אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן

מבית כפרי מובהק לבית מודרני לייט

הילדים התבגרו וההורים החליטו לעצב מחדש את הבית במושב: אדריכלית איריס אבנרי דביר יצאה לעשות סדר חדש בבית ובדרך התגברה על קירות קטומים, חללים לא סטנדרטיים ותקרות גבוהות

כרמלה קופר 20.06.2018

המשימה: שיפוץ מושב במרכז הארץ, עבור בני זוג ושלושת ילדיהם, בסגנון נקי וחם. הצורך היה "לעצב בית שגרים בו", בית שצריך לרענן ולשפץ, אחרי שהילדים גדלו והגיעו לגיל ההתבגרות. "מדובר באנשי מושב, המחזיקים בביתם בעלי חיים, כאשר הסגנון הקודם היה יותר כפרי והנטייה כעת היתה לעצב משהו יותר נקי, מודרני לייט", אומרת אבנרי דביר, "אחד הדברים החשובים בעת השיפוץ הוא לא לנסות להמציא את הגלגל, אלא למצוא את היתרונות שלו, ולמקסם אותם. תוך הבלטת היתרונות אני מנסה לטשטש את החסרונות".

אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן

התמודדות עם חללים לא סטנדרטיים
מדובר בבית שבנוי במפלסים, מאוד מואר, כאשר הנתונים הטבעיים של הבית כוללים קירות קטומים והמבנה הבסיסי אינו בקווים ישרים, לרבות חללים לא סטנדרטיים ותקרות גבוהות בחלק מהחללים. הרעיון היה לתת תחושת ניקיון וארגון ולהתמודד עם הקיים, מה שהצריך יוזמות ורעיונות כדי ליצור עיצוב מודרני.

אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן

קומת הכניסה חופתה באריחי גרניט פורצלן גדולים כדי להעניק תחושת מרחב ועל מנת לטשטש את האלכסוניות של הבית. בכדי להתמודד עם הגבהים השונים של התקרה, השתמשה המעצבת בהנמכת תקרה, מיקום רהיטים ועוד, על מנת לתת את תשומת הלב  להעמדת הבית.

אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן

הקיר בין הסלון למבטח הפך לאלמנט עיצובי
בעת הכניסה לבית, נפתח מצד אחד סלון רחב ידיים. מימין לכניסה ממוקם המטבח, אותו תוחם קיר כניסה. "בחרתי לעשות בו שימוש ובמקום שיהווה קיר שסוגר את הבית, הפכתי את הקיר לאלמנט עיצובי בחיפוי עץ, מצד אחד עם קומודה ומצידו השני ארונות אחסון פרקטיים למטבח. אלמנט נגרות דו צדדי, שמצד אחד משמש אלמנט כניסה ומצידו השני פונקציונאלי למטבח", אומרת אבנרי דביר.

אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
הקיר הפך לאלמנט עיצובי // צילום: אלעד גונן

פינת ישיבה אינטימית ומשפחתית נבחרה תוך ניצול האלכסון של הבית, היא משקיפה לגינה ומשרתת את בני המשפחה באופן שוטף.  הסלון אינו סטנדרטי, כך שהעמדת הריהוט נבחרה על מנת לטשטש את הקווים האלכסוניים ולתת תחושת מרחב, יחד עם הנגרות שמסתירה את המיזוג, בלי לעשות הנמכה. המטבח גדול מימדים נקי וחם, שילוב של ארונות בהירים וקיר עץ שנותן חמימות. בשירותי האורחים בשל ההנמכה נעשה שימוש בגוון אפור לצד עץ, מה שיצר חמימות.

אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן

חדרי המפלס התחתון חופו בפרקט
יורדים מספר מדרגות למפלס המרתף שם ממוקם חדר עבודה, חדר למתבגרת, מקלט, חדר כביסה ויציאה לאזור החניה. לחדר הכביסה בחרתי חיפויים נוסטלגיים, דלת זכוכית שמכניסה הרבה אור, ונגרות עם ארונות כחולים – המטרה היתה לקחת חלל "משעמם" בו נעשה שימוש עיצובי כדי להחיות את החלל. צבעוניות דומה ניתנה לחדר כושר הממוקם במפלס ההורים. חדרי המגורים חופו בפרקט, כדי ליצור הפרדה בין האזור הציבורי לפרטי. יחידת הורים מרווחת עוצבה בעזרת עם נגרות חדשה, והיא כללה מקלחת עם יציאה למרפסת אישית. חדרי הילדים, כולל חדר הרחצה, גם בהם הקירות היו קטומים, זכו להתייחסות מיוחדת, הן בנגרות והן בבחירת החומרים, על מנת לקבל את המראה הנקי והרצוי.

אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
אדריכלית איריס אבנרי דביר // צילום: אלעד גונן
דרג את הכתבה

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

"העסקים ממשיכים כרגיל"

האדריכל בני פרי: "קשה להעריך בשלב זה עד ואם בכלל תשפיע תקופה זו על שוק הבניה היזמית בישראל"
כרמלה קופר 06.06.2019
נשמח לדבר אתך
נגישות