שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין
שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין

כיצד הופכים דירה חשוכה למוארת ואוורירית?

אל הדירה, שממוקמת באחת מערי המרכז עברו בני הזוג ושלושת ילדיהם אחרי שליחות ארוכה בארצות הברית, והפכו אותה מחשוכה ובעלת קירות אלכסוניים למרחב מגורים רחב ידיים, מואר ואוורירי

מגדילים 11.06.2020

שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין

המעבר מדירת 80 מ"ר לדירת 125 מ"ר הוא משמעותי. על כך יעידו בני המשפחה שזכו לאחרונה בדירה שיקית חלומית בלב עיר דינמית ומרכזית. הדירה נהנית משלושה כיווני אוויר. השיפוץ הנרחב היווה אתגר בעיקר בשל העובדה שקירות הפנים המקוריים תוכננו בזוויות אלכסוניות של 45 מעלות שיצרו פאזל חללים חשוך ומפוצל. הפונקציות המקוריות שינו את מיקומן. 

שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין
שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין

כך למשל, האזור ששימש במקור כמטבח הפך בתכנון החדש לאזור המשחקים של הילדים ולחדר אחסון. פרט למרחב הציבורי ניכר כי גם חדרי השינה והרחצה החדשים מוארים ומרווחים במיוחד. הסלון המקורי נותר במקומו שכן זהו אזור חלונות הוויטרינה שמכניסים לחלל שפע של אוויר ואור. 

שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין
שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין

המטבח, שתוכנן לצידו, נהנה גם הוא מכך. מאפיין בולט נוסף בתכנון החדש הם שטחי האחסון הרבים שנוספו הודות לתכנון יעיל ופרטי נגרות CUSTOM MADE שנבנו בהתאם לפונקציות הנדרשות. חדרי השינה המקוריים נותרו בעינם אך הקירות האלכסוניים הישנים, שבזבזו שטח רב נהרסו ובמקומם נבנו קירות מקבילים שהותירו די מקום לפונקציות חשובות כמו שירותי אורחים ומחסן. 

שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין
שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין

נתונים נוספים שהשפיעו על חלוקת החללים היו עמודים קונסטרוקטיביים וקירות תומכים שלא שונו וכן רהיטים קיימים אותם רכשו בני הזוג טרם חזרתם ארצה (ובהם שולחן האוכל, הספה, המיטות והספריות) פיסים יפים ואיכותיים כמותם קשה למצוא בארץ. 

שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין
שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין

המטבח החדש, שצורתו ח', תוכנן בהתייחס למיקום הסלון. הוא כולל דלפק ישיבה ועבודה פונקציונלי שחוצץ בין שני האגפים. בני הזוג אוהבים לארח ולבשל לכן תוכננו עבורם שפע של מקומות אחסון ומשטחי עבודה. הדלפק במטבח הוא המשך הישיר של השיש ומשמש כמשטח עבודה נוסף. על מנת להותיר את החלל כמה שיותר פתוח ומאוורר נבחרו כיסאות בר נמוכים שנכנסים מתחת למשטח ומאפשרי התנהלות נוחה ורציפה במהלך העבודה. הספה שבסלון פונה למטבח פרט שמאפשר אינטראקציה בין החללים. פרטי הנגרות הם קלאסיים וניטרליים אך הקיר שבין שני החללים נצבע בגוון ורוד ומכניס שפע של אופי וצבע שניתן לשנות בעתיד בהתאם להעדפות והטעם מבלי להחליף את רהיט המטבח. 

שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין
שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין

אחת הבקשות המרכזיות של בני הזוג היתה ליצור עבורם ארון גדול בחדר השינה. לטובת העניין הוחלט לייצר עבורם מקלחון מפנק במקום אמבטיה, החלטה שיצרה מקום רב במרחב. גם חדר הרחצה המקורי פורק לגמרי ובמקומו תוכנן חדש, מפנק ומרווח, ובו מקלחון גדול וארון עם שני כיורים שמאפשר לילדים להתארגן במקביל, בקלות ויעילות. 

שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין
שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ' // תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד // צילום: שי אפשטיין

שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ'

תכנון ועיצוב: אדר' קרן אשד

צילום: שי אפשטיין

 

בחן את עצמך: האם אתם בקיאים בתחום ההתחדשות העירונית

לקבלת עדכונים וחדשות בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות