banner
רמת גן // צילום: SUTTERSTOCK
רמת גן // צילום: SUTTERSTOCK

בית המשפט העליון דחה את ערעור עיריית רמת גן לתמ"א 38

דיווח מהשטח: בית המשפט העליון דחה  ערעור של עיריית רמת גן על החלטת ביהמ"ש המחוזי, לפיה מדיניות העירייה מנעה הוצאה לפועל של פרויקטים במסגרת תמ"א 38

בתום דיון בראשות נשיאת העליון, השופטת אסתר חיות, נדחה ערעור , שהגישה עיריית רמת גן על החלטת בית המשפט המחוזי, לאחר שהמחוזי ביטל את מדיניות התכנון של העירייה בנושא תמ"א 38, כך מדווחים היום מהתאחדות הקבלנים בוני הארץ, זאת במסגרת עתירה שהגישה ההתאחדות נגד מדיניות התכנון בעיר, שלטענתה מונעת שנים בנייה במסגרת תמ"א 38. יודגש כי טרם יצא פרוטוקול להחלטה. את התאחדות הקבלנים בוני הארץ ייצגו בהליך עו״ד איל מאמו ועו״ד דנה פריד ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות'.

כזכור, השופט המחוזי איתן אורנשטיין קבע כי: "הוועדה המקומית ברמת גן פעלה תוך התעלמות מכך שבבסיס תמ"א 38 מצויה התכלית רמת המעלה והחשיבות של הגנה על חיי אדם".  

ברקע לעתירה פרסמה עיריית רמת גן מדיניות שבפועל לטענת ההתאחדות מבטלת את תמ"א 38. בעקבות החלטת המחוזי, טוענים בהתאחדות כי "נתקעו" בצנרת הבירוקרטית תהליכי אישור לתוכניות בנייה של כ-200 פרויקטים בעיר. "כעת, למעשה יהיה על הוועדה המקומית של העירייה לשוב ולדון בתוכניות הללו ולקבוע כיצד יבנו הפרויקטים על פי הכללים שלפיהם פעלה העירייה עד שנת 2017, ערב השינוי במדיניות שניסה ראש העירייה שמאה הכהן", כך נמסר היום מההתאחדות.

ראול סרוגו // צילום: כפיר סיון
ראול סרוגו // צילום: כפיר סיון

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו: "אני מברך על פסיקתה של נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות. גם בית המשפט העליון קבע היום שראש רשות מקומית אינו יכול לקבוע מדיניות תכנונית מכוח תמ״א 38 אשר סותרת ומונעת הקמת פרויקטים על פיה. תמ״א 38 היא בראש וראשונה תוכנית מצילת חיים וככזו יש לאשר ביצוע פרויקטים על פיה גם אם אינם בדיוק אידאלים בהיבט התכנוני. בראיונות לתקשורת טענו ראשי ערים כי תמ״א 38 היא סוג של 'ג׳נק פוד', כלשונם. ברור שאנו לא מסכימים לדימוי כושל זה אך עדין עדיף 'ג׳נק פוד' על פני אפשרות של לגווע ברעב. תמ״א 38 היא התוכנית היחידה כיום, על יתרונותיה וחסרונותיה, שממגנת בתים בישראל נגד רעידות אדמה והתקפות טילים והוסיפה אלפי יחידות דיור למשק בכל שנה. כל עוד אין חלופה טובה ממנה, יש לפעול על פיה ולהאריכה בשנתיים לפחות על מנת לייצר ודאות בענף. אנו מבקשים להבהיר שאנחנו בעד חלופה תכנונית טובה יותר ונתמוך בה בעתיד". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות