banner
דניאלה ברנד // צילום: ליאור טייטלר
דניאלה ברנד // צילום: ליאור טייטלר

"תהליך העיצוב בנוי על קשר ותקשורת פתוחה"

מעצבת הפנים דניאלה ברנד על הרמוניה, חשיבותו של המטבח וכמה טיפים לדרך

דניאלה ברנד, כבר 13 שנה מעצבת דירות, משרדים, בתי מסחר ומוסדות ציבור. בראיון "למגדילים" היא מספרת איך מכניסים אנגריה לבית, משפרים את איכות החיים, ונותנת טיפים לדרך. "עיצוב פנים משקף את דרך החיים", היא אומרת.  

איך היית מגדירה את הקו העיצובי שלך?
"עבודותיי מאופיינות בקווים נקיים, מסגנון קלאסי מודרני ועד אלגנטיות כפרית, כאשר התוצאה המתקבלת מובאת בהרמוניה מלאה, המשרה נינוחות ואוירה מזמינה כלפי חוץ ואילו בעומקם של הדברים מורגש ניצול מיטבי של החלל תוך התחשבות בנגישות, קלות תפעול והנדסת אנוש. כל פרויקט הוא ייחודי ומספר את הסיפור של הלקוח. הסיפור מתורגם לקונספט עיצובי ומיושם על ידיי כלים חדשניים ועכשוויים, חיבורים של חומרים, מרקמים, צבעים, משחקי השתקפות ותאורה".

צילום: רמי לוי
צילום: יואל אלויה

איך מכניסים אנרגיה לבית?
"עיצוב הבית יכול לייצר אנרגיה המשפיעה על האנשים המתגוררים בו  ולכן, אני רוקמת ביחד עם הלקוח את האווירה וסגנון החיים, שיעניקו חוויה של הרמוניה מלאה בחייהם. כמו בכל סיפור טוב, גיבורי העלילה הם המרכז וסביבם נרקם הסיפור. אני מיטיבה להכיר את צרכיהם, שאיפותיהם וחלומותיהם …את פיסות המידע אני מחברת בדיאלוג של צבעים חומרים ומרקמים לסיפור האישי שלהם לכדי קונספט עיצובי. בעזרת תכניות עבודה, הדמיות והמחשות, התמונה והאווירה המתבקשת מתהווה עוד בתחילת הדרך.

בנוסף, אני בונה מסגרת תקציבית, לוחות זמנים, מכרזי בעלי מקצוע מהשורה הראשונה, פיקוח וליווי צמוד לאורך כל התהליך, עד לסיום היצירה, המשקפת את סיפורם האישי של גיבורי הסיפור. הידע, הניסיון והיכולת שלי לראות את המכלול על פרטיו, החל מרצונו וחלומו של הלקוח, דרך המרחב החיצוני והחלל הפנימי, תוך התחשבות במגבלות התקציב, מהווים יתרון בולט בהגשמת חלום".

עיצוב חדר השינה - דניאלה ברנד // צילום: צילום: רמי לוי
עיצוב חדר השינה – דניאלה ברנד // צילום: צילום: רמי לוי

מה האג'נדה האדריכלית שלך?
"יצירת בתים עם סגנון ואיכות חיים, המשקפים מצד אחד את הלקוח, אורח חייו וחלומותיו. ומצד שני בולטים ביופי ייחודי, בנוחות מחושבת כך שלכל דבר יהיה מקום והחלל ינוצל באופן שייתן מרחב. לעיתים קרובות אני אוהבת לחבר את הטבע והנוף אל תוך יצירותיי, אם  בעיצוב החלל הפנימי, שישקף את החיצוני, או אף שילוב החוץ אל הפנים. תהליך העיצוב בנוי על קשר ותקשורת פתוחה ואישית עם הלקוח. חשוב לי לחוש, להבין ולהרגיש את האדם. עולם האדריכלות והעיצוב קסם לי משחר ילדותי, בזמנים שלא היה אינטרנט, ודפדוף בחוברות עיצוב מהארץ ומחו"ל הדליקו אצלי את הניצוץ…ועדיין, אותו דחף ותשוקה דולקים בתוכי ומביאים אותי לבקר בכל תערוכה אפשרית בארץ ובעולם ולהתעדכן בחידושים וטרנדים עכשוויים".

צילום: יואל אלויה
צילום: יואל אלויה

מהו החלל הכי חשוב בבית?
"חלל המגורים והמטבח. בשנות ה 80 הוסרו המחיצות והמטבח נפתח אל חלל האירוח. התרבות המודרנית יוצרת חללים פתוחים עם תחושת מרחב .המטבח העכשווי הוא הלב הפועם של סביבת החיים שלנו. הוא מרכז הבית והעשייה. החשיפה לתכניות בישול בכל המדיות הביאה עמה אהבה לטעמים ,סגנונות, שילובים ותרבות אירוח. האי, ממלא מספר פונקציות פרט לישיבה. מותקנים בו כיריים וכיור, מה שמאפשר לשף התורן קשר עין ושיחה עם היושבים בסלון או על הבר  ולקיחת חלק בבישול וביצירה. המטבח הוא חלל שמרגישים בו בבית , הוא משלב ישיבה לא רשמית,  בדרך כלל סביב שולחן או אי הניצב במרכזו ושם בעצם מתחילים או מסיימים את היום, מפטפטים עם אימא תוך כדי בישול, יושבים לקפה עם חברה , או מבשלים בחברותא . במטבח נטוו זיכרונות הילדות הראשוניות שלנו – ניחוחות וטעמים שמלווים אותנו כבוגרים".

צילום: רמי לוי
צילום: רמי לוי

הטיפים של דניאלה ברנד

  • לבית, כמו לספר טוב אין הגדרת זמן ומקום: כאשר השילובים נכונים, היצירה שלכם תהיה  על זמנית.
  • תאורה: לתאורה יש תפקיד חשוב באפיון המבנה ויצירת אווירה.
  • חומרים:  צמצום בחומרים ואלמנטים חזותיים יגדירו בבהירות את הרעיון העיצובי.
  • צוות: הרמוניה בעבודת צוות תיצור חוויה בתהליך היצירה וכמובן ניכרת היטב בתוצאה.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות