banner
דניאלה פוסק // צילום: ניב קנטור
דניאלה פוסק // צילום: ניב קנטור

אושרה המדיניות התכנונית לפיתוח מתחם תע"ש השרון עם אופציה לכ- 36,000 יח"ד

הפיתוח המוצע מאפשר הקמת רובע עירוני הכולל כ-36,600 יחידות דיור, שייתנו מענה לכ-100,000 תושבים. התוכנית כוללת שטחי מסחר, תעסוקה ושירותים בהיקף של כ-1,386,000 מ"ר

הוועדה המחוזית המשותפת למחוזות תל-אביב ומרכז, בראשות אדר' דניאלה פוסק, אישרה את המדיניות התכנונית ("תוכנית צל") למתחם "תע"ש השרון". מדובר בשטח של כ-7,500 דונם המצוי בתחום של הרשויות רמת השרון, הרצליה, הוד השרון, ומועצה אזורית דרום השרון. 

תוכנית הצל שביוזמת רשות מקרקעי ישראל ובתכנון משרד מזור-פירשט אדריכלים, וניהול באמצעות חברת ח.פ.ת, הוכנה בהתאם להחלטת ועדת הערר של המועצה הארצית במרץ 2018. התוכנית מהווה מסמך מדיניות מנחה להכנת תוכניות מפורטות במרחב תע"ש השרון, וקובעת את היקף הפיתוח המקסימאלי לתוכנית. הפיתוח המוצע מאפשר הקמת רובע עירוני הכולל כ-36,600 יחידות דיור שייתנו מענה לכ-100,000 תושבים. 

בנוסף ליחידות הדיור התוכנית כוללת שטחי מסחר, תעסוקה ושירותים בהיקף של כ-1,386,000 מ"ר. במינהל התכנון מציינים כי: "התוכנית  נשענת על שתי תחנות מטרו עתידיות ומערך תחבורה ציבורית משלים ומתייחסת לתמהיל דיור מגוון בהתאם למדיניות העדכנית לפיתוח לאורך צירי המתע"ן, בין השאר בהיקפים משמעותיים לדיור בר השגה.

"התכנון נסמך על רשת תחבורה ציבורית (מטרו) ואמצעי תחבורה משלימים שאינם רכב פרטי. בהתאם לכך נקבע שלביות פיתוח התוכניות המפורטות בהתאם של עד 40% מרכב פרטי מסך התנועה במרחב. בנוסף, התוכנית מנחה בעת קידום התוכניות המפורטות למתחם, לערוך סדרה של בדיקות מפורטות לנושאי ערכי טבע, נוף ואקולוגיה, תחבורה, אנרגיה, ניהול הנגר ותשתיות". 

יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובניה תל אביב, אדר' דניאלה פוסק: "תוכנית הצל מעצימה את הפיתוח של המרקם העירוני ועולה בקנה אחד עם תוכניות מתאר ארציות ומחוזיות והחלטות ממשלה לפינוי מחנות צה"ל ומתקנים ביטחוניים במרכז לטובת פיתוח עירוני ומתן מענה למצוקת הדיור. התוכנית מייעלת בצורה מיטבית את שימוש בקרקע ובהתאם לכך נקבע כי ניתן להעלות את היקפי הפיתוח בשטח התוכנית ב-50% לעומת התוכנית המאושרת, זאת כדי לשמור על השטחים הפתוחים. כמו כן, התוכנית קובעת את פיתוח המתחם יעשה בד בבד עם קידומן של מערכות תחבורה ציבורית ובפיתוח ומקסום פתרונות ניהול נגר ותשתיות באופן שלא יועמסו על הסביבה העירונית הסמוכה". 

גילי טסלר // צילום: דורית קצף
גילי טסלר // צילום: דורית קצף

מתכננת מחוז תל אביב ברשות מקרקעי ישראל, גילי טסלר: "התוכנית מטייבת את השינויים שחלו עם קידומה של מערכת המטרו במוסדות התכנון התייחסות להערות כלל הגורמים, ופריסת העצמת השטחים לפיתוח בצד העצמת שטחי הציבור והפארקים. בצד העובדה כי תוכנית זו איננה סטטוטורית היא מניחה לרגלי התכנון המפורט יסודות פרוגרמתיים והנחיות בכל נושא ונושא אשר עודכן ונבחן בשנתיים האחרונות. 

"המדינה פועלת  ללא לאות לקידום הטיפול בקרקע המזוהמת וטיפול במים וזאת בהתאמה להחלטת הממשלה לפינוי המתקנים הסכמי משרדי הממשלה לטיהור והפרטת המפעלים, זאת בצד טיוב התכנון ללא הפסק. כל זאת על מנת ליצר מתחמי תכנון מפורט מהמתקדמים בישראל תוך שימת דגש על איכות, קידמה, עירוב שימושים, צרכי הציבור תשתיות תחבורה ניקוז ביוב ועוד ,וכן פתרונות דיור ותעסוקה".

מנהל אגף בכיר תכנון ופרויקטים ברשות מקרקעי ישראל, רפי אלמליח: "מדובר בתוכנית חשובה ביותר המספקת היקף נרחב של 36,000 יחידות דיור באזור ביקוש במרכז הארץ, לתוכנית תועלות משמעותיות בהיותה מאפשרת טיהור קרקע מזוהמת בהיקף נרחב. כמו כן, התכנון מוטה פתרונות תחבורה ציבורית ומאפשר העצמת זכויות וניצול יעיל של הקרקע תוך שמירה על קישוריות תחבורתית גבוה בזכות תחנות המטרו הקיימות בשטח".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות