banner
עיריית תל אביב // שאטרסטוק
עיריית תל אביב // שאטרסטוק

מתקפה על חולדאי בעקבות הצפי להקטנת הדירות

דייר: "אנחנו לא נתונים סטטיסטיים. אנחנו משפחות עם ילדים". היזם דוד זהבי: "ראש העיר מנסה לאייד את ההתחדשות העירונית"

היזמים והדיירים כועסים: בעקבות כוונת עיריית תל אביב לשנות את מדיניות ההתחדשות העירונית במסלול פינוי בינוי ולאשר תמורה לדיירים במסגרת פרויקטים של עד 12 מ"ר בלבד, אמר השבוע אלעד, דייר במתחם  בשכונת נווה עופר: "אנחנו כבר 4 שנים בתהליך. כשהתחלנו היו בתל אביב פרויקטים שהדיירים בהם קיבלו תוספת של 40 מ״ר. הסבירו לנו שהמדיניות החדשה היא לא יותר מ 25 מ״ר. הסכמנו. עכשיו מודיעים לנו על שינוי המדיניות? התהליך בדרום העיר מתארך כי עיריית ת״א לא קידמה את מסמכי המדיניות. לכן, היינו חייבים להמתין ולא יכולנו להגיש את הפרויקט לאישור הוועדה.  עכשיו אנחנו משלמים את המחיר של גרירת הרגליים של העיריה. בנוה שרת, בנאות אפקה, ברמת אביב כבר יש מסמכי מדיניות מאושרים. בנוה עופר רק הוצגה הטיוטה הראשונה. איננו מבקשים לקבל יותר מאשר בצפון העיר. אבל למה נותנים לנו פחות? הדירות שלנו קטנות. רוב בעלי הדירות גרים בדירות עם המשפחות ואנחנו זקוקים לחדרים נוספים. אנחנו לא נתונים סטטיסטיים. אנחנו משפחות עם ילדים. גלו קצת הבנה".

עיקר המחאה שקמה נגד מדיניותה החדשה הצפויה של העיריה, מורגשת באזור דרום העיר, שם טרם גובשו מסמכי מדיניות מאושרים, להבדיל משכונות בצפון העיר, ביניהן נאות אפקה, נווה שרת ואחרות, שם התמורה לדיירים כבר מובטחת שתהיה גדולה יותר. "בשכונות כמו נווה עופר, כפר שלם ואחרות, דיירים חתמו על חוזה עם יזם לתכנית, שטרם עברה ועדה מקומית, מתוך נקודת הנחה שהם יקבלו תמורה של 25 מ"ר. כעת הם יאלצו להסתפק ב 12 מ"ר בלבד.  דבר שעשוי להפיל עשרות פרויקטים", נמסר מהיזמים.

ניר  שמול מנכ"ל, החברה לפיתוח והתחדשות עירונית, אמר: "הדבר החשוב ביותר, על מנת שפרויקטים בהתחדשות עירונית יצאו לפועל הוא הוודאות. לכן, כדי שפרויקט טוב יצא לדרך יש לבנות אמון והסכמות בין הדיירים, הרשות המקומית והגוף המקדם את הפרויקט. הדבר הזה לא קורה אף פעם בצורה גורפת אלה טיפין טיפין. כל חודש מצטרפת עוד משפחה או שתיים וזה לא משנה אם זה פרויקט המקודם על ידי יזם, חברה עירונית או בעלי הדירות בעצמם. לפעמים לוקחות שנתיים, שלוש או ארבע שנים עד שפרויקט מבשיל. שינוי פרמטר כל כך מהותי, כמו שטח הדירה החדשה, יכול למוטט את ההסכמות שכבר הושגו. בעלי דירות אינם כלכלנים ולא מתכננים אורבניים או מומחי נדל"ן. הם בסך הכול רוצים דירה חדשה, בטוחה ובטיחותית למשפחה שלהם. אנחנו סמוכים ובטוחים שבמשולש האמון, הכולל את הרשות המקומית, בעל הדירה והגוף המקדם את הפרויקט, תדע העיר  תל אביב לבחון בתבונה אילו פרויקטים כבר יצאו לדרך על בסיס הסכמות עבר ולהכיל פרמטרים חדשים על פרויקטים שטרם נולדו".

ניר שמול // יחצ
ניר שמול // יחצ

דוד זהבי, מהנדס ומנכ"ל ובעלים משותף של חברת אורבן נדל"ן, הבונה פרויקטים של התחדשות עירונית בת"א: "זוהי דרך נוספת של עיריית ת"א להילחם ולעכב ככל הניתן את ההתחדשות העירונית. כידוע, ראש העיר לא מעט מכריז על כך שהתוכניות של ההתחדשות עירונית אינה טובה וכי יש לאייד אותה. המדיניות החדשה בה מדובר על חלוקת השטחים בין היזם לדיירים לא אמורה להיות חלק ממעורבות העירייה, והתערבות זו היא נקודתית בכדי לעצור את התוכנית. כעת, פרויקטים שעמלים עליהם שנים רבות, על מנת לרכז את כל הדיירים להגיע ל 80% חתימות , סיכומים וחתימת חוזים למעשה יהיו מופרים ומבוטלים. המדיניות החדשה תפגע במוטיבציה של בעלי הדירות בתל אביב. ההגדלה המינימלית עד כה פתרה עבור משפחות רבות את הצורך במעבר  לדירות גדולות יותר מחוץ לתל אביב בגלל המחיר היקר, ונתנה פתרון לבעיית המקום של המשפחה המתרחבת. כעת, משפחות שזקוקות לדירות גדולות יותר יאלצו לעזוב את ת"א, האם זו עיר למבוגרים בלבד? כמו שמבינים דיור למשתכן בתל אביב הוא פנטזיה רחוקה ל 90% מהדורשים. אז לאן מועדות פנינו?".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות