banner
גלי אפל קסטל // צילום: ליאת אולמרט | Depositphotos
גלי אפל קסטל // צילום: ליאת אולמרט | Depositphotos

המדריך לשוכרי הדירות לשנת 2025

החלטתם לעבור דירה ואתם עומדים בפני חתימת חוזה שכירות חדש? כל מה שצריך לדעת, עכשיו במדריך החדש לשוכרים

גלי אפל קסטל 23.12.2024

 רגע לפני שתבחרו לעזוב את הדירה שאתם שוכרים היום, חשוב שתבדקו את מצב השוק בשכונה כולה. אתם עלולים לגלות שהמחירים גבוהים יותר ממה שאתם מתבקשים לשלם ולכן כל מעבר הדירה הופך ללא-כדאי. אל תתפתו להפרש של כמה מאות שקלים במחיר, היות וגם למעבר הדירה עצמו נלוות עלויות (הובלה, אריזה, רכישת ריהוט מותאם וכו') ולכן זה עלול להתברר כמהלך שאינו משתלם. 

שם המשחק: להתפשר!
חשוב לצאת מנקודת הנחה שלא כל החלומות יתגשמו בדירה אחת, ולכן – לפני שיוצאים למסע החיפושים, חשוב להחליט על מה תסכימו להתפשר ומה אינו נתון למשא ומתן. אם יש לכם ילדים במוסדות החינוך בשכונה, סביר שלא תוכלו להתפשר על שכונת המגורים, אבל אולי תוכלו להתפשר על גודל הדירה, המרפסת, או המעלית. כך תוכלו למקד את החיפושים בצורה יעילה יותר, להימנע מלבזבז זמן מיותר בדירות שאינן עונות על הצרכים שלכם ולמצוא את הדירה הבאה שלכם ביתר קלות.  

בדקו במפה את השכונות הסמוכות
לעיתים שווה להרחיק ולצאת מעט מגבולות השכונה המוכרת, ולגלות הזדמנויות שממוקמות קרוב במיוחד.  סמנו לכם את הרחובות האידיאליים, ובדקו מהם המחירים המבוקשים באזור, כך שתדעו עד כמה השתנו המחירים והאם זה ריאלי. בנוסף, בקרו
באחד ממשרדי התיווך בסביבה ובקשו עוד מידע על המחירים המבוקשים ועל העסקאות האחרונות שנעשו באזור זה. 

מתחילים לחפש?
שימו לב לניסוחי המודעות באתרי היד השנייה למיניהם. לעיתים הדברים החשובים ביותר שאתם צריכים לדעת על הדירה, מתחבאים בניסוחים מפותלים או מרומזים באתרים השונים. פנו לבעל הנכס לפני שתגיעו, ושאלו את כל השאלות מבעוד מועד. אם יש חדר שחשוב לכם במיוחד בבית, הרגישו חופשי לבקש תמונות נוספות שלו לפני שתגיעו לראות את הדירה.

הערבויות והביטחונות
בדקו מראש מה הערבויות והביטחונות שתידרשו להפקיד בידי המשכיר, ותאמו מולו ציפיות בנושא. לעיתים, ידרוש המשכיר כבר במודעה בטחונות גבוהים מדי, אבל לעיתים- אחרי שיחה והיכרות- אפשר במו"מ נכון להגיע לעמק השווה. אל תוותרו על דירה מראש, רק בשל הביטחונות והערבויות שהוזכרו במודעה שראיתם. 

מתי תעמדו על שלכם?
בעל הנכס יבקש מקסימום וודאות, כדי לדעת שהוא יוכל לגבות את שכר הדירה בכל חודש. לכן, הוא יכול לבקש שתציגו בפניו את דפי חשבון הבנק שלכם, אבל זכותכם שלא להסכים לכך. מצד שני, לגיטימי 

מצדו לבקש לראות את תלושי השכר האחרונים שלכם. בנוסף, ייתכן ובעל הנכס יבקש לדבר עם בעלי הדירה הנוכחיים שלכם כדי לקבל חוות דעת עליכם ולהכיר את ההתנהלות מולכם. 

הגעתם לבקר בנכס? תשאלו ה-כ-ל!
יכול להיות שיחשבו שאתם נודניקים, אבל זה עדיף מלהישאר עם תהיות לא פתורות לגבי כתם רטיבות עמום שראיתם בתקרה והתעלמתם ממנו. בררו מתי טיפלו בצנרת לאחרונה, האם יש בדירה בעיות חוזרות של נזילות או רטיבות, האם משהו מהריהוט נשאר והאם אתם חייבים לשמור עליו בדירה, בררו מהי החניה השייכת לדירה ובדקו שהיא מתאימה לרכב שלכם, שימו לב לתריסים חשמליים לקויים, שיש לתקן לפני שתיכנסו לדירה, לזרם המים בברזים השונים ועוד. במידה ואתם עתידים להיכנס לדירה עם ילדים קטנים, הקפידו לוודא שבדירה מותקנים סורגים וכי המרפסת מוגבהת למען בטיחותם. 

שקיפות
היו גלויים, כנים וישרים עם בעל הדירה שמולכם. הוא, כמוכם בדיוק, מעוניין בשקט למשך כל תקופת השכירות וכך גם אתם. לכן, הקפידו לעדכן מראש על כוונותיכם- האם אתם מעוניינים בדירה לטווח קצר או ארוך? האם אתם מגיעים עם בעל חיים לדירה? ועוד. 

*הכותבת, גלי אפל קסטל, הנה מנכ"לית סוכנות הנדל"ן 'דיור פלוס' בעיר רחובות

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות