banner
האדריכלית ורד גינדי // צילום: מאיה חבקין
האדריכלית ורד גינדי // צילום: מאיה חבקין

האדריכלית ורד גינדי פורצת גבולות

בראיון ל"מגדילים" היא מספרת על ההשראה, העבודה סביב השעון והפרויקטים הגדולים שעיצבה: "מה שמאפיין אותנו הוא טשטוש גבולות"

תמונה: ורד גינדי // צילום: מאיה חבקין

האדריכלית ורד גינדי רק בת 42 ומאחוריה כבר פרויקטים מרשימים, שמהווים היום את חוד החנית של האדריכלות והעיצוב המשרדי. בימים אלו היא שוקלת להרחיב את פעילות המשרד לתחום המלונאות וכבר התחילה פרויקט ראשון בירושלים. איך הצליחה ורד גינדי לפרוץ דרך ולהגיע למעמד של אחת האדריכליות המוכשרות והמבטיחות? בעבודה קשה, קשה מאוד.

גינדי התחתנה כבר בגיל 23, היא נשואה עד עצם היום הזה באושר ולבני הזוג שלושה ילדים. את דרכה המקצועית התחילה בלימודי תואר בפילוסופיה ומשם המשיכה לתואר שני בפילוסופיה, כאשר אל שני התארים האלו הצטרף תואר שני באדריכלות מטעם אוניברסיטת טורונטו, שבקנדה. לאחר סיום הלימודים, בגיל 30, היא חזרה לארץ, לא לפני שהיא הספיקה לעבוד שנתיים בקנדה ולהתמקצע. מזה כשנתיים וחצי ורד גינדי היא הבעלים של משרד אדריכלים "גינדי סטודיו", המעסיק 15 עובדים, כולל אדריכלים ומעצבים.

כששואלים אותה מתי היא מספיקה לעשות הכל, היא עונה בחיוך "אני לא ישנה בלילה", ומסבירה שהסוד טמון באנשים שהולכים איתה לאורך הדרך בבית ובעבודה: "יש לי צוות מדהים, אנחנו עושים הכל ביחד ובנוסף, אני עובדת מסביב לשעון. הסטודיו הוא החיים שלי".

היית צריכה לבחור בין קריירה לגידול הילדים?
"בעלי פסיכולוג, הוא יותר בבית והוא תומך בדרך שלי, כך שאנחנו מצליחים ביחד לעשות הכל ומשתדלים לאזן"

יש חזון או קו מרכזי שמובילים את עבודותייך?
"יש שלושה דברים שחשובים לי. הראשון הוא ליצור חללים מרגשים, שאנשים יאהבו להיות בהם. הרי רוב שעות היום אנחנו בעבודה ואנחנו לא רוצים לייצר משהו סתמי. חשוב לנו מאוד לראות את הצרכים של משתמשי הקצה, העובדים שנמצאים במשרד הם מה שחשוב בעיני. הדבר השני הוא החדשנות. חשוב לי לייצר משרד חכם, עם טכנולוגיות מתקדמות, עד לרמת השימוש באפליקציות ובריהוט חכם. השאלה המרכזית שמעסיקה אותנו בכל פרויקט הוא איך ליצור סביבה בריאה, חדשנית וטכנולוגיות. הדבר השלישי שחשוב לי ביותר הוא  להתחבר לדי.אנ.אי של החברה. יש חשיבות להבין מאוד מהר את הדי.אנ.אי של החברה, כי הוא למעשה הרוח של תחום העיסוק שלה, המקצוע והאנשים ואת כל אלו אנחנו צריכים לתרגם לחומר, לארכיטקטורה, לעיצוב".

משרדי מרצדס - אדריכלות גינדי סטודיו // צילום: גדי סיירה
משרדי מרצדס – אדריכלות גינדי סטודיו // צילום: גדי סיירה

את יכולה לדמיין איך יראו חללים עוד לפני שאת מתחילה לעבוד עליהם?
"אני רואה את החללים בשלב מאוד מוקדם אבל זה לא רק אני, זה כל הצוות. בסטודיו שלנו אין היררכיה בין העובדים, כולם עובדים ביחד ויש לנו בנק מלא של רעיונות. אנחנו עושים מחקר, נחשפים להרבה פרויקטים בארץ ובעולם, מכניסים חומרים וטכנולוגיות חדשות, ואנחנו רוקמים ותופרים לחברה את המוצר המתאים. אנחנו רואים את "התשובה" בשלב די מוקדם ומכאן אנחנו מנסים להביא את הלקוח לאותו מקום שאנחנו רואים כבר באופן ברור. זו גם מיומנות בפני עצמה, לשכנע את הלקוח, בין היתר באמצעות הדמיות".

הכנסתם לשימוש הדמיות VR
"ממש כעת הכנסנו לשימוש את ההדמיות vr, ואנחנו מבצעים אותן אינהאוס, באמצעות פלאג אין של תוכנות תלת מימד. הלקוח למעשה יכול להרכיב משקפי תלת מימד ו"לטייל" בתוך המודל".

משרדי מרצדס - אדריכלות גינדי סטודיו // צילום: גדי סיירה
משרדי מרצדס – אדריכלות גינדי סטודיו // צילום: גדי סיירה

מה מאפיין את הסגנון העיצובי שלכם?
"אם יש דבר שמאפיין אותנו זה טשטוש גבולות. אנחנו שואבים השראה ממוזיאונים, תיאטרון, פאבים וכדומה, יש לנו מקורות השראה שהם לחלוטין לא משרדיים. אנחנו לא עושים משרד שנראה כמו משרד. למשל, חממה או גינה בתוך המשרד, הם בהחלט אלמנטים לגיטימיים בעבודות שלנו. אנחנו מאוד מגוונים ודוגלים בקו ורסטילי, מגוון ומפתיע. כך אנחנו מייצרים דברים שלא נראו בעבר".

אפשר לומר שאת פורצת דרך של סגנון שעוד לא נראה כמוהו בארץ?
"אנחנו בין המעטים בארץ שחושבים מחוץ לקופסא, מחוץ לסגנונות המקובלים, שמביאים את הרב תרבותיות. המשרד שלי למשל, נראה כמו בית בכלל, הוא חם ומחבק".

פרויקט BE ALL // צילום: עוזי פורת
פרויקט BE ALL // צילום: עוזי פורת

אילו פרויקטים מרכזיים את מובילה כיום?
"לאחרונה נכנסנו לתחום בתי המלון ואנחנו מבצעים בית מלון בוטיק בירושלים כעת, המשתרע על פני 2000 מ"ר. אנחנו בוחנים אופציה להרחיב את פעילותנו בנישה. כמו כן, סיימנו כעת את המשרדים של ג'נרל מוטורס, מרצדס, בי-אול ועוד ועובדים כעת על מתחם מיקרוסופט בהרצליה, בשיתוף עם משרד אדריכלים גוטסמן שמלצמן, המשתרע על פני 40 אלף מ"ר. עוד אנחנו עובדים על  קמפוס מובילאיי, המשתרע על פני 30 אחף מ"ר בירושלים, משרדי היי-טק בישראל וארה"ב, ועוד".  

דוגמא לפרויקט מורכב שביצעתם?
"עבדנו עם גוגל שלוש שנים וזה היה פרויקט מאוד מורכב, בעיקר בשל ריבוי מקבלי החלטות. לפעמים כשיש יותר מידי דעות, הפרויקט יכול להסתבך".

פרויקט BE ALL // צילום: עוזי פורת
פרויקט BE ALL // צילום: עוזי פורת

עצות לאדריכלים בתחילת הדרך?
"לעשות רק מה שהם אוהבים. להיות נאמנים לאמת שלהם. ההצלחה טמונה בזה שלא מוותרים אלא פועלים בדרך האמנותית שלך. בנוסף, לקרוא הרבה, לעשות מחקרים, להיות מעודכן תמיד ולהתמקצע כל יום מחדש".

פרויקט BE ALL // צילום: עוזי פורת
פרויקט BE ALL // צילום: עוזי פורת

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות