עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר

עיצוב שתי דירות שאוחדו בפרויקט צופה לים בתל אביב

במשך 5 שנים תכננה המעצבת מיכל האן עבור בני זוג וארבעה בנים מתבגרים דירה המשתרעת על פני 350 מ"ר עם נוף לים, התוצאות לפניכם

מגדילים 07.11.2018

על הדירה

הדירה ממוקמת במגדלי "בלו" לים הים, בבניין חדש, אשר אוכלס לפני כשנה. שטח הדירה כ 350 מ"ר. מדובר ב 2 דירות שאוחדו לדירה אחת גדולה, מרווחת ומפנקת. הדירה תוכננה ונבנתה על הנייר מהשלבים הראשונים של תכנון הבניין, עבור זוג בשנות החמישים לחייהם וארבעה בנים מתבגרים בגילאי 9- 19.

נוף מדהים // עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר
נוף מדהים // עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר

על התכנון
משך התכנון והתהליך ארך כ 5 שנים – מהתכנון על הנייר ועד גמר הבנייה. כל החללים ופריסת הדירה שונו בהתאם לצרכים של הלקוחות. התשתיות, המערכות וחלוקת החללים תוכנו מחדש, בשונה לחלוטין מסטנדרט הדירה של הפרויקט.

"הלקוחות בדירה זו נתנו לי חופש תכנוני מוחלט. הם סמכו עליי מהרגע הראשון ואפשרו לי לצקת לתוך הדירה את הטעם, הסגנון, והרצון שלי ללא מגבלות, למעט הפונקציונאליות המתבקשת עבור משפחה עם 4 בנים מתבגרים", מספרת המעצבת מיכל האן.

לא היו פשרות כלל בעיצוב, הדירה תוכננה בקווים מודרניים ונקיים ונבחרו בה חומרים על זמניים, החפים מטרנדים ואופנות חולפות.

הדירה תוכננה מחדש,  כאשר למעשה מדובר באיחוד של שתי דירות, מהן נוצרה  דירה אחת המאפשרת את ה"ביחד" וה"לחוד" הדרוש לכל בני הבית. החללים הציבוריים מוקמו מחדש אל מול הנוף הצופה אל המערב והים התיכון. החלל הציבורי תוכנן כחלל אחד פתוח ומרווח בקווים נקיים, שקטים ומודרניים.

עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר
עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר

סלון לים
כשנכנסים לדירה נפתח בפנינו הסלון שמוקם בחזית המערבית וצופה אל תכול הים התיכון.

בחלל זה גם מוקמו שירותי האורחים שיהיו זמינים לשימוש לאורחי הבית מבלי להיכנס אל החלל הפרטי של הדיירים. בהמשך הסלון, בחזית הצפונית, ממוקם מטבח רחב ידיים שתוכנן בקפידה, בקווים מודרניים ונקיים. המטבח כולל יחידת ארונות אחסון גבוהים, מקרר אינטגרלי, משטח עבודה רחב ואי גדול המשמש גם לבישול ואחסון וגם לבר ופינת ישיבה. מהמטבח נפנה אל החזית הצפון מזרחית של הדירה, נעבור דרך פינת האוכל המרווחת ונגיע אל סוויטת ההורים אשר מוקמה גם כן מול הנוף המערבי הפונה אל הים. בסוויטת ההורים תוכנן חדר שינה מרווח עם ארונות היקפים, חדר רחצה פרטי ומרפסת שמש הצופה אל הים התיכון.

סלון צופה לים // עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר
סלון צופה לים // עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר

כשנמשיך בדרכנו אל החזית הצפון מזרחית נעבור דרך פינת המשפחה והטלוויזיה שמוקמה במבואה רחבת ידיים ומאפשרת בילוי ופנאי משפחתי. חדרי הילדים פונים אל החזית המזרחית ונוף השדות. באזור הפרטי ממוקם חדר רחצה לשימוש הילדים וחדר עבודה ואחסון.

מטבח פונקציונאלי
המטבח תוכנן בשיתוף עם בן זוגה של המעצבת, הנגר אומן, הדר האן. המטבח תוכנן בקפידה ומכיל אלמנטים מורכבים שתוכננו לכלול מגוון פונקציות, כגון האי, המשמש לאחסון, בישול ומשמש גם כפינת ישיבה לארוחות ומפגשי היומיום. פרט לכך, חזית הנגרות טומנת בתוכה שטחי אחסון רבים, מקרר אינטגרלי, משטחי עבודה ועדיין שומרת על קווים ישרים ונקיים היוצרים תחושה של  חלל אין סופי.

לדברי האן, חווית התכנון והעבודה המשותפת עם הלקוחות הייתה טובה והרמונית לאורך כל הדרך: "הקפדנו לשמור על קשר פנים-חוץ כחלק מעקרון תכנוני. סביבת הבניין, צורתו והנוף הנשקף מהחלונות הנחו אותנו בחלוקת החלל, התכנון, מיקום הפונקציות והצבת הריהוט".

עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר
עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר
עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר
עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר
דירת 350 מ"ר עם נוף לים // עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר
דירת 350 מ"ר עם נוף לים // עיצוב: מיכל האן // צילום: עמית גושר

צלם: עמית גושר
נגרות: הדר האן
ריצוף חיפויים וכלים סניטרים: מודי
אומנות : שרה קנול
תאורה: אקסקלוסיב
ריהוט: טולמנס
אביזרים משלימים ואקססוריז: OUT&IN

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

תערוכה: עיצוב והנדסה טכנולוגית

המדיטק ומוזיאון העיצוב חולון מציגים תערוכה מקורית "עובדים ביחד: עיצוב והנדסה טכנולוגיות חדשות להולכת אוויר". הפתיחה: 27.11
מגדילים 14.11.2018

מעצב את חיי הלילה

הוא חי ונושם את סצנת חיי הלילה מגיל צעיר, מכיר אותה על בוריה וכיום נחשב לאחד ממעצבי הפנים...
כרמלה קופר 14.11.2018
נשמח לדבר אתך
נגישות