רגע לפני מתן תוקף: 868 יחידות דיור חדשות במתחם מרגולין בנס ציונה
לא הוגשו התנגדויות בסבב השני: המחוזית צפויה לאשר סופית את פרויקט הענק. היקף הדירות עלה, לאחר שהסתבר שרמ"י מחזיקה קרקע במתחם אולם לא קיבלה זכויות בנייה
לא הוגשו התנגדויות בסבב השני: המחוזית צפויה לאשר סופית את פרויקט הענק. היקף הדירות עלה, לאחר שהסתבר שרמ"י מחזיקה קרקע במתחם אולם לא קיבלה זכויות בנייה
מתחם מרגולין בנס ציונה בדרך לקבלת תוקף עם 868 יח"ד חדשות: הוועדה המחוזית מרכז צפויה לדון השבוע בתכנית להתחדשות השכונה הוותיקה, במסגרת סבב שני של התנגדויות. לאחר שלא הוגשו התנגדויות לסבב השני, הנושא על סדר יומה של הוועדה הוא מתן תוקף לתכנית.
תכנית מתחם מרגולין, יוזמת חברת אאורה, מציעה התחדשות על שטח של 58 דונמים בשכונת מרגולין צפון מזרח נס ציונה, לאורך הרחובות מרגולין, האצ"ל וירושלים. מטרת התכנית הינה התחדשות של המתחם, לרבות מערך המגורים, מבני הציבור והשטחים הפתוחים, במתכונת של פינוי ובינוי. במסגרת התכנית יהרסו סה"כ 15 מבנים, מבני מגורים ומבני שב"צ קיימים הכוללים 264 יח"ד ו-3 חנויות. במקומם יוקם מתחם מגורים חדש בהיקף של 868 יח"ד, בבינוי של 7 עד 15 קומות.
התוכנית מייצרת דופן מגורים מרקמית כלפי רחוב האצ"ל, עם בניה גבוהה יותר בעורף, וכן בניה רוויה – מרקמית ומגדלית לאורך הרחובות מרגולין והרמן מאיר המקביל לו. כמו כן התכנית כוללת חידוש, שדרוג והסדרת המרחב הציבורי.
התכנית, שאושרה להפקדה לפני כשנה וחצי, הציעה במקור 852 יח"ד, אך במהלך הדיונים נוספו לה 16 יח"ד שיוקצו לרמ"י, לאחר שהתגלה כי במתחם יש קרקע השייכת לרמ"י שלא קיבלה זכויות בנייה. בעקבות זאת, היקפי הבינוי עלו ל-868 יח"ד.
לתכנית הוגשו 3 התנגדויות – האחת של דיירים המתגוררים בבתי קרקע בסמיכות, שהביעו התנגדות לתכנית עקב שינוי אופיה של השכונה. התנגדות נוספת הייתה של העירייה, שהעלתה הערות טכניות, ושל נתיבי איילון. בדיון שנערך לפני כשלושה וחצי חודשים, החליטה הוועדה לדחות את רוב התנגדויות התושבים ולאמץ על מהערות העירייה ונתיבי איילון.
עם זאת, במהלך הדיונים הועלו טענות בנוגע להיעדר פתרונות ניקוז בתכנית, והוועדה החליטה להעביר את הנושא ליועץ הניקוז של לשכת התכנון. לפני כחודש וחצי דנה הוועדה בפתרונות הניקוז, ואישרה אותן. עם זאת, חלק מפתרונות הניקוז התבצע שינוי בתכנית, והכניסה לחניונים הוסטה מרחוב האצ"ל לרחוב אפרים.
בעקבות השינויים הללו, הוחלט להעלות את התכנית לסבב שני של התנגדויות לפי סעיף 106 לחוק התכנון והבנייה. לאחר שלא הוגשו התנגדויות לשלב זה, הוועדה צפויה לקיים דיון למתן תוקף לתכנית בישיבתה השבוע.
עורכת ראשית: מעין פירשט, מזור פירשט אדריכלים ומתכנני ערים.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?