banner
פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל // צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל // צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

לא יורדת ולא עולה – הריבית נשארה ברמה של 4.5%

נגיד בנק ישראל קירר את התחזיות האופטימיות להורדת ריבית בשנה הקרובה: "המלחמה מחייבת עלייה גדולה מאוד בהוצאות התקציביות"

למרות הציפיות והתחזיות להמשך ירידת הריבית, היא נותרת ללא שינוי, כך הודיעה הערב הוועדה המוניטרית. "מידת אי-הוודאות לגבי היקף ומשך הלחימה הצפויים והשפעותיה גדולה מאוד. למלחמה השלכות כלכליות משמעותיות, הן על הפעילות הריאלית והן על השווקים הפיננסיים ופרמיית הסיכון של המשק עדיין שוהה ברמה גבוהה", נימקו בבנק ישראל את ההחלטה. 

עוד נמסר כי: "הציפיות והתחזיות לשנה הקרובה עלו במעט ומצויות בסביבת הגבול העליון של היעד. הציפיות לשנה השנייה ואילך מצויות בתוך תחום היעד". בהתייחסות לענף הנדל"ן, מציינים בבנק ישראל: "הפעילות בשוק הדיור הוסיפה להיות מתונה למרות העלייה שנרשמה בחודש האחרון במחירי הדירות. המגבלות וקשיי הפעילות בענף נוכח המלחמה התמתנו אך עדיין משמעותיים".

ההחלטה מגיעה למרות הצהרות נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון כי קיימת תחזית לירידת ריבית. לפני כחודש אמר ירון בוועדת הכספים של הכנסת כי: "בממוצע אנחנו רואים תהליך טוב שמתכנס, אך יש סיכונים בעתיד. ככל שהתהליך יתכנס, ונראה שהפעילות הכלכלית מקבלת את  הדרוש, התהליך של המשך הורדת הריבית יוכל להימשך, אבל זה תהליך שמותנה בדברים הללו. אנחנו תלויים בנתונים איך שיגיעו ואי הוודאות גדולה. לכן התהליך חייב להיות מאוד זהיר ומדוד". 

עם ההחלטה להותיר את הריבית על 4.5 אחוז, אמר הערב הנגיד: "תקציב המדינה המעודכן לשנת 2024 מאתגר במיוחד. ההשלכות הכלכליות של המלחמה רחבות ומשמעותיות. לצד הפגיעה בתוצר, המלחמה מחייבת עלייה גדולה מאוד בהוצאות התקציביות. עלייה זו נובעת הן מהוצאות הנובעות באופן ישיר מהמאמץ המלחמתי והן מהוצאות אזרחיות. בנוסף לגידול בהוצאות המלחמה, ועל רקע הצורך בהתעצמות מערכת הביטחון ובהיערכות מוגברת שלה אל מול האיומים השונים, צפוי גם גידול מתמיד ומשמעותי בתקציב הביטחון בטווח הנראה לעין. יש לכך משמעות כלכלית רבה". בהתייחס להמשך, אמר ירון: "גם הציפיות לשנה קדימה עלו מעט לאחרונה. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להמשך התכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות