עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר
עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר

עיצוב דירה שנותנת כבוד לעשייה ולחומרים

מאת: ניצן הורוביץ, מעצב רב תחומי

מגדילים 29.01.2018

הסיפור הוא על לקוחות שמכירים אותי מילדות, חברים של המשפחה. אך טבעי היה הדבר שנתחבר. הזוג מעניין וקשוב, מלח הארץ עם המון כבוד לעשייה ולחומרים, מחוברים לאדמה ומעריכים את הישן. הדירה בת 120 מ"ר ממוקמת בקומה ה 18 במגדל במושבה הראשונה פתח תקווה, הדירה משקיפה אל הים כך שנשקף ממנו נוף אורבני, שבקצותיו הכחול הגדול. נוף כזה, שבסוף היום אתה מוצא עצמך טובע ברוגע ומתחבר למפלט הפרטי שלך .

הריהוט יוצר בהזמנה אישית
הדירה דירת קבלן, אשר תוכננה נגישותית לנוחות הבעל ולכן, נעשו שיקולים בנוגע למיקומים או גדלים של פונקציות, כך שיקלו על התפעול היומיומי. רוב השינויים נעשו במהלך בניית הבניין, ולאחר קבלת הדירה לידנו בוצע שיפוץ כולל ביחידת ההורים. לחלל הציבורי נבחר ריצוף דמוי טרקוטה בגדלים שונים בגוון חום. בסלון רחב הידיים ממוקמת ספת עור ייחודית וכורסא, אשר יוצרו במיוחד עבורנו. ריהוט טלוויזיה תוכנן על ידי, ויוצר גם הוא בהזמנה אישית כמו כל הרהיטים. שולחן פינת האוכל נקנה לפני מספר שנים על ידי הלקוח והגיע איתם מדירתם הקודמת, כמו עוד מספר פריטים, אשר היוו עבורם זיכרון ותחושות ממהלך חייהם יחד.

עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר
עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר

מראה כפרי לחזיתות המטבח
המטבח יוצר עם חזיתות במראה כפרי ובגוון שמנתי. יחידת אחסון עליונה מעץ אלון פתוחה מעטרת את חלקו העליון של המטבח ומשלימה את המראה הכללי. אי תוכנן במרכזו של החלל, המיועד לישיבה היומיומית עם הנכדים ופינה אינטימית ונוחה לאירוח אישי אחד על אחד.

עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר
עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר

יחידת אירוח לילדים ונכדים
בחלקה הקדמי של הדירה תוכננה יחידת אירוח, המותאמת לאחת מבנותיהם, המתגוררת בצפון ומרצה בכמה אוניברסיטאות במרכז, כך שמבקרת בדירת ההורים לעיתים קרובות  ומוצאת לעצמה מקום משלה.

עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר
עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר

חומרים עם כבוד לעשייה ולחומר
חדר העבודה תוכנן במשותף וכמו ביתר החללים נבחרו גם פה חומרים חמים, כאלה המשדרים כבוד לעשייה ולחומר. ספרייה רחבת ידיים מעץ אלון מכילה את ספרותם ואוספים מסוימים אשר בבעלותם, שולחן עץ ייחודי משרת את עמדת העבודה ויוצר בליל מעניין של חומרים דומים אך שונים. במסדרון המוביל לחדרים תוכנן רהיט ייחודי, המשמש כאחסון נוסף ויוצר אתנחתא נעימה בחלל.

עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר
עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר

חדר שינה נגיש ונח
חדר השינה תוכנן כך שיעמוד בדרישות הנגישות ויקל את חייהם של הדיירים. במקור יחידת ההורים כללה חדר ארונות, חדר רחצה ואזור שינה. בתכנונו החדש חולק החדר לשניים, אזור השינה הכולל ארונות אחסון מיטה ושידות המשוות מראה רומנטי. החדר רוצף בגרניט פורצלן דמוי פרקט במידה מיוחדת ובכך איחדתי בין חלל הרחצה לשינה, בכך ששני החללים רוצפו באותו החומר. דלת זכוכית מפרידה בין שני החללים ומניעה אור לשני הכיוונים המספקים תחושת מרחב.

עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר
עיצוב ניצן הורוביץ // צילום: עודד סמדר

חדר הרחצה תוכנן כך שייווצרו בו פינות שימוש שונות. אמבט המונח על הרצפה במראה נושן הצמוד לאסלה בעלת מיכל הדחה חיצוני עליון. בצידו השני של החדר ממוקם המקלחון, גדול ורחב במיוחד. את כל החלקים מחבר ארון בעל חזיתות ממוסגרות בגמר צבע ומשטח עץ עליון להשלמת המראה.  

ניצן הורוביץ, מעצב רב תחומי, השתתף בתערוכות רבות וזכה במגוון פרסים בתחום העיצוב.

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות