תוכניות התחדשות עירונית בבת ים מתקדמות לקראת הכרזה למסלול שיקום מתחמי ההרס
במתחם נפגעו 19 מבנים בני 2-13 קומות, והוא יקודם באמצעות שתי תוכניות למגורים, מסחר ומוסדות ציבור
במתחם נפגעו 19 מבנים בני 2-13 קומות, והוא יקודם באמצעות שתי תוכניות למגורים, מסחר ומוסדות ציבור
הצוות המייעץ לעניין הכרזה לפי חוק השיקום נזקי מלחמה בדרך של התחדשות עירונית, בראשות מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח, החליט פה אחד להמליץ על קידום תוכניות לשיקום מתחמים שנפגעו במהלך מבצע "עם כלביא" בבת ים במסגרת חוק השיקום.
מתחם המבואה הצפונית א', נפגע במהלך מבצע "עם כלביא" ביוני 2025, בעקבות פגיעה ישירה במבנה ברחוב ירושלים 45, אשר גרמה לנזקים משמעותיים ורחבי היקף ברדיוס הסובב. הפגיעה במרקם עירוני ותיק, הכולל מאות יחידות דיור ושטחי מסחר, הובילה לצורך דחוף בשיקום המתחם ולקידום תהליך התחדשות עירונית.
במתחם נפגעו 19 מבנים בני 2-13 קומות, והוא יקודם באמצעות שתי תוכניות למגורים, מסחר ומוסדות ציבור בצמידות לרכבת הקלה.
חוק שיקום נזקי מלחמה בדרך של התחדשות עירונית, שנכנס לתוקף ב-5.4.2026, מאפשר
מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח: "המלצת הצוות לקדם את מתחם המבואה הצפונית בבת ים היא צעד משמעותי ביישום חוק השיקום החדש. מטרתנו היא לא רק להשיב את המצב לקדמותו, אלא לנצל את תהליך השיקום כדי ליצור סביבת מגורים איכותית, בטוחה ומתקדמת יותר עבור התושבים. באמצעות מסלול התכנון המואץ נוכל לקדם במהירות פתרונות דיור, תשתיות ומרחב ציבורי איכותי, תוך חיזוק החוסן העירוני והקהילתי של העיר".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?