v5 אדריכלים // צילום: עופר עברי

נצרת עילית: אדריכלות חדשה למרכז הספורט הישן

מרכז הספורט המיתולוגי של נצרת עלית תוכנן מחדש על ידי אדריכל מידד גנדלר על פי ערכי קיימות – Sustainability – מתן חיים חדשים תוך שמירה על הקיים

כרמלה קופר 10.12.2018

תמונה: מרכז הספורט // צילום: עופר עברי

אחרי עשורים שבהם עמד כפצע שותת בלב העיר, נחנך בימים האחרונים מרכז הספורט העירוני של נצרת עילית. האדריכל מידד גנדלר, ממשרד V5  אדריכלים, בחר להישען על ערכי קיימות ולהפיח חיים חדשים בקומפלקס הישן: "לצידו של היכל התרבות במרכז הקהילתי ע"ש ברקוביץ' בנצרת עילית, עמד לאורך עשורים מרכז הספורט העירוני שומם ומוזנח. הטופוגרפיה באיזור הותירה אותו חשוף לעיני כל, חלקים מהמבנה ומהבריכה החלו מתפוררים ולא בכדי נתפס בעיני רבים מתושבי העיר כמפגע", אומר גנדלר.

מרכז הספורט לפני החידוש // תכנון: V5 אדריכלים
מרכז הספורט לפני החידוש // תכנון: V5 אדריכלים

אדריכל גנדלר, התבסס על ערכי קיימות – Sustainabilityמונח שגור באדריכלות המתבסס על שימוש בקיים, שחזורו ושיקומו במקום הריסה ובניה מחדש. בתוך כך בחר גנדלר לייצר מעטפת חדשה על בסיס המבנה הקיים תוך מתן אינטרפרטציה עדכנית לעיצוב המקורי. גם חללי הפנים תוכננו ועוצבו מחדש על מנת להתאימם לשימוש מודרני, לתקנים ולדרישות הנגישות והבטיחות.

תכנון: V5 אדריכלים // צילום: עופר עברי
תכנון: V5 אדריכלים // צילום: עופר עברי

לדברי גנדלר: "אחרי שנים שהמרכז עמד כפצע שותת בלב העיר, הוא זכה לתקומה ולחיים חדשים. בחרנו שלא להרוס את המבנה הישן, שטמן בחובו איכויות ארכיטקטוניות גבוהות, ויצקנו בו ובסביבתו אלמנטים עדכניים. הבאנו אותו למודרניזציה ברמה התכנונית, התקנית, התקנונית והוויזואלית; כך למשל אחד האלמנטים הבולטים הוא חיפוי ה-HPL ששימש לחיפוי מעטפת המבנה.

"הקומפלקס החדש כולל שני אגפים – האחד הוא מבנה הבריכה והשני אולם הספורט כשבינהם מקשרת חצר מרכזית ולכל אחד מהם כניסה משלו", מסביר גנדלר. "היתרון המובהק בתכנון זה הוא יצירת קשר צפיה בין שני האגפים; מחצר הבריכה ניתן לצפות לתוך האולם ומהטריבונות העליונות רואים את הבריכה. יש קשר ועדיין כל מבנה הוא אוטונומי".

תכנון: V5 אדריכלים // צילום עופר עברי
תכנון: V5 אדריכלים // צילום עופר עברי

במימון הפרויקט, שעלותו מוערכת בכ-18.5 מיליון שקלים, לקחו חלק עיריית נצרת עילית, מפעל הפיס, טוטו ווינר, המשרד לפיתוח הנגב והגליל, משרד השיכון ומשרד הפנים. שטח המגרש הינו 3,750 מ"ר מתוכם 2,500 מ"ר בנויים. שטח הבריכה 1,020 מ"ר, שטח אולם הספורט 800 מ"ר ושטח החצר הפנימית כ-1,400 מ"ר נוספים.

מרכז הספורט בנצרת עילית לפני חידושו // יחצ
מרכז הספורט בנצרת עילית לפני חידושו // יחצ
דרג את הכתבה

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

"העסקים ממשיכים כרגיל"

האדריכל בני פרי: "קשה להעריך בשלב זה עד ואם בכלל תשפיע תקופה זו על שוק הבניה היזמית בישראל"
כרמלה קופר 06.06.2019
נשמח לדבר אתך
נגישות