banner
עודד ורנר // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos
עודד ורנר // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos

"את הדייר הסרבן היזם צריך לחבק"

"כשההצעה של היזם לא מתקבלת בעין יפה בעיני הדייר יש כאן רק אחראי אחד – היזם": עודד ורנר, מנכ"ל חטיבת ההתחדשות העירונית בחברת פיק התחדשות עירונית מסביר מדוע על היזם להציע פתרונות מותאמים אישית לצרכי הדיירים

מירב דוסטר 14.12.2022

"מגיל ילדות לימדו אותנו כלל חשוב בחיים: אם מגיע אליך אדם זר, ומציע לך הצעה מפתה, תשאל את עצמך אם נעים לך, אם לא, תברח ותספר על כך למישהו שאתה סומך עליו. הכלל הזה תופס גם אצל מבוגרים, לרבות בעולמות הנדל"ן", אומר עודד ורנר, מנכ"ל חטיבת ההתחדשות העירונית בחברת פיק התחדשות עירונית, ומוסיף כי: "אני מאמין, שכיום, עם מגוון הפתרונות שניתן להציע למכלול הדיירים, לרבות דייר מבוגר, עם מגבלות ניידות לדוגמא, ניתן להציע חלופה ו"לתפור חליפה" מותאמת לכל דייר, ולהגיע למצב שההצעה מיטיבה עימו באופן אישי". לתפיסתו של ורנר, הכלל לפיו פעלו בעבר בתחום ההתחדשות העירונית, שסבר כי היחידים "יסבלו" לטובת הכלל, אינו הומאני וגם לא הוגן מבחינה קניינית. אולם כיום, התחדשות עירונית למדה לתקן את חטאי העבר, ויודעת לתת ערך מוסף גבוה לכל דייר ולכל מצב. 

אחת הדוגמאות למתן ערך מוסף לדיירי המתחם הוא פתרון מותאם לדייר בעל מוגבלויות. בפרויקט של חברת פיק התחדשות עירונית המצוי בבית שמש ומשתרע על 34 דונם וכולל כ-200 יח"ד קיימות, מתוכננים להיבנות מגדלים בני 20-25 קומות בשילוב בנייה מרקמית, הכוללים כ-840 יח"ד ובתוספת של קומות מסחר ושירותים, שטחי ציבור נרחבים, חניונים תת קרקעיים עם תכנון תנועה מיטבי. "כאשר שוחחתי עם הנכד של אחד הדיירים המבוגרים במתחם, אדם בן 92 עם מוגבלויות, אשר הביע חשש לעבור מביתו, הגענו יחד לתובנה עד כמה החיים במקום המגורים הנוכחי מקשים עליו ומגבילים אותו: שביל הגישה לבניין זרוע באבנים ומכשולים לכל אורכו, ה'מסלול' מהרחוב לבית עובר דרך 3 גרמי מדרגות אבן עתיקות, המסתכמים בלמעלה מ-40 מדרגות ועשרות מטרים של הליכה מסכנת לכל אדם – ובפרט לקשישים, בייחוד בשעת הערב, בעלטה ששררה במשעול המגרש הפרטי. הייתה הסכמה מלאה בינינו, שכל יום מגורים נוסף במקום פוגע קשות באיכות החיים של הסב, ואף מסכן את חייו. הבהרתי להם שאנו מציעים כבר ביום הפינוי של שאר הדיירים לרכוש עבורו ועל שמו, במחיר מלא, דיור חלופי נגיש וחדיש בשווי דירת התמורה או דיור מוגן וסכום כסף עודף במזומן וללא מיסוי כלל". 

בנוסף לדיור החלופי, חברת פיק הציעה לדיירים מגוון פתרונות ביניים, עד למימוש הפרויקט, וליווי של הצוות החברתי והיועצים המתמחים לאוכלוסיות מיוחדות, אשר יסייעו בכל הדרוש להקל על מצוקת הקשיש במהלך ייזום הפרויקט.

"אנו רואים בהתחדשות עירונית מיזם חברתי מדרגה ראשונה, שבא לשפר, לייעל ולהיטיב עם כל דיירת וכל דייר, בכל גיל ובכל מצב שהוא", אומר ורנר, "על היזם  להשקיע ממון, מחשבה ותשומת לב גם לתנאי החיים של הדיירים, מיום המפגש הראשון עימם, הרבה לפני יום הפינוי ותחילת העבודות בשטח. כך נוהגת חברת פיק התחדשות עירונית. אנו כיזמים, מציעים לדיירי המתחמים מעטפת תמורות שיתנו מענה לכל צורך ומצב – ונכונות להשקיע כל שנדרש מבלי לחסוך אמצעים ומאמץ, בכדי שהדייר ירגיש שלם עם ההצעה וייהנה מהיתרונות הגלומים בה". 

פיק התחדשות עירונית בע"מ הינה חברת נדל"ן ותיקה ומובילה המקדמת מספר רב של פרויקטים הכוללים אלפי דירות ומאות אלפי מטרים של מסחר, משרדים ושירותים במסגרת התחדשות עירונית, פינוי בינוי במתחמים גדולים ובנייני תמ"א 38, ביניהם מתחם עץ הדר בירושלים, מתחם שנקר בחולון, מתחם יוספטל וכן מתחם לוי-השלום ברמלה , מתחם הרחובות וילנא ובר אילן ברמלה, ועוד.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות