אב-גד החזקות וברק פיננסים מקימות חברה להתחדשות עירונית
ברק פיננסים תזרים כ- 49 מיליון שקל לחברה המשותפת "אב-גד בעיר", שבראשה יעמדו המנכ"לים המשותפים שי מימוני ועודד רצון
ברק פיננסים תזרים כ- 49 מיליון שקל לחברה המשותפת "אב-גד בעיר", שבראשה יעמדו המנכ"לים המשותפים שי מימוני ועודד רצון
אב-גד החזקות מקימה חברה בת חדשה – אב-גד בעיר, שתוחזק בשותפות עם קבוצת ברק פיננסים ותתמקד בייזום וקידום פרוייקטים של התחדשות בניינית (תמ"א 38), בפרוייקטים קטנים ובינוניים להתחדשות עירונית באזורי הביקוש. החברה המשותפת תוחזק בשיעור של 51% על ידי אב-גד ו-49% על ידי ברק פיננסים.
כנגד החזקה של 49% בחברה המשותפת, צפויה ברק פיננסים להזרים כ- 49 מיליון שקל, בהתאם להתקדמות הפרויקטים ולעמידה באבני דרך שייקבעו ביחס לכל פרויקט. בעקבות העסקה צפוייה אב-גד לרשום תוספת הון של כ- 49 מיליון שקל. בנוסף, תשלם ברק פיננסים לאב-גד בעיר כ- 4 מיליון שקל השתתפותה בגין חלקה היחסי בהוצאות לקידום הפרוייקטים עד ליום 30 ביוני 2026.
במסגרת העסקה, בשלב הראשון צפויה אב-גד להעביר לחברה המשותפת 24 פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית הבניינית, המצויים בשלבי קידום שונים לקראת היתר בנייה, ובהם פרויקטים שכבר הושג בהם הרוב הדרוש של בעלי הדירות וכן, פרויקטים נוספים הנמצאים בסמוך להשגת הרוב הדרוש, במו"מ ובחתימות. כלל פעילויות הייזום, התכנון, הרישוי, השיווק, קשרי הדיירים והביצוע של הפרויקטים ינוהלו באמצעות קבוצת אב-גד.
בכפוף לאישור הדירקטוריון, יכהנו כמנכ"לים משותפים בחברה החדשה שי מימוני, המכהן כיום כמנכ"ל ברק נופך התחדשות עירונית, זרוע הנדל"ן של ברק פיננסים, ומצד אב-גד בכוונת החברה לפעול למינויו של עודד רצון, המכהן כיום כמהנדס הראשי של החברה.
בהסכם השותפות נקבע כי הצדדים יוכלו לבחון בעתיד צירוף פרויקטים נוספים לחברה המשותפת, בהתאם לקריטריונים שייקבעו ביניהם ואולם נשמרת לכל צד אפשרות גם להמשך קידום פרויקטים באופן עצמאי שלא דרך השותפות. "העסקה מהווה נדבך נוסף בסדרת מהלכים ארוכי טווח שמיישמת אב-גד להצפת ערך מצבר הפרויקטים באמצעות הכנסת שותפים אסטרטגיים בעלי איתנות פיננסית", כך נמסר מהחברה, שמציינת עוד כי: "המהלך מאפשר לחברה לממש חלק מהערך שנוצר בפרויקטים כבר בשלבים מוקדמים, לחזק את ההון העצמי ולייצר מקורות להמשך קידום הצבר, תוך שמירה על השליטה בפעילות ועל חלקה ברווחים העתידיים".
המהלך מצטרף לעסקה שחתמה אב-גד לאחרונה עם אמריקה ישראל בפרויקט קריניצי ברמת גן ולמהלך קודם עם שפונדר-פדלון בפרויקט אלי כהן בתל מונד.
עו"ד ראם רצון מנכ"ל אב-גד : הקמת 'אב-גד בעיר' היא שלב נוסף בהתפתחות האסטרטגית של אב-גד. אנחנו מקימים יחד עם ברק פיננסים פלטפורמה ייעודית לקידום ותכנון פרויקטים של ההתחדשות בניינית קטנים ובינוניים, בלב אזורי הביקוש וברווחיות גבוהה, שמועד עלייתם לקרקע קרוב יחסית, בזמן שאב-גד תוכל להתמקד בפרויקטים גדולים של מתחמי פינוי בינוי ברחבי הארץ. בדרך זו אב-גד מחזקת את ההון העצמי של החברה ותייצר מקורות להמשך הצמיחה".
יוסי ברק וקובי גרדי, מייסדי קבוצת ברק פיננסים: "הקמת אב-גד בעיר היא צעד נוסף באסטרטגיה של קבוצת ברק פיננסים להרחיב ולגוון את פעילותה תוך העמקת הנוכחות בשוק הנדל״ן המקומי. אנו רואים בתחום ההתחדשות העירונית מנוע צמיחה משמעותי בשוק ובטוחים כי שילוב בין היכולות, הניסיון וההון של קבוצת ברק פיננסים לבין יכולות הביצוע והניסיון של אב-גד יאפשר לייצר ערך ולממש הזדמנויות בשוק. אב-גד בעיר תתמקד בפרויקטים קטנים ובינוניים בלב אזורי הביקוש, מודל המאפשר להתמקד בפרויקטים בעלי פוטנציאל משמעותי ולפעול במבנה המאפשר קצב ביצוע ומימוש מהיר יחסית".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?