דן והילה ישראלביץ // צילום עודד סמדר

החיים סובבים סביב הפאטיו

הפאטיו המואר המשמש כליבו של הבית הפרטי במושב בשפלה. ביקור בית בפרויקט חדש של דן והילה ישראלביץ, בעלי המשרד 'ישראלביץ אדריכלים'

כרמלה קופר 11.03.2018

תמונה: תכנון: דן והילה ישראלביץ // צילום עודד סמדר

דן והילה ישראלביץ, בעלי המשרד 'ישראלביץ אדריכלים', מתארים את פרויקט הבית הפרטי בהרחבה של מושב פסטורלי באיזור השפלה, אותו הקדישו בני הזוג, בשנות הארבעים לחייהם, ליצירת חווית מגורים שמחד מציגה מימד של אסתטיקה מעודנת ואלגנטית ומאידך עטופה ברכות כפרית, אור טבעי וחלל מרכזי פתוח המשמש כציר התמצאות ותקשורת בין הפונקציות השונות שמאכלסות את החלל.

דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר
דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר

הפאטיו הוא לב הבית
הבית משתרע על פני כחצי דונם וכולל כ-230 מ"ר בנויים בקומה אחת. לאורך תהליך התכנון הושם דגש על יצירת מכלול פונקציונלי הנאמן לצרכים העכשוויים והעתידיים של הזוג, כמו גם של ארבעת ילדיהם. תפיסת העיצוב מייצגת קו מודרני עכשווי בנראות חמימה ומזמינה.

דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר
דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר

פריסת החלל הציבורי סובבת סביב פאטיו המשמש כלב הבית וכל הבית סובב סביבו. הוא יוצר בין החללים זוויות מבט ומערך של קשרים והתמצאות, ועץ הזית שניטע במרכזו משמר את הצביון הכפרי, השורשי והאותנטי שנאמן לאיזור ולתפיסת החיים של השניים. הבריקים שמחפים את העמודים המעגנים את חלל הפאטיו והמעטפת החיצונית, חודרים פנימה לקירות הפנים ומשמשים כמארג טקסטורלי חם ועשיר המקשר בין חוץ לפנים.

דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר
דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר

עם הכניסה לבית נחשפים לפאטיו המואר והאוורירי ולאזורים המקיפים אותו. ההפרדה העקרונית בין אותן פונקציות פנימיות נעשתה על ידי מחיצות פונקציונליות המשמשות כחציצה ובמקביל כאמצעי אחסון שחלקו הפנימי תוכנן במדויק על פי צרכיהם של בעלי הבית. כך למשל, המחיצות המפרידות בין איזור הכניסה למטבח המשמש כארון גרדרובה לאחסון ובין המטבח לפינת האוכל, שם תוכנן רהיט דו צדדי המשמש את המטבח ואת פינת האוכל במקביל.

דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר
דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר

 אותו רהיט חופה משני צדדיו ב- paper stone- חומר תעשייתי עמיד במיוחד מנייר ממוחזר במראה חלודה. בחלקו הפונה למטבח תוכננה נישה סימטרית במרכז שחופתה פורניר בגוון בהיר ומשמשת כפינת קפה ואחסון יין. משטחי העבודה נצבעו בצבע אפוקסי לבן וארון המזווה הגבוה, שחוצץ בין הכניסה למטבח, עשוי פורניר ובו הוטמעו המזווה, התנור והמקררים האינטגרליים.

חומרים מנוגדים באופיים ותצורתם
ככלל, נעשה ניסיון מושכל לשלב בחלל חומרים, שעל פניו מנוגדים באופיים ותצורתם, אך בצורה מאוזנת, כזאת שלא תגרום לעומס יתר על המידה ותיצור אסתטיקה יוקרתית. הקיר המרכזי בחלל חופה לוחות עץ טבעי מפירוק מסוגים שונים ובמגוון טונים וגוונים. דלת אינטגרלית תוכננה באזור המטבח ומובילה את הבאים מהחנייה הפרטית ישירות פנימה. היא נוצרה על מנת להקל על בעלי הבית ומייתרת את הצורך להגיע עם סלי הקניות דרך הדלת הראשית ומאריכה את הדרך.

דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר
דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר

פינת האוכל הרשמית כוללת שולחן עם משטח בגמר בטון ורגלי עץ אלון מושחרות וכיסאות עשויים פולימר עם רגלי מתכת דקיקות. יחד הם יוצרים מראה מודרני תעשייתי ומהווים קונטרסט לקיר העץ שנמתח לאורכו של החלל.

סלון מעולמות תוכן שונים
סלון הבית מאגד גם הוא סגנונות, צבעים ואלמנטים מעולמות תוכן שונים. מערכת הישיבה מורכבת מספת עור ועליה כריות נוי בגווני ירוק, שמכניסות רעננות לחלל ושוברות במעט את המונוכרום הצבעוני. כך גם כורסת הקטיפה הירוקה. המנורה שמעליהם מרופדת בד חום ובחלקה הפנימי בד בגוון צהוב שמאיר את החלל ומוסיף עניין. שתי ספריות ה-FREE STANDING שניצבות ממול מאופיינות בקו מודרני א-סימטרי עשויות מתכת כהה וקוביות עץ שיוצרים יחד מראה תלת מימדי בחלל.

דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר
הפאטיו הוא לב הבית | תכנון: דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר

גובה של 7 מטר באגף הילדים
אגף חדרי הילדים תוכנן כחלל כפול המיתמר לגובה של כשבעה מטרים ומורכב ממפלס נמוך, שמאכלס פינה קז'ואלית משותפת לאירוח חברים, ומעליו קומת גלריה הכוללת סוויטות ובהן חדר שינה וארונות קיר שדרכם עוברים דרך דלת נסתרת ישירות אל חדר הרחצה האישי.

דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר
דן והילה ישראלביץ // צלם עודד סמדר
שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

פרויקט Y הדור הבא

רצונות מעורבים, חומרים פרקטיים ועמידים וכוננות למעבר דירה, כל מה שרציתם לדעת על העיצובים הטרדנים ביותר לדירות ילדי...
מגדילים 11.01.2019

מרגישים הכי בבית באולם

מחללים צפופים עתירי מוצרים שמסודרים באופן אקראי, הפכו אולמות תצוגה למוארים, קלים להתמצאות וכאלו המאפשרים לצרכן לראות בעיני...
מגדילים 08.01.2019

המטבח המנצח

חברת טולמנ'ס השיקה קולקציית מטבחים חדשה באירוע מושקע עמוס קינוחים פוטוגניים
רונן דמארי 30.12.2018

ה-LIVING CORAL של PANTONE ל-2019!

זוהי השנה ה-20 שחברת PANTONE העולמית קובעת הטרנדים, ומכריזה על ה-IT COLOR שהולך לככב כמעט בכל תחום: אוכל,...
כרמלה קופר 23.12.2018
נשמח לדבר אתך
נגישות