תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית

דירה תל אביבית עם אווירה של לופט ניו יורקי

האדריכליות שרה ונירית פרנקל עם אתגר הדירה התל אביבית השוכנת אל נופי הים התיכון, שסבלה ממחסור באור, חלוקת חללים בעייתית ותקרה נמוכה במיוחד

כרמלה קופר 03.04.2018

תמונה: תכנון – שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית

קשה להתעלם מנופי הים התיכון הנשקפים מבעד לחלונות הויטרינה בדירה התל-אביבית שתכננו ועיצבו האדריכליות שרה ונירית פרנקל, אך יותך מכך, קשה להתעלם מהאווירה הניו-יורקית, המוארת והרעננה אותה ביקשו בעלי הבית ליצור. הצצה לדירה מקומית בעיצוב שלא היה מבייש את הדירות היפות ביותר מעבר לים.

תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית
תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית

האתגר: תקרה נמוכה
באחד מפרויקטי היוקרה הוותיקים בצפון תל-אביב שוכנת דירתם של בני הזוג, בשנות ה־50 ושני ילדיהם המתבגרים בני 14 ו־16. הדירה נושקת לקו החוף ומשתרעת על פני 130 מ"ר ו-20 מ"ר נוספים של מרפסת הצופה למרחב הפתוח ולגווניו התכולים של הים. עם זאת, העובדה כי יש בה כיוון אוויר אחד בלבד, משפיעה על כמות האור והאוויר הטבעי שנכנסים לחללים הפנימיים.

חלוקת החלל המקורית היתה מאתגרת – התקרה בדירה כולה נמוכה במיוחד (כ-2.5 מטרים), הבן נהנה מחדר גדול מהבת, שעד לא מזמן הסתפקה בחדר קטן במיוחד ללא חלון. תכנון הפנים הביא לכך שהחזית המערבית (הפונה אל הים) לא נוצלה כך שיהיה אפשר לראות את הנוף בצורה האופטימלית ואת חדר ההורים כלל אי אפשר היה לסגור.

חדר ההורים תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית
חדר ההורים תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית

חלוקה מחדש של החללים
האדריכליות חילקו מחדש את החללים בצורה העולה בקנה אחד עם צרכי המשפחה. הן הוסיפו חדר עבודה, שינו את כיווני החללים (של חדר ההורים והחלל הציבורי), כדי למקסם את התצפית לנוף. זאת ועוד, השתיים הוסיפו  שטחי אחסון רבים בכל הבית וחדר רחצה לכל אחד מהילדים. על המחסור באור טבעי פיצו באמצעות פתיחת שני חלונות סקיילייט מהתקרה בחדרה של הבת ועל ידי  מיקום חדר העבודה בכניסה לבית ומסגורו בפרופיל שחור ובזכוכית. כך, הזכוכית שמהווה את קירות חדר העבודה, מאפשרת לאור מהסלון להאיר את החדר.

תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית
תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית

אווירה אורבנית של לופט ניו יורקי
הקו העיצובי שהנחה את השתיים בתכנון החלל הינו שילוב בין אווירה אורבנית של לופט ניו יורקי ומימד יוקרתי, המאפיין את בתי הנופש בהמפטונס. גוונים שונים של לבן הם השולטים בחללים, ולא רק גורמים להם להראות גדולי מימדים יותר מכפי שהם אלא גם מאירים אותם ומשווים להם מראה אוורירי. את הלבן שידכו האדריכליות עם נגיעות מתועשות של ברזל שחור בספרייה, בחדר העבודה ובחדר הרחצה של ההורים.

תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית
תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית
תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית
תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית
תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית
תכנון: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית

 

דרג את הכתבה

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

"העסקים ממשיכים כרגיל"

האדריכל בני פרי: "קשה להעריך בשלב זה עד ואם בכלל תשפיע תקופה זו על שוק הבניה היזמית בישראל"
כרמלה קופר 06.06.2019
נשמח לדבר אתך
נגישות