banner
לוד צפון // הדמיה: מנעד אדריכלים
לוד צפון // הדמיה: מנעד אדריכלים

תכנית לוד צפון חלק ב' עולה לדיון לקראת הפקדה – מציעה 5,366 יח"ד ו-2.6 מיליון מ"ר תעסוקה

התכנית היא חלק מהתכנית להקמת רובע צפון בלוד, והיא המשך של לוד צפון חלק א', שקיבלה תוקף

זיו גולדפישר 24.12.2023

5,366 יח"ד ו-2.6 מיליון מ"ר לתעסוקה בדרך להפקדה: הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) צפויה לדון השבוע בהפקדתה של תכנית "לוד צפון – חלק ב'" (תמל 1095 ב'), המציעה הקמת רובע מגורים ותעסוקה בצפון העיר לוד. מדובר בתכנית שהיא המשכה של תכנית "לוד צפון – חלק א'" (תמל 1095 א'), שקיבלה אישור. שתי התכנית מהוות יחד את תכנית רובע צפון של לוד.

תכנית לוד צפון (תמל/1095) חולקה לשתי תכניות מפורטות: תמל/1095א שכוללת את מסילות הרכבת, שכונת מגורים חדשה ואזור תעסוקה חדש אושרה באפריל 2022. תמל/1095ב כוללת את השכונות הלא מוסדרות, אזור כיכר הפלמ"ח, אזור התעסוקה הקיים וחיבור כביש 200 לכביש 1.

תכנית תמל/1095/ב', ששטחה 3,425 דונמים, כוללת בתוכה את חלקו המזרחי של הרובע הצפוני החדש, הכולל שכונת מגורים חדשה של 5,366 יח"ד וכ-2.6 מיליון מ"ר לתעסוקה, מסחר ומלונאות המתוכננים בסביבת שתי תחנות הרכבת הקיימת והעתידית. תכנית תמל 1095/א' שקיבלה תוקף, כוללת 1,877 יח"ד וכ-1.066 מיליון מ"ר תעסוקה, בשטח של 1,045 דונמים.

התכנית לרובע לוד צפון מכוונת להקמת רובע עירוני, משמעותי במרחב העירוני, המטרופוליני והארצי ובעל איכויות מקומיות ייחודיות. התכנית יוצרת את המתווה והעקרונות להקמת רובע עירוני בעל זהות עירונית מובהקת, עירוב שימושים, מגוון, עשיר בפעילות אינטנסיבית המשלב מגורים, תעסוקה, מסחר ומבני ציבור ושטחים ציבוריים.

בהיבט האורבאני, התכנית מציעה רשת רחובות מרובת צמתים שמטרתה הראשית היא התגברות על הנתק שיוצרות מסילות הרכבת הקיימות וחיבור בין הרובע הצפוני למרכז העיר ולשכונות העיר הקרובות. בהתאם לכך, התכנית קובעת את הקמתם של חיבורים המשכיים לרשת הרחובות העירוניים. חיבורים אלה יוקמו מעל ומתחת למסילות הרכבת וכחלק מתחנות הרכבת הקיימות והעתידיות.

כמו כן, התכנית מציעה פיתוח עירוני אינטנסיבי בכל רחבי הרובע הצפוני ובעיקר סביב תחנות המטרו העתידיות. פיתוח זה יתבסס על עירוב שימושים (מגורים, תעסוקה, מסחר, מבני ציבור), עוצמת בניה גבוהות, מבנים מורכבים היוצרים דופן עירונית המגדירה את הרחובות ויוצרת לאורכם פעילות ומרחבים ציבוריים מגוונים המעוצבים באופן שתומך ומעודד הליכתיות וקישוריות, שימוש בתחבורה ציבורית ורכיבה על אופניים.

את התכנית יזמה עיריית לוד, שהגישה אותה יחד עם משרד השיכון והבינוי. העורך הראשי הינו יאיר אביגדור.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות