banner
קריית שמונה באירוע נפילת רקטות השבוע // צילום: באדיבות דובר עיריית קריית שמונה
קריית שמונה באירוע נפילת רקטות השבוע // צילום: באדיבות דובר עיריית קריית שמונה

קריית שמונה הפכה לעיר רפאים אבל הדירות שווקו השבוע בהצלחה

מדוע היזמים התנפלו על המגרש האחרון ושילמו 800,000 שקל לדירה? כי הם יודעים שתושבי קריית שמונה הופקרו ויאלצו לדאוג לביטחון האישי של עצמם

הנסיעה צפונה בימים אלו היא חוויה לא נעימה בלשון המעטה. מצומת עמיעד וצפונה ניתן לראות כבישים שוממים, טנקים וכלים צבאיים, מחסומים ובעיקר חבל ארץ נטוש מאנשים. בכניסה לקריית שמונה מתגלה עיר רפאים, שדומה יותר לשטח צבאי סגור, כאשר המורשים היחידים להסתובב בה הם כוחות צה"ל והביטחון. מרבית התושבים פונו, כל השירותים והעסקים נסגרו, וצרכי הקיום היום יומיים של אלו שנשארו בעיר ובגליל בכלל, בקושי מתאפשר. בתוך תמונת המצב העגומה הזאת וכשאין שום אופק לסיום הלחימה בחזית הצפונית הלוהטת, מדווחת רשות מקרקעי ישראל על ביקושים מפתיעים. 

לא פחות מעשר הצעות הוגשו לבניית 12 דירות אחרונות בבנייה רוויה עם חזית מסחרית בשכונת יובלים, כאשר החברה הזוכה – חברת לביב נדל"ן והשקעות, תשלם כ-10 מיליון שקל עבור הקרקע והוצאות הפיתוח.  מדובר בשיווק אחרון בשכונה שתכלול כ-910 יח"ד, כמחציתן צמודי קרקע וכ-500 יח"ד בבנייה סמי רוויה. השכונה מתפרשת על כ-942 דונם בצפון העיר, מדרום לכביש 909.  עוד מתוכנן לאורך כביש 909, מרכז עירוני הכולל מסחר, תעסוקה, בריאות, מרכז תחבורה ו-1,200 חדרי מלון.  

העיר שהמדינה נטשה
מי יבוא לגור בעיר? כנראה שאף אחד. המדינה ממשיכה להפקיר את הצפון במשך עשרות שנים וסבורה, בטעות, שאם יוקצו שטחי מסחר ומלונאות, עם איזה נחל יפה שזורם בין הבתים, אז נראה נהירה לצפון. אבל זה לא קרה עד היום ולא יקרה לעולם. 

מה שכן יקרה הוא שתושבי קריית שמונה, בדיוק כמו תושבי שדרות, לא יעזבו את הבית. הם למודי מלחמות ורקטות, קטיושות, פיגועים, חדירות מחבלים. מציאות שקיימת כבר שנים. הביקושים נובעים מצורך של זוגות צעירים להישאר קרוב למשפחה, מגידול טבעי. אפילו תושבי הגליל העליון עצמם לא נהרו עד היום לקריית שמונה. עיר שנשכחה מאחורה לפני שנים רבות, ללא תשתיות, ללא מקורות פרנסה, ללא שירותי רפואה וממשלה מתקדמים, ללא ביטחון, כלום. על פי נתוני ביטוח לאומי נכון לחודש נובמבר 2023 מתגוררים בעיר כ-23 אלף תושבים מתוכם 5,633 ילדים עד גיל 18.  במדד האיתנות הפיננסית והמדד החברתי כלכלי היא מדורגת באשכול 5, המעיד על מצב סוציואקונומי נמוך.  

התושבים נאלצים לדאוג לעצמם
בתי המלון גם אם יקומו יישארו ריקים וכך גם שטחי המסחר, בדיוק כפי ששטחי המסחר שכבר קיימים לא מצליחים להתרומם. אם תושבי הגליל רוצים לעשות שופינג במתחם קניות גדול אז הם נוסעים עד לכרמיאל לכל הפחות. 

העיר שהיתה נטושה תישאר נטושה, אלא אם כן תקום "מינהלת תקומה" לצפון ומיליארדים יוזרמו לגליל, אבל זה כנראה יקרה רק אם חלילה יתרחש עוד אסון לאומי בהיקפים של שבת השחורה.  עד אז היזמים בצפון יודעים שהתושבים יצטרכו לדאוג לביטחון של עצמם, ובית חדש עם ממ"ד תחילה. וזה מה שראינו במכרז של רשות מקרקעי ישראל – אותם לוקחים את הביטחון האישי לידיים. 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות