תחזית בנק ישראל: הריבית צפויה לרדת לרמה של 3.5% - 3.75% בתוך כשנה
לצד הותרת הריבית על 4%, בנק ישראל צופה ירידה בעלויות המימון ב-2027; במקביל, מחירי הדירות רושמים ירידה שנתית של כ-1% למרות זינוק בהיקפי הבנייה
לצד הותרת הריבית על 4%, בנק ישראל צופה ירידה בעלויות המימון ב-2027; במקביל, מחירי הדירות רושמים ירידה שנתית של כ-1% למרות זינוק בהיקפי הבנייה
הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4%, על רקע התגברות אי-הוודאות הגיאופוליטית מאז תחילת מבצע "שאגת הארי".
בנק ישראל מציין כי ללחימה השלכות כלכליות נרחבות על הפעילות הריאלית, הכוללות ירידה חדה בהוצאות בכרטיסי אשראי ופגיעה בהיצע העבודה עקב גיוסי מילואים נרחבים ושיבושים בשרשראות האספקה.
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, התייחס למצב הביטחוני המורכב ואמר: "השבועות האחרונים, מאז תחילת מבצע 'שאגת הארי', לוו באי-ודאות גיאופוליטית גבוהה מאוד, והשפעות הלחימה על הכלכלה ועל הפעילות הריאלית ניכרות בכלל ענפי המשק. עם זאת, גם בתקופה מורכבת זו המשק ממשיך להפגין חוסן, גמישות ועמידות כפי שבא לידי ביטוי גם בשנתיים וחצי האחרונות".
הנגיד הוסיף כי לאורך המלחמה הוועדה המוניטרית נוקטת במדיניות שקולה המתכללת את הסיכונים הגיאופוליטיים לצד פוטנציאל הפעילות והתפתחות האינפלציה. למרות המצב הביטחוני והמגבלות בעורף, נתוני הנדל"ן מצביעים על פעילות ערה בענף הבנייה למגורים.
על פי נתוני הלמ"ס, בשנת 2025 הסתכמו התחלות הבנייה בכ-80 אלף יחידות דיור, נתון המהווה עלייה של כ-15% בהשוואה לשנת 2024. ברבעון הרביעי של 2025 לבדו נרשמה עלייה של כ-9% בהתחלות הבנייה, בעוד שגמר הבנייה רשם עלייה שנתית של כ-10%.
בתחום המחירים, השוק מציג מגמת התקררות מתונה. בחודשים דצמבר-ינואר חלה ירידה קלה של 0.1% במחירי הדירות, לאחר תקופה של עליות, ושיעור השינוי השנתי במחירים עומד כעת על ירידה של 0.9%. לצד זאת, שוק האשראי לדיור מוסיף להיות פעיל ובחודש פברואר הועמדו משכנתאות בסך של כ-10.3 מיליארד ש"ח (בניכוי עונתיות).
עם זאת, בנק ישראל מדגיש כי ענף הבנייה ממשיך להתמודד עם אתגרים, כאשר מגבלת היצע העבודה נותרה המגבלה הדומיננטית במשק, ויחס המשרות הפנויות למספר המובטלים מוסיף להיות גבוה.
בבנק ישראל מעריכים כי תוואי הריבית העתידי ייקבע בהתאם להתפתחויות הפיסקליות ואי-הוודאות הגיאופוליטית, כאשר בתרחיש הבסיס הריבית צפויה לעמוד בעוד כשנה על רמה של 3.5% או 3.75%.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?