העיר ואי התלות במבנים נוספים שיכולים להאריך ולעכב התחדשות. לכן אנו מזהים בקול קורא זה כהזדמנות עבורנו לתקופה שלאחר אוקטובר 2022".   

לשאלה האם המדיניות העירונית משלבת בין תמ"א (חיזוק בניין בודד) לביו פינוי בינוי או שיש תיעדוף להריסה ובנייה (תמ"א 38/2 ופינוי בינוי), עונה בן יצחק: "היכן שניתן ואפשרי נעדיף תכנון של מתחמים כוללים אולם אנו מאמינים שגם לחיזוק בניין בודד או הריסה ובנייה של בניין בודד יש מקום בארגז הכלים התכנוני של הרשות המקומית ולפעמים זהו הפתרון העדיף. המדיניות שאישרנו השנה בועדה המקומית מתייחסת לכך, לכן אנו פועלים לייצר אפיקים נוספים לאפשרות זו גם בתום תקופת תמ"א 38".

יובל קידר // צילום: רז רוגובסקי
יובל קידר // צילום: רז רוגובסקי

יובל קידר (28) מנהל תחום התחדשות עירונית ומי שאמון על פרוייקטי התחדשות עירונית רחבי היקף באזור השרון ומתמחה בעסקאות מורכבות ומרובות בעלים בחברת קידר מבנים, נערך אף הוא למתווה החדש, מההיבט היזמי. לשאלה מה יקרה ברגע שהסכמות לאישור פרויקטים תועבר לידי הרשויות המקומיות והאם נראה סחבת וחזרה אחורה או שמדובר בחלופה ראויה ומקדמת, עונה קידר כי: "בכדי שההסכמה לגבי פרויקטים חדשים תועבר לשיקול הוועדה המקומית, חייב להיות סדר בכל הרשויות המקומיות לגבי הזכויות אותן העיריה מקנה לפרויקט. ברגע שיהיו יחסים קבועים וזכויות ברורות לכל רשות, אני מאמין שנוכל לקדם את הפרויקטים כמו שצריך.

"יש להשאיר מקום לוועדה לשיקול הדעת מבחינת כמות יחידות הפרויקט והיקף הזכויות, במידה והיזמים יציגו דוח שמאי לפרויקט שמראה אי התכנות כלכלית בשל הזכויות". 

מה המשמעות מבחינתכם ואיך אתם נערכים למדיניות החדשה של תמ"א 2022?
"עולה שאלה גדולה מה לגבי המיסוי בחלופות אשר נשקלות במתווה החדש דבר ההולך להעמיס מאוד על הפרויקטים, ויש לקחת בחשבון בבדיקות הכלכליות של הפרויקטים.

חשוב מאוד להגדיר גם כן את המטלות הציבוריות שהעירייה יכולה לדרוש, דבר שיכול לעכב ולפגוע במו״מ עם דיירי הבניין שלא תמיד מעוניינים בגן ילדים או מבנה ציבורי בבניינם החדש". 

ככלל, האם אתם מאמינים בהריסה ובנייה מחדש (פינוי בינוי ותמ"א 38/2) או סבורים שעדיין יש מקום לתמ"א 38/1 חיזוק בניין בודד?
"מבחינת החברה כיום אנו נערכים לסיום התמ"א באוקטובר 22 ומכינים את כל הפרויקטים שלנו. אנחנו כיום מכניסים כמה שיותר פרויקטים להגשות ומנסים להציל פרויקטים כדי שדיירים לא יתקעו לבסוף ללא פרויקט. אנו עושים זאת בכך שקיצצנו משמעותית את זמן המו"מ ואנו מנסים להגיע לפתרונות כמה שיותר מהר, בכדי שהמו״מ עם הדיירים יגיע למיצוי במהירות האפשרית. היום כשאני חותם הסכם תמ"א עם דיירים אני דואג שתוך חודש תהיה לי כבר הגשה מוכנה לעייריה, על מנת שנוכל להתחיל את הבדיקות והליך הרישוי בהקדם האפשרי. 

"לעומת חלופת החיזוק האני מאמין שלי, הוא שאין כמו לבנות בניין חדש מאפס, חניונים, צנרת, יסודות ותשתית חזקה יותר לבניין. עדיין יש לשקול  את חלופת החיזוק רק כשאין ברירה אחרת. פרויקט חיזוק ייתן מענה נקודתי לבניין בודד שלא ניתן לקדם אותו לפי תכנית אחרת".

הצטרפו אלינו לקהילת ההתחדשות העירונית >>> לחצו כאן

מעניין: במחיר למשתכן יזמים קטנים ובינוניים יכלו למנף הון לאלפי יחידות דיור

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות