banner
מתחם קדושי מצרים יהוד // צילום פרטי
מתחם קדושי מצרים יהוד // צילום פרטי

אחרי שבעת מדורי גהינום: אושרה תוכנית פינוי בינוי ביהוד מונסון

התוכנית, שכוללת כעת 1,154 יחידות דיור, ידעה דרך ייסורים במשך 14 שנה, עד שהפכה למאבק עיקש של התושבים מול ראש העירייה – גם כעת, מהאישור בוותמ"ל ועד המימוש בפועל צפויה עוד דרך ארוכה

 

הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (הותמ"ל) מדווחת השבוע כי היא אישרה את תוכנית ההתחדשות עירונית במרכז הוותיק של העיר לוד, אשר המאבקים סביבה נחשפו ב"מגדילים" לפני יותר משנה. כזכור, הפרשה התגלגלה להאשמות קשות מצד הדיירים, שטענו: "מדינה שמתנהלת כמו אחרוני הסוחרים בהחתמות דיירים".

התוכנית הסופית שאושרה, כוללת 3 מתחמים ברחובות קדושי מצרים, ביאקובסקי, ויצמן והרצל והקמת 1,154 יחידות דיור, ב-14 מבנים בני 9 עד 17 קומות, שייבנו במקום 15 בנייני רכבת בני 3-4 קומות ובהם 330 יחידות דיור. אלא שמישהו שכח לציין בדיווח כי התוכנית אושרה מזמן על ידי קבינט הדיור, וספגה מהלומות בלתי פוסקות מגורמי השלטון המרכזי והמקומי, בעיקר בשל כשלים בירוקרטיים והעדר מדיניות אחידה בין הגופים. 

אי יציאתה לפועל עד היום חושפת את ההתנהלות השערורייתית של מדינת ישראל בהתחדשות העירונית: המאבק מאחורי הבטחות המדינה לקרקע משלימה, – אשר מצידה מבקשת מהעירייה לנצל את זכויות הבנייה במתחם טרם ניצול קרקעות מדינה, הקרקעות עצמן שנמצאות בהליכים משפטיים ואינן זמינות לבנייה, וסירוב העירייה להעניק זכויות בנייה במתחם עצמו ולצופף את השכונה – כך קוברות מערכות השלטון את ההתחדשות העירונית בישראל במשך שנים. 

בתוך כך, בנובמבר 2021 הודיעה העירייה כי נמצאה פשרה  ובותמ"ל הודיעו, כי הוחלט להפקיד את התוכנית, תוך שני שינויים שבוצעו, האחד הקצאת קרקע משלימה בגני יהודה והשני תוספת של 164 יח"ד, כאשר במקור תוכננו להבנות 950 יח"ד חדשות ופועל אושרו 1,1154 יח"ד. 

השבוע כאמור, הותמ"ל מדווחת כי התוכנית אושרה להפקדה – מכאן ועד המימוש הדרך עוד ארוכה, נמשיך לעקוב. 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות