פרסמו אצלנו: *5931

קבוצת העדכונים בוואטסאפ

מגדילים פודקאסט

שלחו לנו דוא״ל

השכונה הראשונה במפרץ חיפה עוברת לשלב הכנת התסקיר הסביבתי

המועצה הארצית אישרה את ההנחיות להכנת תסקיר השפעה סביבתי במתחם הראשון במפרץ חיפה, הכולל למעלה מ-19,000 יחידות דיור

מתחם הראשון במפרץ חיפה // הדמיה: תכנון והדמיה משרד דרמן ורבקל אדריכלות
מתחם הראשון במפרץ חיפה // הדמיה: תכנון והדמיה משרד דרמן ורבקל אדריכלות

המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה את ההנחיות להכנת תסקיר השפעה על הסביבה עבור "מתחם 1" – הראשון מבין ארבעה מתחמי תכנון המקודמים במסגרת תכנית המתאר הארצית למפרץ חיפה – תמ"א 75 ("שער המפרץ") ביוזמת רשות מקרקעי ישראל. 

המתחם הראשון כולל למעלה מ-19,000 יחידות דיור, 3,000 חדרי מלון, הצעה לפיתוח חוף הים ועוד. 'מתחם 1' מהווה את החלק הצפוני של התוכנית והוא המתחם היחיד עם ממשק לים. הוא משתרע על פני כ-3,000 דונם, וכולל בין היתר את אזור חוות המיכלים, מתחם האצטדיון בקריית חיים, יער ברנדס ורצועת החוף. 

בשנתיים האחרונות השלימה ועדת העורכים עבודה תכנונית מקיפה לגיבוש השלד התכנוני של המרחב ולאיתור השטחים הנדרשים עבור תשתיות העל. בשלב הבא יקודמו התכניות המפורטות, לצד הכנת תסקיר ההשפעה על הסביבה וקיום ישיבות עבודה מקצועיות בנושאים השונים, שלאחריהן תשוב התכנית לדיון מסכם בוועדת העורכים.

מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח: "המעבר לשלב התכנון המפורט של מתחם 1 הוא צעד משמעותי במימוש חזון תמ"א 75 ובשינוי פניו של מפרץ חיפה לדורות. מדובר באחד ממהלכי התכנון הגדולים והמורכבים שמקודמים כיום בישראל, אשר יחבר בין חיפה לקריות, יפתח את המרחב העירוני אל הים וייצור בסיס לצמיחה כלכלית, סביבתית וחברתית עבור כל אזור הצפון. אישור ההנחיות לתסקיר הסביבתי מסמן את תחילתו של שלב היישום, תוך הקפדה על בחינה מעמיקה של כלל ההיבטים הסביבתיים והתשתיתיים הנדרשים".

יהודה אליהו, מנהל רשות מקרקעי ישראל: "החזון של המדינה למפרץ חיפה מתקדם היום צעד נוסף לתוכנית עבודה בשטח. המתחם הראשון שיוצא לדרך הוא שינוי מציאות שיביא בע"ה לבניית למעלה מ-19,000 דירות חדשות בלב מרחב אורבני ירוק, מתקדם ומשגשג וחיבור של התושבים לחופי ים חדשים".

מנהלת אגף בכיר לתכנון ופרויקטים ברשות מקרקעי ישראל, עינב רינגלר: "רשות מקרקעי ישראל מובילה במלוא המרץ והמשאבים את קידום כלל התכניות לטובת פיתוח מפרץ חיפה. מתן הנחיות לתסקיר הסביבה במתחם הראשון של תמ"א 75 מהווה את תחילת הדרך הסטטוטורית באחד ממיזמי הפיתוח האסטרטגיים, חשובים והמורכבים ביותר במדינת ישראל. מדובר בחלק מהליך כולל שמטרתו להפוך את מרחב מפרץ חיפה מאזור תעשייה המרושת בתשתיות כפי שהוא היום למרחב עירוני מפותח ואורבני, איכותי ומקיים אשר יתרום משמעותית לחיזוק המטרופולין ולשגשוגו".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?

נשמח לדבר אתך
נגישות