חזרתם של תושבי החוץ לשוק הנדל"ן הישראלי
היחלשות השקל בשנה האחרונה מול המטבעות הזרים דולר ואירו, הפך להזדמנות לתושבי חוץ לרכוש נכס בישראל במחיר ראלי // דעה
היחלשות השקל בשנה האחרונה מול המטבעות הזרים דולר ואירו, הפך להזדמנות לתושבי חוץ לרכוש נכס בישראל במחיר ראלי // דעה
בעוד רוכשי הדירות הישראלים יושבים על הגדר – הן בגלל עליית הריבית שמייקרת את המשכנתא, הן בגלל חוסר הוודאות באשר למדיניות הממשלה בשוק, והן בגלל המצב הפוליטי ברקע המהפכה המשפטית – בחודשים האחרונים רואים קהל חדש-ישן שחוזר לשוק הנדל"ן הישראלי: תושבי החוץ.
בתקופה האחרונה אנחנו מזהים בחברה זינוק בהתעניינות של תושבי חוץ ברכישת דירות בפרויקטים של החברה ברחבי הארץ. הרוכשים והמתעניינים הם בעיקר תושבי חוץ יהודים המתגוררים בארה"ב, אנגליה צרפת, רוסיה ואוקראינה, אשר בוחנים רכישת דירה בישראל דווקא בעת הנוכחית. הפרויקטים שבהם אנחנו בעיקר רואים התעניינות כזאת הם פרויקטים בערים מרכזיות ב"פריים לוקיישן", למשל פרויקט "עדן" בלב ליבה של ירושלים ופרויקט "נגה 1" על גבול תל אביב- יפו, שממוקם סמוך לים.
בין הסיבות לזינוק, היחלשות השקל בשנה האחרונה מול המטבעות הזרים דולר ואירו, ובפרט בחודשים האחרונים, שמהווה עבורם הזדמנות לרכוש נכס בישראל במחירים ריאליים נמוכים יותר. בסיכום השנה האחרונה הדולר השלים זינוק של כ-11% מול השקל והאירו קפץ ב-8% מול המטבע הישראלי. עבור תושבי חוץ, מדובר בירידה ריאלית של כ-20% במחירי הדירות – כך למשל, דירה שעלתה באוגוסט האחרון 2 מיליון אירו עולה עכשיו 1.6 מיליון אירו.
נסביר כי התנודות בשוק הנדל"ן הישראלי שמשפיעות על תושבי הארץ, משפיעות פחות על תושבי החוץ. מדובר באוכלוסייה אמידה לרוב, שפחות רגישה למשל לריבית הגבוהה בארץ שמורידה את כוח הקנייה של הישראלים או לתוכניות ממשלה כאלו ואחרות. עבור תושבי החוץ, שינויים בערכי המט"ח הם המכריעים יותר היות והמטבע שלהם הוא דולר/אירו. המניע של תושבי חוץ לרכוש דירה בישראל הוא לרוב מניע ציוני והם קונים דירה שמשמשת אותם או את ילדיהם כשהם עולים ארצה או רק מבקרים בה לעתים קרובות. לכן, כשיש להם הזדמנות כלכלית לרכישת דירה במחיר משתלם הם בהחלט מנצלים אותה.
בנוסף, לאור התגברות האנטישימיות בעולם, תושבי חוץ יהודים מחפשים הזדמנות לרכישת דירה ליום שיאלצו לעזוב את מדינתם וכעת הם מנצלים את ההזדמנות שנובעת מהיחלשות השקל מול המטבעות הזרים.
אמנם בעשור האחרון משקלם של תושבי החוץ בשוק הישראלי צנח משמעותית, אך בשנתיים האחרונות חלה התאוששות ומספרם בשוק החל לעלות בחזרה. בחודשים האחרונים אנו רואים התגברות של התופעה, וסבורים כי היא מבורכת הן עבור הכלכלה הישראלית והן עבור היהודים שבתפוצות.
*כותב המאמר, צחי דידי, הינו מנכ"ל קבוצת יוסי אברהמי
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן