banner
פרשת שטיינמץ הגיעה לפרויקטים של תמ"א 38 בתל אביב
פרשת שטיינמץ הגיעה לפרויקטים של תמ"א 38 בתל אביב

בלעדי! פרשת שטיינמץ הגיעה לפרויקטים של תמ"א 38 בתל אביב

באופן חריג בית המשפט המליץ לפרקליטות שלא לתפוס שני נכסים של תמ"א 38 הרשומים על ילדיו של חשוד מרכזי בפרשת שטיינמץ

שני פרויקטים של תמ"א 38 ברחוב משה שרת וברחוב צירלסון בתל אביב השתרבבו לפרשה, במסגרתה נחקר איש העסקים בני שטיינמץ לפני כשנה בחשד לעברות מרמה והלבנת הון באפריקה.

ילדיו של החשוד אשר אבידן טענו לזכות בנכסים
הסיבה: שתי דירות בפרויקטים המדוברים (אחת בכל אחד –ר.ד), שנרכשו על שם אחד החשודים המרכזיים בפרשה, אשר אבידן, נתפסו על ידי רשויות החוק. באופן חריג, בית המשפט הציע לפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) לשקול לתפוס נכסים אחרים בבעלות החשוד ואשתו, על מנת שלא לעכב את התקדמות הפרויקטים. שני הנכסים המדוברים שנרכשו על ידי אשר אבידן ורשומים על שם שניים מילדיו הטוענים לזכות בנכסים, הינם בין היתר  דירת מגורים ברחוב משה שרת 52/6 בתל אביב, שנרכשה ביום 2.12.14 בעלות של 2,830,000 שקל  ודירת מגורים ברח' צירלסון 34/6 בתל אביב שנרכשה ביום 4.5.14 בעלות של כ-2,200,000 שקל.

"על פי החשד, הייתה למבקש מעורבות גדולה במתן השוחד"
תחילת עניינה של הפרשה לפני כשנה, בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים בגינאה קונקרי וביצוע עבירות על חוק איסור הלבנת הון.  לפני כחודשיים נחקרו שטיינמץ ואחרים בחשד להלבנת הון, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, זיוף מסמכים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, שיבוש מהלכי משפט ומתן שוחד. בין החשודים שנחקרו היה גם הנתבע, אשר אבידן. ברקע להחלטה בתיק מדינת ישראל- היחידה הארצית לחקירות הונאה נגד המבקש, אשר אבידן ואחרים, נכתב כי:

"ביום 20.12.2016, לאחר חקירה סמויה שהתנהלה, פתחה המשיבה בחקירה גלויה נגד המבקש ואחרים בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים בגינאה קונקרי וביצוע עבירות על חוק איסור הלבנת הון. על פי החשד שילמה חברת BSGR גינאה (להלן: החברה) שוחד לעובדי ציבור או לבני משפחותיהם, במטרה לקבל זיכיונות כרייה בגינאה, זאת באופן שיטתי ובמשך מספר שנים. היקף השוחד שנתנה החברה הגיע, על פי החשד, לכדי עשרות מיליוני דולרים, כאשר ערך זכויות הכרייה אותן קיבלה החברה הגיע למיליארדי דולרים. החברה הינה חלק מקבוצת חברות שבשליטת איש העסקים בני שטיינמץ (להלן: שטיינמץ), ובתקופה הרלוונטית נוהלה על ידי המבקש. על פי החשד, הייתה למבקש מעורבות גדולה במתן השוחד לעובדי הציבור הזרים ולאחר קבלת זיכיונות הכרייה האמורים, קיבל בונוס בגובה שבעה מיליון דולר. לטענת המשיבה, המבקש חשוד בכך שביצע פעולות שונות ברכוש אסור, הן בכספים ששולמו כשוחד והן ברכוש וכספים שהתקבלו אגב פעולות השוחד, לרבות בכספי הבונוס. להשלמת התמונה יצוין כי ביום פתיחת החקירה הגלויה נעצרו לצורך חקירה הן המבקש והן שטיינמץ, ובהמשך היום שוחררו השניים בתנאים מגבילים, בהסכמת המשיבה".

אולי גם יעניין אתכם

במסגרת ההליך נגד אבידן נתפסו גם נכסים של תמ"א 38
לטענת היחידה החוקרת, אבידן חשוד בכך שביצע פעולות שונות ברכוש אסור, הן בכספים ששולמו כשוחד והן ברכוש וכספים שהתקבלו אגב פעולות השוחד, לרבות בכספי הבונוס. להשלמת התמונה יצוין כי ביום פתיחת החקירה הגלויה נעצרו לצורך חקירה הן אבידן והן שטיינמץ, ובהמשך שוחררו השניים בתנאים מגבילים, בהסכמת היחידה החוקרת והפרקליטות.

עוד עולה מההחלטה כי במסגרת ההליך המשפטי המתנהל נגד אבידן תפסה המדינה מספר נכסים בתל אביב ובמודיעין בשווי כולל של עשרות מיליוני שקלים, זאת לצד הקפאת חשבון בנק על שם החשוד ואשתו ובו יתרת זכות של 1,103,777 שקלים. בהחלטה צוין עוד כי בבעלות אבידן מספר דירות נוספות שלא נתפסו וחשבונות בנק בחו"ל, בהם עשרות אלפי יורו ודולרים.

משכנתא לטובת ההורים
מההחלטה עולה עוד כי שתי הדירות המדוברות רשומות אמנם על שם ילדיו של אבידן, שקיבלו אותן במתנה ממנו, אולם מפרוטוקול הדיון, שהתקיים לפני כחודש בבית משפט השלום בראשון לציון, עולה כי על אף שהדירות נרשמו על שמם, רשם כל אחד מהבנים, בעצת עורך הדין של ההורים, משכנתא לטובת ההורים, על כל אחת מהדירות, זאת במטרה להבטיח את זכויות הבנים מפני תביעות לחלוקת ממון בין בני זוג, ככל שיוגשו כאלו על ידי בנות זוגם בעתיד.

בניו של אבידן טענו לנזק לפרויקטים של תמ"א 38
בכל הנוגע לדירה ברחוב משה שרת, עולה מההחלטה כי בנו של אבידן הצביע על נזק קונקרטי שנגרם לו כבר עתה. לטענתו, דיירי הבניין מקדמים בימים אלו הליך של תמ"א 38 , במסגרתו הם נדרשים למסור פרטים בנוגע להערות ומגבלות הרובצות על דירתם. משכך, קיומו של צו חילוט זמני המתייחס לדירה עלול לפגוע לדבריו בהתקדמות ההליך כולו. טענה דומה נטענה גם על ידי בן נוסף של אבידן בקשר לדירה בצירלסון.

בית המשפט קבע אמנם כי החזקה בנכסים התפוסים תוארך ב -180 ימים נוספים לאור הסתעפותה של החקירה המשתרעת על פני מספר יבשות, אולם התייחס גם להשלכות תפיסת שתי הדירות בבניינים בהם מתבצע פרויקט תמ"א 38:

"בשולי הדברים מצאתי להוסיף שלאור העובדה שברשות המבקש (אשר אבידן-ר.ד) ואשתו נכסים נוספים והכנסות נוספות, ישקלו הצדדים את האפשרות להעמיד נכסים אחרים חלף הדירות התפוסות (הדירה ברחוב משה שרת והדירה ברחוב צירלסון- ר.ד), על מנת שלא לפגוע בהליך תמ"א 38 המתנהל בשני הבניינים. הדבר נתון כמובן לשיקול דעת הצדדים, לאחר בדיקות שתערוך המשיבה בעניין, ככל שתמצא לנכון".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות